27 Οκτωβρίου 2023

Και πάλι απογραφή αλά… Χότζα στην Αλβανία

Ένα από τα διαχρονικώς φλέγοντα θέματα για τους γηγενείς Έλληνες Βορειοηπειρώτες που ζουν στη σημερινή Αλβανία, αποτελεί η πληθυσμιακή απογραφή. 
 
Ειδικότερα, έπειτα από μια έκτακτη καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, η τρέχουσα απογραφή δυστυχώς φέρνει στο προσκήνιο πρακτικές και μεθόδους του πρώην δικτατορικού καθεστώτος.
 
Τόσο σε θέματα που αφορούν το δικαίωμα στην ελεύθερη δήλωση της εθνικότητας των πολιτών, όσο και του θρησκεύματος, οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με τις απαγορεύσεις ενός καλά οργανωμένου ανθελληνικού και μισαλλόδοξου συστήματος, που μόνον εξωτερικά δείχνει ευρωπαϊκό. 
 
Εν έτει 2023 και οι Έλληνες δεν έχουν δικαίωμα, εάν δεν κατοικούν εντός των μειονοτικών – χοτζικών ζωνών, να δηλώσουν ελεύθερα την ελληνική τους καταγωγή. Όταν χιλιάδες πολίτες ανά τον κόσμο παλεύουν για ποικίλα δικαιώματα και ελευθερίες και αρκετές φορές τα αποκτούν, οι Βορειοηπειρώτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αποκτήσουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, πράγμα που σε τελική ανάλυση θα εμφανίσει των πραγματικό αριθμό των Ελλήνων στη χώρα. 
 
Σε μια διεθνή κοινότητα που συνεχώς βάλλεται από τα πολεμικά πυρά των διαφόρων συμφερόντων, οι ισχυροί της ΕΕ φαίνεται πως δεν ασχολούνται σοβαρά με τις χώρες τις οποίες σκοπεύουν να εντάξουν στους κόλπους της. Ειδικά στην αλβανική πραγματικότητα, όπου καθετί που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατείται, η ΕΕ μένει παγερά αμέτοχη, η απλώς θέλει να δείχνει ότι ασχολείται, χαϊδεύοντας τ’ αυτιά της φίλης Αλβανίας. 
 
Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δύσκολο πια η αδύναμη φωνή του μέσου Βορειοηπειρώτη, να ακουστεί στη διεθνή σκηνή. Ωστόσο από μέρους μας, η συνεχής ενημέρωση και η έστω άτυπη καταγραφή των παραβιάσεων της τρέχουσας απογραφής που βρίσκεστε σε εξέλιξη στην Αλβανία, ίσως βοηθήσει στην εξομάλυνση της όλης κατάστασης. 
 
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.