29 Οκτωβρίου 2023

Αρνητής της ειρήνης η ελληνική κυβέρνηση.

Δελτίο Τύπου 
Αρνητής της ειρήνης η ελληνική κυβέρνηση.
 
Η ψήφος αποχής της Ελλάδος στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 27 Οκτ. 2023 αποτελεί ένα μελανό σημείο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Τη στιγμή που μία ανθρωπιστική καταστροφή εξελίσσεται στην λωρίδα της Γάζας με χιλιάδες νεκρούς, η πλειοψηφία των οποίων είναι άμαχοι και κυρίως παιδιά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να σιωπήσει και να μην υποστηρίξει μία πρόταση εκεχειρίας. 
 
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (το σύνολο δηλαδή των κρατών-μελών) προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κρίση, σε συνέχεια των αποτυχημένων προσπαθειών του Συμβουλίου Ασφαλείας, πετυχαίνοντας να δώσει μία ευκαιρία στην ειρήνη για την ανακούφιση του δράματος των αμάχων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. 
 
Αυτή η στάση της κυβέρνησης είναι αντίθετη με τις αρχές του Έθνους μας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης, και βεβαίως αντίθετη με το Σύνταγμά μας (άρθ. 2 παρ.2) που ορίζει ότι «η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών». Δηλαδή τι επιθυμεί η κυβέρνηση, την κλιμάκωση του πολέμου;
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το ΥΠΕΞ δεν προέβησαν σε καμία επίσημη σχετική ανακοίνωση, αλλά προτίμησαν τις πλάγιες δικαιολογίες μέσω διαρροών ανώνυμων «διπλωματικών πηγών» στον Τύπο. Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα «τήρησε ισόρροπη στάση σεβόμενη τις αρχές και αξίες του διεθνούς δικαίου» θα ήταν αστείος, αν δεν αφορούσε σε ανθρώπινες ζωές, πόσω μάλλον παιδιών.
 
Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την ανάγκη καταδίκης των εγκλημάτων πολέμου και των παραβιάσεων του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου από όπου και αν διαπράττονται, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
 
Η ΝΙΚΗ καταδικάζει την άρνηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει την προσπάθεια ειρήνευσης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, και θεωρεί ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για την επίτευξη μόνιμης ειρηνικής λύσης στο Παλαιστινιακό πρόβλημα θα πρέπει να έχει την άμεση υποστήριξή μας στη βάση των δύο κρατών, όπως εξάλλου έχει διατυπωθεί από ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη. Είμαστε πρωτίστως με την ειρήνη και την προστασία των αμάχων ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρήσκευμα. 
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.