26 Οκτωβρίου 2014

Στης Ελλάδος την αυλή ..έφτασε η ώρα… που δεν θα φτάνει το σκοινί.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φώτο… ξημέρωμα στο Αιγαίο .. από  την μπουνάτσα στην τρικυμία που έρχεται και από την τρικυμία στην μπουνάτσα. 

Το Αιγαίο –Αγιοτόκο-Αρχιπέλαγος σαν γενεσιουργός τροφοδότης του διαχρονικού πολιτισμού μας ανέλαβε τον ¨άχαρο ρόλο να μας ξυπνήσει και να μας φέρει στα ίσα μας¨ 
ΠΩΣ ;;; 

Σήμανε η ώρα που ¨Άγγελοι φτερουγούν μες του Αιγαίου τα νερά¨. Και  είναι νοητοί Άγγελοι και ιπτάμενοι της ΠΑ, οι Ναύτες και οι Στρατιώτες Φύλακες μας, τα παιδιά μα.
Αυτά φυλάνε Θερμοπύλες και έχουν χρεωθεί από την ιστορία αν χρειαστεί να ξαναγράψουν σελίδες λεβεντιάς και τόλμης. 

Τέτοιες ημέρες εορταστικές-Ορθόδοξες και ηρωικές οι εφιάλτες και οι  δαίμονες , τα μιάσματα των τοκογλύφων φυγαδεύονται πνευματικά από την Ελλάδα ακριβώς γιατί φοβούνται ότι το τέλος τους θα είναι σαν του ¨επηρμένου Λυαίου μέσα στο στάδιο από τον μικρόσωμο Άγιο Νέστορα τον Μαθητή του Αγίου Δημητρίου ¨και σαν ¨των φασιστο-ιταλών από την μικρή Ελλάδα του 40 στο Έπος της  Ελληνογέννας Βορείου Ηπείρου¨. Τι φοβούνται άραγε;

Την ¨ωραία τρέλα¨του Έλληνα που όταν καταλάβει παρόλο τον αποπροσανατολισμό . τις μπαμπεσιές  πίσω από την πλάτη του θα σηκώσει τα πανιά του ιδιαίτερου ψυχισμού του και  θα ευθυδρομίσει σε νέες πορείες προόδου και δημιουργίας;

Κάπου στην Θεσσαλονίκη  της κρίσης και της ανεργίας τέτοιες εορταστικές μέρες… 


¨Ρε Μητσάρα σε λίγες μέρες γιορτάζεις, τι δώρο φέτος θέλεις να σου κάνουμε; Ρώτησαν οι λιμενεργάτες τον μικροκαμωμένο συνάδελφο τους. Ο Μητσάρας ¨ο Γίγαντας¨με το παρατσούκλι και πολύτεκνος στις υποχρεώσεις της ζωής, φιλότιμος και αγαπητός ανάμεσα στους συνεργάτες του, δεχόταν ευχαρίστως κάθε χρονιά παραμονή του Αι Δημητρίου το ταπεινό δώρο από τους φίλους του.

-Ένα σκοινί!! Τους είπε κοφτά.
- Τι να το κάνεις βρε Δημήτρη το σκοινί; Είπαμε να σου κάνουμε ένα απλό δώρο, αλλά μην μας τρελάνεις κιόλας.

Ο Μητσάρας κοντοστάθηκε για λίγο, έσκυψε το κεφάλι του και όταν το σήκωσε δυο κρυσταλλένια δάκρυα κύλισαν από τα μάγουλα του.

Τρόμαξαν οι φίλοι του, πρώτη φορά είδαν τον ¨Γίγαντα¨να δακρύζει.
- Δημήτρη σου συμβαίνει τίποτα; Τα παιδιά, η γυναίκα είναι καλά;

Τι να πει ο ¨Γίγαντας¨. Ότι είχε καταρρεύσει οικονομικά;
Ότι το σούπερ-μάρκετ τους έβλεπε κάθε μήνα για τα άκρως απαραίτητα; Ότι το μικρό  επίδομα δεν τον αρκούσε για να ¨ζεστάνει¨ τις παγωμένες από χαρά καρδιές και τα συναισθήματα μέσα στην οικογενειακή εστία του;

Ο Μητσάρας σκούπισε βιαστικά τα δάκρυα του, όρθωσε το σακατεμένο κορμί του από την φορτοεκφόρτωση και απάντησε χαμογελώντας.
- Το θέλω για να ¨κρεμάσω¨ την Ελλάδα.
- Καθυστέρησες, ήδη την έχουν ¨κρεμάσει¨ άλλοι. Του απάντησαν οι φίλοι του χαχανίζοντας και γεμάτοι απορία.
Ναι, αλλά εγώ δεν θέλω να την ¨κρεμάσω¨ με χρέη όπως την κρέμασαν αυτοί, αλλά με σκοινί.

Πάγωσαν όλοι. Ο Μητσάρας που κατέβαινε στα γήπεδα με την Ελληνική σημαία, ο ¨Γίγαντας¨που τους ιστορούσε τα κατορθώματα του παππού του στο Αλβανικό Μέτωπο και του Καταδρομέα πατέρα του στην Κύπρο, να πει αυτή την βαριά κουβέντα;

Το μυαλό όλων πήγε στις ¨κρεμάλες- δημοσκοπήσεις¨των επόμενων εκλογών που συζητιούνται στην πολιτική πιάτσα. Και αυτός ήταν ο λόγος που του ζήτησαν αμέσως εξηγήσεις.

