29 Οκτωβρίου 2023

Φόνοι στο καμπαναριό! Ο μοναχισμός στο στόχαστρο!

Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος
 
Αναμφίβολα ο διάβολος έχει εκπαιδεύσει άριστα τα παιδιά του. Αυτό το διαπιστώνει καθένας που αγωνίζεται εναντίον του και εναντίον των παιδιών του δηλαδή των ανθρώπων που διαμορφώνουν την νέα παγκόσμια τάξη και στρώνουν τον δρόμο για την έλευση του αντιχρίστου. Απεναντίας εμείς οι χριστιανοί είμαστε εντελώς ανεκπαίδευτοι (ακατήχητοι) και συνεχώς υποχωρούμε.
 
Υπάρχει σχέδιο και υλοποιείται από επαγγελματίες. 
 
Ειδικότερα ας αναφερθούμε σε ένα μέρος του που αφορά την πατρίδα μας. 
1. Έκαναν τους ιερείς δημοσίους υπαλλήλους, γεγονός που είχε μεγάλες πνευματικές επιπτώσεις στην πορεία του χρόνου. 
2. Διαλύουν την οικογένεια που είναι το κύτταρο της κοινωνίας. 
3. Μεταβάλουν τον ρόλο της γυναίκας γιατί είναι η αιτία της ανατροφής άξιων παιδιών. Ένας άγιος άνδρας αγιάζει μια γενιά και μια αγία γυναίκα αγιάζει επτά γενιές! Τέτοια είναι η δύναμη της γυναίκας! Πόσοι σπουδαίοι άνθρωποι όφειλαν την πορεία τους στις μητέρες τους; Γνωρίζουν ότι πειράζοντας το δέντρο θα αλλοιώσουν και τους καρπούς! 
4. Η μόνη κολόνα που έχει μείνει ακόμα όρθια στις μέρες μας και κρατάει τον κόσμο είναι ο ορθόδοξος μοναχισμός γι’ αυτό και θα πρέπει να πέσει! Ήδη το σχέδιο είναι σε εξέλιξη. 
 
Η ανωτέρω τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ εντάσσεται στον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του μοναχισμού! Και φυσικά έγινε σκόπιμα και με δόλιο τρόπο βλασφημά τον Άγιο Τριαδικό Θεό, γελοιοποιεί τον μοναχισμό και προσβάλει την πίστη των Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών! Και οπωσδήποτε μια τέτοια βλάσφημη σειρά προβάλλεται με την άδεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη που είναι ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού. Δυστυχώς δεν έχουν υποταχθεί μόνο οι Έλληνες πολιτικοί αλλά και οι εύποροι Έλληνες πολίτες και έχουν διαθέσει τα χρήματα και την περιουσία τους στην υπηρεσία της νέας τάξης πραγμάτων. 
 
Εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί έχουμε χρέος να αντιδράσουμε διότι βλασφημούν τον Θεό μας, γελοιοποιούν την πίστη μας και προσβάλουν την προσωπικότητα μας! 
 
Ηλίας Ευαγγελόπουλος 
Οικονομολόγος - αρθρογράφοςShare

1 σχόλιο:

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Καταγράφεται πλήρως και συνοπτικώς, από την γραφίδα του αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, η αξία του μοναχισμού στην ζωή της Εκκλησίας:
"Φως μεν μοναχοίς άγγελοι, φως δε κοσμικοίς μοναχική πολιτεία".
Γι' αυτό λυσσά ο διάβολος! Διότι είναι το στήριγμα και το πρότυπο, ο ασφαλής οδηγός της πνευματικής ζωής των λαϊκών και "χαλάει την σούπα" των οργάνων του ψεύδους. Από την ίδρυσή του ακόμη έως σήμερα διώκεται συστηματικά και όχι μόνο από εξωτερικούς εχθρούς, οι οποίοι είναι οι λιγότερο επικίνδυνοι, καθώς ακόμη και η σιωπή των μελών της Εκκλησίας, μηδενός εξαιρουμένου, συνιστά μορφή συνενοχής στον διωγμό! Και ... ο νοήσας ... καλώς ηννόησεν!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.