7 Οκτωβρίου 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ: H Xαμάς κατέλαβε 7 πόλεις στο νότιο Ισραήλ! – Οι μαχητές της σκοτώνουν αδιακρίτως πεζούς και απαγάγουν στρατιώτες, γυναίκες και παιδιά!

Μία επιτυχημένη επίθεση τύπου «Τετ» πραγματοποιούν από το πρωί οι Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς μέσα στο έδαφος του Ισραήλ, έχοντας προκαλέσει ήδη μεγάλες απώλειες στον ισραηλινό Στρατό και σκοτώνοντας δεκάδες άμαχους πολίτες μέσα σε πόλεις και χωριά.
 
Σοκάρουν τα βίντεο που έχει δημοσιοποιήσει η Χαμάς με πτώματα Ισραηλινών στρατιωτών (ανδρών και γυναικών) που τα μεταφέρουν ως «τρόπαια» στην Γάζα.
 
Μάλιστα όπως ισχυρίζεται η παλαιστινιακή σουνιτική οργάνωση, έχουν ήδη αιχμαλωτιστεί 5 Ισραηλινοί στρατιώτες και 30 πολίτες οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Γάζα.
 
Επί της ουσίας και οι σοροί των Ισραηλινών που μεταφέρονται στην Γάζα αποτελούν ένα είδος «ομηρίας» καθώς είναι πολύ σημαντικό για τις οικογένειές τους να ταφούν με τις ανάλογες τιμές.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι μαχητές της Χαμάς έχουν ήδη καταλάβει μία ισραηλινή στρατιωτική βάση!
 
Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο συγκαλείται εκτάκτως και αναμένεται να κηρύξει επισήμως τον πόλεμο κατά των Παλαιστινίων μετά τις 13:00.
 
Η επίθεση παρομοιάζεται με αυτή των Βιετγκόνγκ του 1968, την περιβόητη «Επίθεση του Τετ», όταν επιτέθηκαν στο σύνολο των αμερικανικών θέσεων στο Νότιο Βιετνάμ.
 
Τότε αν και επικράτησαν οι αμερικανικές δυνάμεις, η εικόνα των συγκρούσεων μετέστρεψε την αμερικανική κοινή γνώμη κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, οδηγώντας τις ΗΠΑ σε μία μεγάλη πολιτική ήττα που κατέληξε να είναι στρατιωτική και οδήγησε στην αποχώρησή τους και στη νίκη του Βόρειο Βιετνάμ.
 
Αυτή την στιγμή οι Ισραηλινοί εκκενώνουν τα στρατιωτικά αεροδρόμια και μεταφέρουν τα μαχητικά τους σε ασφαλείς τοποθεσίες καθώς θεωρούν πως κινδυνεύουν!
 
Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε πριν από λίγο πως «Η Χαμάς διέπραξε μεγάλο λάθος να κηρύξει τον πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ». 
 
Οι μαχητές της Χαμάς έχουν καταλάβει πολλά ισραηλινά οχήματα.
Στα τζαμιά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ η οποία κατοικείται κυρίως από Παλαιστίνιους τα τζαμιά τους καλούν «σε πόλεμο κατά του Ισραήλ».
 
 
Επτά μικρές πόλεις του Ισραήλ έχουν καταληφθεί από τους σουνίτες μαχητές της Χαμάς (που υποστηρίζεται όμως από το σιιτικό Ιράν) και ο ισραηλινός Στρατός επιχειρεί να τις ανακαταλάβει.
 
Μαζί με αυτές έχει καταληφθεί και μία ισραηλινή στρατιωτική βάση.
 
Το κανάλι 13 του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι οι πόλεις Sderot, Nahal Oz, Kfar Haza, Magen, Sufa Beheri και η γενική διοίκηση της Γάζας δεν ελέγχονται πλέον από τις ισραηλινές αρχές.
 
Το Ισραήλ ανακοίνωσε πριν από λίγο την έναρξη της επιχείρησης «Σιδερένια Ξίφη» και η ισραηλινή Αεροπορία ισοπεδώνει κυριολεκτικά την πόλη της Γάζας.
 
Είναι σίγουρο πως θα χυθεί πολύ αθώο αίμα και από τις δύο πλευρές.
 
Σοκ προκαλούν οι εικόνες με τους δεκάδες νεκρούς Ισραηλινούς πολίτες ενώ δημοσιεύτηκε βίντεο με μαχητές της Χαμάς που πυροβολούν Ισραηλινό οδηγό.
 
Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφερόμενος στις εξελίξεις στο νότιο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου» και υποσχέθηκε πως «ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν έχει ξαναδεί».
 
«Η Χαμάς εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στα εδάφη μας, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν έχει γνωρίσει ποτέ ξανά στο παρελθόν» ήταν η τοποθέτηση του Νετανιάχου, σύμφωνα με τη Haaretz. Αργότερα σήμερα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Νετανιάχου με αξιωματούχους της κυβέρνησης όπου αναμένεται επισήμως η κήρυξη πολέμου κατά των Παλαιστινίων.
 
Εντύπωση έχει προκαλέσει όχι μόνο η χερσαία εισβολή των Παλαιστινίων αλλά και το πόσο αιφνιδιάστηκαν ολοκληρωτικά οι Ισραηλινοί το πρωί του Σαββάτου από τους μαχητές της σουνιτικής Χαμάς, σε συνεργασία με την Ισλαμική Τζιχάντ.
 
Φωτογραφία δείχνει μια μπουλντόζα Παλαιστινίων να κατεδαφίζει ένα «έξυπνο» συρμάτινο φράχτη με συστήματα υψηλής τεχνολογίας στα σύνορα της Γάζας και από εκεί να ξεκινά μεγάλο μέρος της εισβολής.
 
Παλαιστινιακά μέσα αναφέρουν πως οι μαχητές της Χαμάς έχουν εισβάλει σε κοινότητες και επιχειρούν να απαγάγουν γυναίκες και παιδιά ή να σκοτώσουν πολίτες.
 
Έχει απαχθεί και άγνωστος αριθμός Ισραηλινών στρατιωτών.
 
Παράλληλα, το κανάλι 12 αναφέρει 280 ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί, με τους 30 εξ αυτών αρκετά σοβαρά.
 
Οι τακτικές που χρησιμοποιεί η Χαμάς είναι πολύ λογικές (δεδομένου τον τρόπο που σκέφτονται οι Άραβες) από τακτική άποψης και βασίζονται στην εμπειρία πρόσφατων συγκρούσεων (χρήση κινητών ομάδων, αναγνώριση με χρήση UAV κ.λπ.).
 
Οι Άραβες δεν χρειάζεται να σπαταλούν ενέργεια στην άμυνα (τα μετόπισθέν τους είναι δυνατά και συμπαγή).
 
Χρησιμοποιούν μόνο κινητές ομάδες που διαπερνούν την άμυνα του Ισραήλ σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα, σε δεκάδες χιλιόμετρα κατά μήκος της γραμμής επαφής (και είναι σε θέση να σχηματίσουν απαρατήρητοι δεκάδες ένοπλες ταχυκίνητες ομάδες κάτω από την κάλυψη της πυκνοδομημένης Λωρίδας της Γάζας).
 
Επιπλέον, η προώθησή τους στο πεδίο της μάχης γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, γεγονός που δεν επιτρέπει να χτυπηθούν κατά την πορεία τους σε αυτό.
 
Τα UAV τους επιτρέπουν να ελέγχουν πλήρως την κίνηση των μονάδων της IDF και να τους επιτίθενται στα πιο ευάλωτα σημεία.
 
Οι Ισραηλινοί, αντίθετα, πρέπει να καλύπτουν τα σύνορα παντού και δεν μπορούν να αφήσουν ούτε έναν οικισμό απροστάτευτο.
 
Ως εκ τούτου, έως ότου αποκλειστεί πλήρως ολόκληρη η περίμετρος του μετώπου, οι επιθέσεις των αραβικών ομάδων θα συνεχιστούν με επιτυχία.
 
Το Ισραήλ χρειάζεται τουλάχιστον μισή μέρα για να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης.
Και τότε όμως, ο έλεγχος θα είναι ατελής. Η πλήρης εκκαθάριση θα πάρει μέρες.
 
Οι Ισραηλινοί έχουν να κάνουν με αποφασισμένους εχθρούς, όπως «προβλέπεται» από την αραβική ιδιοσυγκρασία.
 
Κρίνοντας από τα πλάνα οι απώλειες της IDF ανέρχονται πλέον σε δεκάδες ανθρώπους (άνδρες και γυναίκες) που σκοτώθηκαν και αιχμαλωτίστηκαν, ενώ έχασαν τουλάχιστον δύο άρματα μάχης και περισσότερες από 10 ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα.
 
 
Δείτε πλήθος βίντεο ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.