31 Οκτωβρίου 2023

Βοηθήστε να μην αποσιωπηθεί το έγκλημα των Τεμπών

Βοηθήστε να μην αποσιωπηθεί το έγκλημα των Τεμπών
 
Τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιό επισκέφθηκαν σήμερα στη Βουλή οι Χρήστος και Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι του συλλόγου πληγέντων της τραγωδίας των Τεμπών, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τον δίκαιο αγώνα που κάνουν τους τελευταίους μήνες ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι εμπλέκονται στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που βύθισε σε πένθος όλο τον Ελληνικό λαό.
 
«Δυστυχώς έγινε ένα έγκλημα ανείπωτο στα χρονικά, τέτοια τραγωδία δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Υποτίθεται πως έχουμε μια πολιτεία που πράττει τα αυτονόητα, παρόλα ταύτα βλέπουμε τις τραγωδίες να γίνονται η μία πίσω από την άλλη χωρίς να αποδίδονται ευθύνες σε όσους φέρουν ευθύνη» ανέφερε ο κ.Κωνσταντινίδης ο οποίος χαρακτήρισε έγκλημα το δυστύχημα στα Τέμπη καθώς κατήγγειλε κωλυσιεργία στο κομμάτι της δικαιοσύνης και της απόδοσης ευθυνών. «Υπάρχουν άνθρωποι που φταίξανε και συνεχίζουν να φταίνε» δήλωσε : «Δεν βλέπουμε μεροληπτικά την υπόθεση γιατί είμαστε θύματα, τη βλέπουμε αμερόληπτα καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες διοικητικών στελεχών που ακόμα δεν έχουν κληθεί για ανάκριση όπως επίσης και πολιτικών προσώπων τα οποία οφείλουν να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να απολογηθούν για την εγκληματική τους αδιαφορία», ανέφερε.
 
Ο εκπρόσωπος του συλλόγου πληγέντων των Τεμπών, ζήτησε από τη ΝΙΚΗ να βοηθήσει ώστε να αρθεί η ασυλία των αρμοδίων και να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο.
 
«Πέρα από το έγκλημα των Τεμπών δημιουργείται και το έγκλημα της συγκάλυψης των Τεμπών» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Αν δεν έρθει η δικαίωση αυτών των ανθρώπων υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει μια ακόμα συγκάλυψη και από το κοινοβούλιο. Στηρίξτε μας να ξεπεράσουμε τις δυνάμεις που επιχειρούν να φιμώσουν τη δικαστική διερεύνηση και απόδοση ευθυνών».
 
Ο κ. Κωνσταντινίδης κατήγγειλε πως η πολυσέλιδη μήνυση που έχει υποβληθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης και της Βουλής τω Ελλήνων κατά υπόλογων πολιτικών, νομίμων εμπλεκομένων εταιριών και του προέδρου της ΡΑΣ για κακουργήματα ενδεχόμενου δόλου, καθυστερεί ανεξήγητα.
 
Τέλος ανέφερε πως το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων από το σημείο του δυστυχήματος μεταφέρθηκαν σε χώρο όπου δεν υπάρχει πρόνοια φύλαξής τους και αποτελούν βορά στην ανεξέλεγκτη αλλοίωση.
 
«Ζητούμε άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα αίτια της τραγωδίας, αλλά και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης, όπως και της απόπειρας συγκάλυψης που ακολούθησε» σημείωσε.
 
Ο κ. Νατσιός από τη μεριά του διαβεβαίωσε τον κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη - ο οποίος έχασε τη σύζυγό του από το δυστύχημα των Τεμπών-, ότι η ΝΙΚΗ θα στηρίξει εντός βουλής τα αιτήματα του συλλόγου, θα σταθεί στο πλευρό τους και θα προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να «ενοχλεί» για τη δικαίωση των 57 ψυχών που «έφυγαν» τόσο βίαια.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.