29 Οκτωβρίου 2014

Στον δρόμο Μπουτάρη και ο Πειραιας. Ακύρωσαν την παρέλαση του Συνδέσμου Ελληνων Βατραχανθρωπων!

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ 
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!! 

Μετά από μία απαράδεκτη επιστολή, που μας έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης, σήμερα το απόγευμα, ακύρωσε τελευταία στιγμή, επιλεκτικά, αδικαιολόγητα κι άκρως προσβλητικά τη συμμετοχή του Συνδέσμου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, επικαλούμενος κάποιες … καταγγελίες … αγνώστου ταυτότητας και προελεύσεως, για άτομα, που … πιθανώς θα παρεισέφρυαν στο ΑΓΗΜΑ, που για τρίτη χρονιά είχαμε οργανώσει και θα παρέλαζε κανονικά μεταξύ δεκάδων άλλων σωματείων, που πιθανώς … θα έκαναν πράξεις, που δε συνάδουν με το πνεύμα της Εθνικής Επετείου!!!

Κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν με τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας, επιχειρώντας έργα διχασμού και διάσπασης των εθνικών δυνάμεων, με διαχωρισμό των σωματείων και των ανθρώπων σε αρεστούς στην εξουσία και σε παρίες. Αντί η εθνική επέτειος να ενώνει, οι νεόκοποι νομείς της εξουσίας, πράττουν αντίθετα προς τις αρχές, που υποτίθεται ότι υπηρετούν, σπέρνοντας τα ζιζάνια της διχόνοιας, όταν ο λαός διψά για πρότυπα ενότητας κι αρετής.

Στους “κουκουλοφόρους” καταγγέλλοντες, που δεν τολμούν να κάνουν τίποτε επωνύμως, τους επιστρέφουμε τη μικρότητα και τη μιζέρια και κρατούμε για μας την αγάπη, την εμπιστοσύνη του κόσμου στους εφέδρους, στους εθελοντές, στα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

Ζητήσαμε από την περιφέρεια να μας δοθούν αντίγραφα της υποτιθέμενης καταγγελίας, για να προβούμε σε νόμιμες ενέργειες προστασίας μας, ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών για τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μας και των μελών μας.

Ζητήσαμε όπως αναθεωρήσει την παντελώς εσφαλμένη απόφασή της, που έλαβε χωρίς μία στοιχειώδη πρότερη επικοινωνία μαζί μας. Προφανώς τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες κι ευαισθησίες, δεν ταιριάζουν στον πολιτισμό, που εκφράζει η νέα διοίκηση της περιφέρειας.

Ζητούμε από οιονδήποτε μπορεί να γνωρίζει τα πρόσωπα, που υποκίνησαν την παράνομη αυτή συμπεριφορά, μια κι όπως πληροφορηθήκαμε το ίδιο συνέβη και με την παρέλαση άλλου σωματείου Ειδικών Δυνάμεων στην Αθήνα, να μας συνδράμει για τη συγκέντρωση των αναγκαίων αποδεικτικών μέσων, στέλνοντάς μας σχετικό μήνυμα.

Το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό και συνιστά προσβλητική, διακριτική και δυσφημιστική μεταχείριση για το Σύνδεσμό μας, των 1200 μελών, που μας είναι κυριολεκτικά ακατανόητη, όταν μάλιστα στην παρέλαση αυτή συμμετέχουν δεκάδες σωματεία του Πειραιά, χωρίς κανένα πρόβλημα, ως συμμετείχαμε άλλωστε κι εμείς, κατά το παρελθόν.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων έχει παρουσία 22 ετών στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα, όπου παρουσιάστηκε ανάγκη, με σοβαρή κι εξέχουσα συμβολή σε επίπεδο εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς, σε όλα τα επίπεδα αλληλεγγύης, πολιτικής προστασίας, διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων και πολιτιστικής δράσης, κατά τα οποία ουδείς ποτέ μας κατηγόρησε, για δράσεις, που πλήττουν τη νομιμότητα.

Αντίθετα έχουμε δεχθεί δεκάδες ευχαριστίες δημόσιων και δημοτικών φορέων, αλλά και συμπολιτών μας, για την ανιδιοτελή μας αυτή προσφορά.

Ενέργεια ως η ανωτέρω, με βάση ψιθυρισμούς κι εικασίες, είναι κατά την αντίληψή μας υποκινούμενη από άλλα κίνητρα, είναι αδιανόητη κι ασφαλώς δεν θα μείνει αναπάντητη.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τις δύο προηγούμενες παρελάσεις μας στον Πειραιά, τηρήθηκε απόλυτη τάξη κι η παρουσία του αγήματός μας υπήρξε υποδειγματική, ως θα ανακάλυπτε ο κάθε καλόπιστος ενδιαφερόμενος από τα σχετικά βίντεο.

Με την πεποίθηση ότι οι Εθνικές Επέτειοι δεν αποτελούν πεδίο διχαστικών εκδηλώσεων, φανατισμού κι ιδεολογικών ανταπαραθέσεων, αλλά το κατ’ εξοχήν πεδίο εθνικής συσπείρωσης κι ενότητας, απαντούμε στην απρέπεια αυτή της Περιφέρειας και των όποιων “καλοθελητών”, υψώνοντας το λάβαρο των αρχών των Ειδικών Δυνάμεων, με την περηφάνια των Βατραχανθρώπων.

Δεν μας αγγίζει “κύριοι” η μικρότητά σας, ούτε θα ακολουθήσουμε εμείς την άθλια τακτική των κουκουλοφόρων “πληροφοριοδοτών” της κακιάς ώρας, που διαχρονικά στην Ελλάδα είναι άξιοι μόνο για έργα καταστροφής και διάσπασης. Αργά ή γρήγορα ο λαός, θα καταλάβει τί δηλητήριο κουβαλάτε εντός σας και θα σας εμέσει, ως άλλους Εφιάλτες.

Από την άλλη εμείς, στηριγμένοι από τη μεταξύ μας ενότητα και την ενδυνάμωση από τις κοινές μας αρχές κι ιδανικά, είμαστε χαρούμενοι που για άλλη μία φορά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ακολουθούμε τον εύκολο δρόμο, δεχόμενοι την αντίδραση όσων τον βαδίζουν …!

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος-Αντιπρόεδρος Δ.Σ. 
Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.