31 Οκτωβρίου 2023

Στον απόηχο της Δόξας

Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης
 
Εορτάσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα αντίστασης των Ελλήνων που δια στόματος του Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά αντέταξαν το ΟΧΙ κατά των επιβουλέων της πατρίδας μας. Τιμήσαμε τους ηρωικώς πεσόντας πατέρας και αδελφούς μας και αναπτερώσαμε το ηθικό και την εθνική μας συνείδηση ως ιστορικό έθνος που πάντα υπερασπίστηκε την αλήθεια, την δικαιοσύνη και την ελευθερία με θάρρος αλλά και με αυτοθυσία. Ήλθαν στην μνήμη μας μάχες νικηφόρες αλλά και μάχες μέχρις εσχάτων με παραδείγματα τις μάχες του Μαραθώνα, των Θερμοπυλών και την ναυμαχία της Σαλαμίνας κατά των Περσών, την αντίσταση μέχρις εσχάτων για την υπεράσπιση της Κωνσταντινουπόλεως, την επανάσταση κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, την έξοδο του Μεσολογγίου, την αντίσταση κατά των Γερμανών και τον αγώνας της ΕΟΚΑ κατά των Άγγλων. Δυστυχώς δεν έχουν λείψει από την ιστορία μας θλιβερές περιπτώσεις προδοσίας όπως των Θερμοπυλών και προσφάτως της Κύπρου αλλά και της Μακεδονίας.
 
Άλλες από τις μάχες αυτές τις δώσαμε ως αμυνόμενοι υπερασπιστές της ελευθερίας μας με κατά μέτωπο απόκρουση του εχθρού ενώ άλλες ως επαναστάτες αντιστασιακοί κατά ισχυροτέρων βαρβάρων κατακτητών όπως η Εθνική επανάσταση του 1821, η αντίσταση κατά των Γερμανών και ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ. Σε αυτές τις περιπτώσεις αντίστασης κατά των κατακτητών βρεθήκαμε στην θέση του αδυνάτου ενάντια σε πανίσχυρο εχθρό όπου εκ των πραγμάτων δεν χρησιμοποιήσαμε μεθόδους μετωπικής αναμέτρησης αλλά μεθόδους δολιοφθοράς και πλαγιοκόπησης όπως ενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις. 
 
Γερμανοί ασκούντες το δικαίωμα της αυτοάμυνας κατά Ελλήνων τρομοκρατών
 
Οι τότε κατακτητές μας χαρακτήριζαν ως τρομοκράτες για να δικαιολογήσουν τα εθνοκτόνα και απάνθρωπα αντίποινα τους που τα χαρακτήρισαν ως “δικαίωμα αυτοάμυνας” και στοίχησαν σε ανθρώπινες ζωές, ξεκλήρισαν ολόκληρα χωριά αμάχων όπως της Κανδάνου, του Διστόμου, των Καλαβρύτων, του Κομμένου και των Λιγκιάδων, της Μουσιωτίτσας, των Κεδρυλλίων, του Χορτιάτη, των Γιαννιτσών, του Μεσόβουνου, της Δράμας, του Δομένικου και άλλων, χώρια τις καταστροφές που προκάλεσαν σε ζωτικές υποδομές απαραίτητες για την επιβίωση τους. 
 
Η ένδοξη ιστορική ανάμνηση της 28ης Οκτωβρίου πέρασε και ξυπνήσαμε στην σημερινή πραγματικότητα όπου η Ελλάδα έχει υπογράψει μνημόνια οικονομικής εξάρτησης που παραχωρούν σε δανειστές το δικαίωμα να ελέγχουν τα οικονομικά μας, και να επιβάλουν νόμους, ενώ το εμπορικό μας ισοζύγιο πληρωμών είναι αρνητικό πράγμα που αυξάνει το χρέος μας συνεχώς παρά τις θυσίες του λαού μας. Η οικονομική μας εξάρτηση έχει επιφέρει και την γεωπολιτική υποτέλεια με αποτέλεσμα την ανικανότητα των κυβερνήσεων να υπερασπιστούν το δίκαιο και την αλήθεια τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο διεθνές γίγνεσθαι. Ζούμε σε μία κατάσταση σύγχυσης των εννοιών, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραβίασης του ορθού λόγου με πρωτοστάτες τις “δημοκρατικές κυβερνήσεις” των τελευταίων ετών που όλο και διαφοροποιούνται από την λαϊκή θέληση και παραβιάζουν το Σύνταγμα με την συνεργία των δικαστών και την σιωπή των δημοσιογράφων. 
 
