28 Οκτωβρίου 2014

«ΝΑΙ» στο «ΟΧΙ»

Του Ηλία Σχορετσανίτη*

Έχουμε διανύσει 74 χρόνια από την τελευταία φορά που η Ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε την πραγματική βούληση του Ελληνικού λαού, λέγοντας «ΟΧΙ». Εκείνο το «ΟΧΙ» δεν ήταν μόνο ανακούφιση και νέα θάρρους για τους συμμάχους, αλλά έκρινε το ρου της παγκόσμιας ιστορίας. Αν δεν υπήρχε το «ΟΧΙ» του ’40 ο χάρτης σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικός. Από το δικό μας «ΟΧΙ» κέρδισαν οι Ρώσοι στο Στάλινγκραντ. Ο ίδιος ο Στάλιν δήλωσε πως «Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν για να ευγνωμονώ τον Ελληνικό Λαό, του οποίου η αντίσταση έκρινε το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο». Το δικό μας «ΟΧΙ» ήταν αυτό που έκανε τον Τσώρτσιλ να ομολογήσει ότι «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Και, όμως, σήμερα –μόλις 74 χρόνια μετά- οι τότε σύμμαχοί μας, αλλά και οι επανερχόμενοι δριμύτεροι εχθροί μας, έχουν το σουγιά τους στην καρωτίδα του Ελληνικού Λαού, συνεπικουρούμενοι από ανθρώπους που δεν είναι έλληνες στο πνεύμα, αλλά κάτοχοι ταυτότητας που αναγράφει Ελληνική Δημοκρατία(;). 

Από εκείνη την ιστορική στιγμή του ’40 και ένθεν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας λένε μόνο «ΝΑΙ». Πολλά, μικρά και μεγάλα «ΝΑΙ» στις φασόν αποφάσεις του διεθνούς διευθυντηρίου. «ΝΑΙ» σε αριστερούς και δεξιούς, «ΝΑΙ» στην κατάλυση της γλώσσας, «ΝΑΙ» στον υδροκεφαλισμό των Αθηνών, «ΝΑΙ» στην αναξιοκρατία του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, «ΝΑΙ» στα γαλαζοπρασινοκόκκινα παιδιά, «ΝΑΙ» στην Ευρώπη των τραπεζών, «ΝΑΙ» στην ανυπαρξία εξωτερικής πολιτικής, «ΝΑΙ» στη Γερμανική επικυριαρχία των μνημονίων, «ΝΑΙ» στις καθημερινές εθνικές ταπεινώσεις από τους γείτονές μας. «ΝΑΙ» στην επιλεκτική ατιμωρησία και την παραβατικότητα. Στο μόνο που δε λένε «ΝΑΙ» είναι το «ΟΧΙ».

Έχουμε σιχαθεί να είμαστε παρατηρητές της κατρακύλας του τόπου. Έχουμε σιχαθεί τις φρούδες ελπίδες, τα παχιά λόγια, τον υποκριτικό θαυμασμό για τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Έχουμε σιχαθεί την ανυπαρξία των πολιτικών, θρησκευτικών, ακαδημαϊκών και στρατιωτικών «ηγητόρων». Την 28η Οκτωβρίου όλοι αυτοί οι «yes sir», θα βρεθούν στην εξέδρα φουσκωμένοι ωσάν παγόνια -παρουσία αστυνομικών δυνάμεων- να παρακολουθήσουν την παρέλαση μιας γενιάς, το μέλλον της οποίας οι ίδιοι και οι κομματικοί μηχανισμοί που τους ανέδειξαν έχουν ήδη δημεύσει. Θα παρελάσουν υπό το βλέμμα των τύραννων τα βαγόνια των ελληνόπουλων για το Άουσβιτς της Ευρωπαϊκής πολτοποίησης. 