- Καλά τι έπαθες και μιλάς έτσι, σε πείραξε τίποτε;
- Σας ρωτάω αν κάποιος σε έκλεβε ολοφάνερα και μετά σε χρέωνε επί πλέον με τα κλεψιμαίικα με αποτέλεσμα να σε κλέψει πολλές φορές και έτσι να στραπατσάρει την ζωή και τα όνειρα σου, τι θα τον έκανες; Θα τον συγχωρούσες;

Άντε και να τον συγχωρούσες. Αλλά αυτός αν δεν έβαζε μυαλό και συνέχιζε τα ίδια, δεν πρόδιδες με αυτήν την στάση το μέλλον των παιδιών σου που τα αφήνεις και αυτά έκθετα στην πλεονεξία και την ανωμαλία του;

Μήπως σήμερα το κάθε επιπλέον πολλαπλάσιο χρέος μας δεν αντιστοιχεί σε πολλαπλάσια κλεψιά που έγινε σε βάρος μας; Και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αυτό πότε έγινε γιατί όταν παραμιλάω κρυφά τα βράδια για να μην με βλέπει η γυναίκα και τα μικρά παιδιά μου, δεν πονάω γιατί με κλέψανε και με χρεώσανε, αλλά γιατί δεν έκανα τίποτα έως τώρα για να σταματήσω την διαστροφή αυτή.

Οι συνάδελφοι μπήκαν αμέσως στο νόημα γιατί και αυτοί ήταν σχεδόν στην ίδια μοίρα. Και η συζήτηση άναψε.

- Καλά ρε ¨Γίγαντα¨ και είναι αυτός λόγος για να πεις ότι θα κρεμάσεις την Ελλάδα μας;
Είναι λόγια αυτά; Η δόλια πατρίδα δεν φταίει σε τίποτε. Αν κάποιοι φταίνε είμαστε εμείς που ψηφίσαμε τέτοιους στα χρόνια της μεταπολίτευσης  δίχως να το πολυσκεφτούμε.
- Λοιπόν πάρτε το απόφαση αντί να κρεμαστώ εγώ με σκοινί, ¨¨θα κρεμάσω¨¨ την Ελλάδα.

Άρχισαν πλέον να ανησυχούν για την νοητική κατάσταση του φίλου τους και κοιτάχθηκαν αναμεταξύ τους.

Ο Δημήτρης συνέχισε τον συλλογισμό του…
- Φέτος θέλω μπόλικο σκοινί για να ¨κρεμάσω¨ την Ελλάδα.

Εκεί ψηλά στο Επταπύργιο που μένω στην άνω Πόλη, στον ιστό που θα στήσω έξω στην αυλή ¨θα κρεμάσω¨ την Ελλάδα της ψυχής μου που πονάει για το κατάντημα όλων μας, να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε όνειρα και σχέδια αλλά και αυτή την χαρά την λίγη της  ζωής.

Οι φίλοι του Δημήτρη αμέσως ησύχασαν. Κατάλαβαν ότι ο Μητσάρας ετοιμάζεται παραμονή του Αι- Δημητρίου να σηκώσει στην ¨Συμβασιλεύουσα¨φτωχομάνα Θεσσαλονίκη  την Σημαία Γίγαντα που έχει εκεί, ψηλά στην άνω-Πόλη. Και  όπως φαινόταν από τα λεγόμενα του δεν έχει ακόμη και αυτήν την οικονομική άνεση για να αγοράσει επί πλέον φρέσκο σκοινί.

- Καλά ρε Δημήτρη, πες μας επιτέλους ότι  θα κρεμάσεις την Σημαία σου για να καταλάβουμε και εμείς και να ησυχάσουμε. Άλλωστε και εμείς  σκοπεύουμε να ¨κρεμάσουμε ¨  την Ελλάδα της Ψυχής μας όχι μόνο στα μπαλκόνια και στις αυλές μας, αλλά από εδώ και πέρα πάνω από τις προδομένες ζωές μας μήπως και τις κουμαντάρουμε.

Ο Δημήτρης τους κοιτούσε τώρα ίσια στα μάτια και αυτή την φορά δάκρυσε πάλι, αλλά από συγκίνηση.

Όσες άδικες λύπες μας ¨χάρισαν¨, με  τόσες πραγματικές χαρές-εορτές Παλιγγενεσίας  θα μας ανταμείψει ο ΘΕΟΣ.

- Μου φαίνεται  ότι από εδώ και πέρα από τις πολλές ¨γιορτινές ανατροπές¨ που θα έχουμε δεν θα μας φτάνει το σκοινί.¨

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΥΓ. Έφτασε η ώρα που η μικρή και καταφρονημένη Ελλάς πρέπει να φωνάξει μέσα στον στίβο της Ζωής σαν τον Άγιο Νέστορα ¨Θεέ Δημητρίουβοήθει μοι¨και τότε Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  θα κινήσει τις  Σημαίες του Έθνους μας προς την καθ ημάς  Ανατολή… πολιτιστικά, δημιουργικά, πνευματικά. Από εκεί άλλωστε θα ξεκινήσει και η πραγματική ανάπτυξη…. 

Αφιερωμένο στους εορτάζοντες αλλά και στους ακρίτες μας από Θράκη  μέχρι Καστελόριζο … από  Βόρειο Ήπειρο μέχρι κατεχόμενη Κύπρο… αλλά και στους ¨Ακρίτες Αγγέλους¨ που φυλάνε τις ρημαγμένες εκκλησιές μας στην Ιωνία, τον Πόντο, την Καππαδοκία και στην Βασιλεύουσα των Πόλεων, την Κωνσταντινούπολη.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.