Με λανθασμένες εκτιμήσεις βραχυπρόθεσμης χρησιμοθηρίας μας έχουν παρασύρει σε μία ονομαζόμενη “σωστή πλευρά της ιστορίας” στην οποία κυριαρχούν το ψεύδος και η διαφθορά ενάντια στις ιστορικές Ελληνικές αρετές του Δικαίου, της Αλήθειας και της Ελευθερίας. Μία τέτοια λανθασμένη τοποθέτηση αποτελεί και η στάση μας στο παλαιστινιακό πρόβλημα όπου χωρίς σεβασμό στην εθνική μας επέτειο και την ιστορία του έθνους μας χαρακτηρίσαμε σαν τρομοκρατική οργάνωση την ΧΑΜΑΣ, την απελευθερωτική οργάνωση των καταπιεζομένων επί δεκαετίες Παλαιστινίων και αναγνωρίσαμε τις φονικές επιδρομές του Ισραήλ κατά αμάχων και την καταστροφή των υλικών τους υποδομών ως “δικαίωμα αυτοάμυνας”. Η ειρωνεία είναι ότι για να χρυσώσουμε το χάπι ενδιαφερόμαστε για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ή όπως λέει ο λαός θα σε κάψω αλλά μετά θα αλείψω τα εγκαύματα με λάδι. 
 
Πως είναι δυνατόν να μην κατανοούμε την οργή και την αγανάκτηση που έδειξε η ΧΑΜΑΣ όταν τα μέλη της έχουν μεγαλώσει με τον φόβο του θανάτου, με τα ρούχα και τα χέρια βαμμένα με το αίμα συγγενών και φίλων που ξεψύχησαν , την απώλεια των σπιτιών τους, τον περιορισμό του ζωτικού τους χώρου και την φυλάκιση τους σε ανοικτή φυλακή που τα σύνορα της όλο και μικραίνουν. Για εμάς τους Έλληνες μία ήταν πάντοτε η σωστή πλευρά της ιστορίας που την υπερασπιστήκαμε με αυτοθυσία και μας ανέδειξε σε πνευματικούς ηγέτες της ανθρωπότητας και αυτή είναι η πλευρά της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας. 
 
Ας κρατήσουμε αυτή την περίλαμπρη θέση στην ιστορία και ας μην την αφήσουμε να γίνει εμπόρευμα αχθοφόρων μεγάλου ονόματος που πουλάνε την ιστορία τους ως σουβενίρ στην αγορά του τουρισμού. Μπορεί οι Τούρκοι να υπερασπίζονται τους Παλαιστινίους διότι θέλουν να το παίξουν ηγέτες των Ισλαμιστών μετατρέποντας ένα αγώνα επιβίωσης σε θρησκευτικό πόλεμο, όμως εμείς υπερασπιζόμαστε τους Παλαιστινίους αποβλέποντες στην αποκατάσταση της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας διότι αυτή η θέση αποτελεί και το θέλημα του Θεού και όχι η υποκριτική στάση υστεροβουλίας όπως των Τούρκων που σέρνονται στα ξένα χώματα που καταπατούν μέχρι να πνιγούν στο αίμα των νεκρών που κατέσφαξαν. Ας προσέχουν και οι Ισραηλινοί μην τυχόν και συμβεί πρώτα σε αυτούς. Όσον αφορά την συμμαχική τους φιλία προς εμάς το έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση εμπλοκής μας σε πόλεμο με την Τουρκία θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. 
 
Ηλίας Σταμπολιάδης 
Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός 
πρώην Καθηγητής Πολυτεχνείου ΚρήτηςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.