25 Οκτωβρίου 2014

"Τρώγοντας ΑΟΖ Κύπρου" έρχεται η όρεξη και για άλλα;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ποιος μπορεί να αντέξει ένα Barbaro μέσα στο σπίτι του ένα 24ωρο; 
Σκεφτείτε να τον έχετε στο κεφάλι σας μέχρι την 30η Δεκεμβρίου. 

¨στη Λευκωσία επικρατεί έντονη κινητικότητα και η προσοχή της Κυπριακής κυβέρνησης είναι στραμμένη πλέον  στις τουρκικές κινήσεις νοτίου της Κύπρου καθώς εδώ και μερικά 24ωρα και έως την 30η Δεκεμβρίου η Άγκυρα έχει δεσμεύσει περιοχές για σεισμικές έρευνες εντός της κυπριακή ΑΟΖ στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του νησιού εκεί που βρέθηκαν κοιτάσματα υδρογονανθράκων¨  
Δηλ. τι θα κάνει  τόσο καιρό ο κουρσάρος πειρατής; 
θα ποντίζει καλώδια νότια της Κύπρου  για σεισμικές έρευνες; 

Ή θα κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα στις αντοχές της πολιτικής ηγεσίας Ελλάδος –Κύπρου; 

¨Μήνυμα μέσω των Συμπερασμάτων στέλνει στην Τουρκία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.  
Όπως επισημαίνεται στα Συμπεράσματα: 

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε σοβαρή ανησυχία σχετικά με τις νέες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και παρότρυνε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου στα χωρικά της ύδατα και τα κυριαρχικά δικαιώματά της Κύπρου στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη».  
Λέτε με αυτές τις ¨προειδοποιήσεις¨ το ¨Μπάρμπαρος¨ να γίνει κρουαζιερόπλοιο και να κάνει το tour της Κύπρου;  

Οι τούρκοι ¨ψυχανεμίζονται¨ εξελίξεις, αποκαλύψεις, ανατροπές σε όλο το γεωπολιτικό σκηνικό και για αυτό σήμερα προκαλούν. 
Αυτή την φορά και με όλα τα υφιστάμενα  δεδομένα ¨ο Τούρκος ήλθε  όπως το 74 για να μείνει ¨ 
Αυτή την φορά ήλθε από Θαλάσσης σαν κουρσάρος πειρατής και με ¨στρατηγικό βάθος¨. 

Από την αυλή της Κύπρου βλέπει στο βάθος Αιγαίο, Κρητικό πέλαγος και όπου υπάρχει γκρίζα ζώνη.
ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΔΟΥΛΕΨΕ μεθοδικά εδώ και πολύ καιρό από την εποχή της Συνόδου της Μαδρίτης… τόσο παλιά!! 

«Συμφωνία της Μαδρίτης» Ιούλιος 1997. 
Στη συμφωνία  μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι: 
* Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/  14/9/09 

Και αν υποθέσουμε ότι παράλληλα αυτό το χρονικό διάστημα και με όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και με την ίδια μεθοδολογία δέσμευσης περιοχών βγάλει ο Τούρκος  ένα ¨Σισμίκ-βάρβαρο¨ στην Λαδοξέρα της Σαμοθράκης συνοδεία τουρκικών αλιευτικών σκαφών… τι θα κάνουμε; 

Τότε το πρόβλημα της ΑΟΖ της Κύπρου θα φαίνεται ¨σχεδόν ελαφρύτερο¨ μπροστά στο οποιοδήποτε μη διαχειρίσιμο θέμα που μπορεί να προκαλέσει ο νέος τουρκικός σχεδιασμός.

Έτσι ο Τούρκος θα ¨παγιώνει¨ τις άνομες θέσεις του στην Κύπρο την στιγμή που η Ελλάδα θα τρέχει στα διεθνή φόρα για να καταγγείλει την ¨ανομία¨ του Τούρκου στο Βόρειο Αιγαίο. 

Αυτό είναι μία υπόθεση …αλλά όπως είπαμε αυτή την φορά ο Τούρκος ήρθε για να παίξει το ¨πάρτα όλα¨ σε όλους τους ανοικτούς λογαριασμούς στο θαλάσσιο μέτωπο. 

Αρκεί άραγε στην προκειμένη περίπτωση η ψυχραιμία και η σύνεση ή το ζητούμενο στις κρίσιμες στιγμές που έρχονται είναι η ευστροφία και η αποφασιστικότητα της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας να διαχειριστούν  όχι μόνο μείζονα εθνικά θέματα αλλά και  πρωτόγνωρα προβλήματα από συστάσεως του νεοελληνικού Κράτους; 

Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας 

ΥΓ. Εδώ που μας έφτασαν δεν αρκεί να δίνουμε τις καρδιές μας Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αλλά και να τις ¨ανοίγουμε¨ έστω και αν θεωρηθούμε γραφικοί. 

Μια βδομάδα πριν βγει το ¨Μπάρμπαρος¨ στην ΑΟΖ της Κύπρου πήγα για ημερήσιο Προσκύνημα στην Μεγαλόχαρη της Τήνου. 

Στο προαύλιο του Ιερού Καθιδρύματος ένα γεροντάκι έκλαιγε με λυγμούς. 
Ήμουν δίπλα του και από διάκριση δεν ήθελα να το ρωτήσω γιατί κλαίει και  έτσι… μόνο του ευχήθηκα 

- Παππού ότι και να σου συμβαίνει η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ να σου το λύσει. 
Στράφηκε με το  δακρύβρεκτο πρόσωπο του και μου είπε… 

- Παιδί μου ήρθα στο σπιτικό της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας αλλά η Παναγία τρέχει στα σύνορα μας…………Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.