Οι μάζες μιας γενιάς που όσο λιγότερο σκέφτεται τόσο πιο ανώδυνα θα εξασφαλίσει το Ράιχ της Νέας Τάξης. Και φυσικά δε σκέφτεται, μιας και έχει αφήσει τις τύχες της στην πολιτική οξυδέρκεια 50άρηδων, 60άρηδων και 70άρηδων που ψηφίζουν ακόμη και από το κρεβάτι του πόνου, ενώ οι ίδιοι αδιαφορούν για την κάλπη λες και θα λύσει το πρόβλημα ο μπαμπάς και η μαμά. Μια ολόκληρη γενιά έχει ανάγει τον στρουθοκαμηλισμό σε αντίσταση. Με τι ψυχή να αντισταθεί, αφού χάσαμε το Χριστό και το πνεύμα Του;

Αυτές οι γραμμές γράφονται με πολύ πικρία για το κατάντημα του ενδοξότερου λαού επί της γης. Δεν τολμώ να μας συγκρίνω με εκείνα τα παιδιά που με μια εικόνα της Παναγιάς στην τσέπη και την ευχή της μάνας πήγανε στο μέτωπο και νικήσανε! Αναρωτιέμαι, νιώθουν πια κάτι οι Έλληνες όταν αντικρίζουν τη σημαία μας; Ποτάμι έχει χυθεί το αίμα για αυτή τη γαλανόλευκη! Σύμβολο ελευθερίας πνεύματος και χώρου.

‘Μεις σήμερα δεν έχουμε μέτωπο και όπλα στα χέρια για να αντιμετωπίσουμε εχθρούς. Έχουμε άλλου τύπου πόλεμο όπως ήδη αντιλαμβάνεστε. Δε δικαιούμαστε ως γενιά να είμαστε ούτε στις υποσημειώσεις της ιστορίας, γιατί δεν έχουμε πει κανένα «ΟΧΙ» σε όλα αυτά που μας σκλαβώνουν. Γνωρίζει πολύ καλά ο κάθε ένας πού είναι «αλυσοδεμένος» και αυτοστερείται την ελευθερία έκφρασης, πολιτικοποίησης, αντίδρασης. Φοβόμαστε να πούμε «ΟΧΙ» και προτιμούμε την αφάνεια, τη δειλία, την απραξία, τη μοιρολατρία.

Προτιμούμε κάποιοι άλλοι να «άρουν τη λίθο» της λήθης. Ναι, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να δρα όπως θέλει, αλλά τα ελληνόπουλα που θα παρελάσουν αύριο, δε φταίνε σε τίποτε να γίνουν το σαπούνι που θα ξεπλύνει τις αμαρτίες του Έλληνα, για τον οποίο η έννοια του έθνους περιορίζεται στο «κοινό τσιμπούσι», την κομματική ταυτότητα, το συγγενολόι και την εθνική Ελλάδος. Κατά τα άλλα Χριστιανοί και δη Ορθόδοξοι!

Δυστυχώς, η εγκεφαλική κατάστασή μας δεν επιδέχεται διόρθωσης, αλλά χρήζει μεταμόσχευσης. Το κείμενο τούτο θα μείνει στα αρχεία για να θυμάστε ότι δε μας φταίει κανένας άλλος, παρά ο χαλαρός ελληνάρας, που τόσα χρόνια αντί να έχει το «ΟΧΙ» σημαία στην ψυχή του και σύμβολο αντίστασης στην παγκοσμιοποίηση της βίας, αναθεματίζει που η 28η Οκτωβρίου έπεσε Τρίτη και του χάλασε το τριήμερο. Λυπάμαι, αλλά λαός με αυτή τη νοοτροπία, που κάθεται πάνω σε ενεργειακές πηγές τρισεκατομμυρίων, σε καίριο γεωστρατηγικό σημείο, εν μέσω παγκόσμιων γεωπολιτικών αλλαγών, δε νομίζω ότι θα έχει ευτυχή συνέχεια, αλλά μαύρη.

* Οικονομολόγος, MSc

Ακομμάτιστος Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας
Επικεφαλής Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ (Νέα Ελλάδα Σηκώνεται Τώρα)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.