10 Οκτωβρίου 2021

Ξεκίνησε ο διαχωρισμός: Η κυβέρνηση «κλειδώνει» 4.000.000 πολίτες- Διασκέδαση για τους εμβολιασμένους αλλά...

Το πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς περιορισμούς -εδώ και πολύ καιρό- στην εστίαση και στη διασκέδαση, για τους εμβολιασμένους, είναι γεγονός και δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να αφήσει 4.000.000 Έλληνες σαν απόκληρους με σκοπό να τους πιέσει να εμβολιαστούν κάτι που ήδη ξεκινά και δημιουργεί εκνευρισμό με κάθε τρόπο, γνωρίζοντας όπως έχει αποδειχθεί ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον κορωνοϊό.
 
Βέβαια δεν κάνει την ίδια σκέψη για την φορολόγηση γιατί εκεί κανονικά έρχεται η εφορία για όλους. Όμως ακόμα και αυτή η ψευδαίσθηση ελευθερίας (καθώς για πρώτη φορά όταν θα βγαίνεις ψηφιακά θα αποτυπώνεται το που θέλεις να πας ή που πήγες με άγνωστο τον δρόμο του που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αυτά τα δεδομένα) δεν σημαίνει ότι είναι ρόδινα καθώς οι κυβερνητικοί ειδικοί κάνουν εκ νέου προειδοποιήσεις.
 
Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, μπόρεσαν, χθες το βράδυ, να απολαύσουν την έξοδό τους απαλλαγμένοι από περιορισμούς, καθώς βρίσκονται ήδη σε ισχύ τα νέα μέτρα χαλάρωσης. 
 
Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να μην φορούν μάσκα, να είναι όρθιοι ή και να χορεύουν στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης (που δέχονται μόνο εμβολιασμένους) ακόμα και σε «κόκκινες περιοχές», όπου πλέον δεν ισχύουν περιορισμοί. 
 
Υπενθυμίζεται ότι το τέλος των μίνι lockdown φέρνει κατάργηση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας και την επιστροφή της μουσικής στα μαγαζιά. 
 
Οι "κυβερνητικοί ειδικοί" κρατούν τις απειλές 
 
Εντούτοις, η «πρεμιέρα» των νέων ελευθεριών συνοδεύεται και από «δεύτερες σκέψεις», αφού οι ειδικοί σπεύδουν να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με το λάθος -ενδεχομένως- μήνυμα που αποστέλλεται, προειδοποιώντας ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. 
 
Προχθες, ο διευθυντής στη Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος υπογράμμισε την ανάγκη να μην πιεστεί περαιτέρω το ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι οι ΜΕΘ «είναι γεμάτες» με «βαριά αρρώστους». 
 
Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι παρελάσεις πρέπει να γίνουν υπό αυστηρά μέτρα, προειδοποιώντας για έναν δύσκολο χειμώνα.
 
Από την πλευρά της, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι χρειάζεται πολλή προσοχή, σημειώνοντας πως «αν μπουν ανεμβολίαστοι στα καταστήματα, θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με πίεση στο σύστημα υγείας πολύ μεγάλη. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στον έλεγχο και μεγάλη σοβαρότητα. Για να είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να συμβεί κάτι, με κάποιον ασυμπτωματικό ο οποίος θα μεταδώσει». 
Επίσης, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής παρελάσεων χωρίς κόσμο. 
 
Αλλά και ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», έσπευσε να υπενθυμίσει ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. 
«Πιστεύω ότι δίνουμε λάθος μήνυμα. Πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα προστασίας. Με προβληματίζει η άρση των μέτρων, γιατί δεν νομίζω ότι θα έχουμε τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να ισχύσουν όπως πρέπει τα μέτρα ελευθερίας» υπογράμμισε ο ίδιος. 
 
Η αστυνομία "κυνηγά" τους πολίτες 
 
Φυσικά, οι έλεγχοι είναι εντατικοί. Ειδικό πρόγραμμα ελέγχων, βάσει στοχευμένου σχεδίου, ξεκίνησε σε όλη την επικράτεια, με αντικείμενο την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, από την ΕΛΑΣ και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες. 
 
Το σχέδιο ελέγχων είναι προσαρμοσμένο στις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από 9 έως 23 Οκτωβρίου 2021 και αφορούν, κυρίως, την άρση των απαγορεύσεων για όλους τους εμβολιασμένους. 
 
Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος, συγκροτούνται μεικτά κλιμάκια, από τις παραπάνω υπηρεσίες και φορείς, τα οποία θα περιπολούν σε όλες τις περιοχές τις χώρας. 
 
Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με τις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ.
 
Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα αστικά κέντρα, αλλά θα επεκταθούν μέχρι και στο τελευταίο χωριό της χώρας και «θα καλύψουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ). 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Το Ράιχ μίλησε.... Θα φορέσουμε ΚΙΤΡΙΝΟ περιβραχιόνιο με μια εικόνα σύριγγας όλοι οι ανεμβολίαστοι και θα κινούμαστε ως λεπροί μιας άλλης εποχής...
Οσο για τους εμβολιασμένους...
Αυτούς αφήστε τους στην μοίρα τους... χωρίς μάσκες, αποστάσεις κλπ μέτρα προστασίας.... ο ένας πάνω στον άλλο μέσα στους κλειστούς χώρους να διασκεδάζουν και να χορεύουν μέχρι να γεμίσουν με κορωνοιό...
Από σήμερα αυστηρή οδηγία σε όλους τους ανεμβολίαστους...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ....
ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΥΣ....
 
Οπως λένε και οι Αγιοι Πατέρες ο διάβολος δεν ταλαιπωρεί μόνο τους χριστιανούς αλλά και τους οπαδούς του...
Τώρα ίσως να είναι κι ένα κόλπο για να ξανακλείσουμε...
Μόλις γεμίσουν οι ΜΕΘ με εμβολιασμένους, βλέπω να έρχεται από πίσω και το καθολικό λοκντάουν...



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΡΩΠΙΝΗ ΞΕΥΤΙΛΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΚΛΠ
ΤΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ !!!
ΔΕΙΧΝΟΥΝ ''ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ'' ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΙΝΕΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ !!!!!!
ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ !!!!....ΠΕΡΗΦΑΝΕ εΛΛΗΝΑΡΑ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ !

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.