29 Οκτωβρίου 2014

Μήπως οι εκλογές στην Ελλάδα ¨έρθουν¨ από την Κύπρο;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Εδώ και πολύ καιρό η επικαιρότητα έχει ταυτίσει την ημερομηνία των επόμενων  Ελληνικών εκλογών με το γεγονός της ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας και της συγκέντρωσης των 180 ψήφων.

Και ενώ η παρούσα κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί το παραπάνω ζήτημα, ξαφνικά μέσα στα τόσα προβλήματα¨ σκάει μύτη ο τούρκος¨ στην Κυπριακή ΑΟΖ και διεκδικεί αυθαίρετα μερίδιο επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων χώρας μέλους της ΕΕ.

Η κρίση που υποβόσκει στην ενεργειακή λεκάνη της Αν. Μεσογείου-Αιγαίου τείνει να μετεξελιχθεί σε μείζον Εθνικό Ζήτημα για Ελλάδα και  Κύπρο.

Αυτή λοιπόν την νέα παράμετρο, σήμερα καλείται να διαχειριστεί όχι μόνο η Ελληνική  συμπολίτευση αλλά και η αντιπολίτευση φυσικά η κάθε μια από την δική της σκοπιά με γνώμονα λογικά το Εθνικό συμφέρον.

Το νέο αυτό ζήτημα του Κυπριακού έχει μπει πλέον για τα καλά στα πολιτικά πράγματα της χώρας και φαίνεται ότι μπορεί να επηρεάσει μελλοντικές καταστάσεις.

Το να αποσύρει ο Τούρκος την παράνομη παρουσία του στο νότιο τμήμα της Κυπριακής ΑΟΖ είναι πλέον ασθενές σενάριο μετά  και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούντογλου περί διαμοιρασμού του ενεργειακού πλούτου της περιοχής.

Οι από εδώ και πέρα τουρκικές ενέργειες και κινήσεις ,οι δηλώσεις και οι αντιδηλώσεις , η επικείμενη τριμερής διάσκεψη Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου, οι θέσεις της ΕΕ, δημιουργούν ένα αψηλάφητο γεωπολιτικό περιβάλλον πάνω στο ζήτημα αυτό  που μπορεί να επηρεάσει  και την Ελληνική πολιτική καθημερινότητα.

Ο τούρκος κάτι περιμένει και ¨ποιεί την νήσσαν¨ . Σήμερα η διεθνής επικαιρότητα έχει κατακλυστεί από τις δηλώσεις του κ. Νταβούντογλου που δηλώνει αμετάπειστος στο να ενεργήσει η Τουρκία στρατιωτική επέμβαση στο Κόμπανι.

Κανείς όμως δημοσιογράφος μέχρι σήμερα δεν τον ρώτησε…

- Για την Συρία η Τουρκία δεν διακινδυνεύει στρατιωτική επέμβαση αλλά την ίδια στιγμή γιατί ¨διακινδυνεύει¨ επέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και μάλιστα με αυξημένη στρατιωτική παρουσία πολεμικών σκαφών;

O κ Νταβούντογλου σε αυτές τις ερωτήσεις είναι ¨μάστορας¨ και θα απαντούσε με υπεκφυγές.

Στο πίσω όμως μέρος του τούρκικου κεφαλιού του θα κρατούσε τις αληθινές απαντήσεις  που φυσικά δεν θα τις  έλεγε.

- Και ποιος σας είπε ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για την Οριοθέτηση της Κυπριακής ΑΟΖ;
- Αυτή είναι το πρόσχημα να Οριοθετηθεί και η ΑΟΖ στο Αιγαίο σύμφωνα με τα δικά μας ¨θέλω¨.

- Αν αυτά τα ¨ΘΈΛΩ¨ μας τα βάλουμε μέσα στην προεκλογική ατζέντα των  Ελληνικών κομμάτων  είναι σίγουρο ότι μπορούμε να δρομολογήσουμε πιέσεις.

-Καθότι ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε από τους Έλληνες όταν βρισκόταν σε δύσκολες συγκυρίες.

Αυτά μπορεί να τα σκέφτεται ο περί ου λόγος prime minister.

Μήπως και για την παραπάνω ¨υπόθεση εργασίας¨ πρέπει να είμαστε  προετοιμασμένοι;
Μήπως με το ¨νέο ζήτημα του Κυπριακού¨ οι Τούρκοι επιθυμούν να επηρεάσουν την πολιτική ζωή της χώρας για να ¨παρηγορηθούν¨ από τα δικά τους αυξανόμενα εσωτερικά προβλήματα;

Μήπως οι εκλογές στην Ελλάδα ¨έρθουν¨ από την Κύπρο;

Ένα είναι σίγουρο ότι και να μηχανευθούν οι γείτονες με την ανατολίτικη διπλωματία-μπαμπεσιά τους στο τέλος πρέπει να δοκιμάσουν και αυτοί τα κόλλυβα. Δεν μπορεί μόνο ο Ελληνοκυπριακός Ελληνισμός να τρώει μόνο αυτός τα κόλλυβα των αδικοχαμένων ψυχών από τους μακελλάρηδες της Μεσογείου.

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.