Ο Βυζαντινός χρονογράφος Ζωναράς (σύγχρονος του Μωάμεθ) μας δίνει σημαντικές λεπτομέρειες της αρχής του Μωαμεθανισμού. Ο Μωάμεθ συνολικά παντρεύτηκε 15 γυναίκες, από τις οποίες η μικρότερη ήταν 9 ετών!!!
Επιτομή Ιστοριών. XIV
Όπως λοιπόν γύριζε αυτός ο βασιλιάς (ο Ηράκλειος) νικητής από την Περσία, τον πλησίασε ο Μωάμεθ, ο φύλαρχος των Σαρακηνών. Δεν είχε επιλεγεί ως ηγέτης λόγω καταγωγής, γιατί ήταν άσημος, αλλά με πονηριά.
Όντας φτωχός ζούσε δουλεύοντας σε μια πλούσια χήρα την οποία τελικά παντρεύτηκε, κάνοντάς την να τον ερωτευθεί με μαγείες. Έπασχε δε από επιληψία, και ώρες - ώρες τον έπιανε η αρρώστια και έπεφτε κάτω και έχανε τα λογικά του. Έτσι γίνονταν αιτία στενοχώριας και ντροπής για εκείνον και την γυναίκα του.
Αλλά αυτός ήταν πονηρός, σχετίστηκε με έναν καλόγερο ακόμα πονηρότερο, που είχε εξοριστεί από την Κωνσταντινούπολη για κακοπιστία, και μαθήτευσε σ' αυτόν.
Έλεγε έτσι στη γυναίκα του ότι ερχόταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ από τον ουρανό και τον μυούσε σε απόρρητα μυστήρια. Κι αυτός δεν μπορούσε ν' αντέξει την όψη του Αγγέλου και γι αυτό τον έπιανε ίλιγγος και φόβος και έπεφτε καταγής.
Μάρτυρα για αυτό στην γυναίκα του είχε και εκείνον τον πονηρό καλόγερο, που έλεγε ότι ''αλήθεια, αυτός ο Γαβριήλ στέλνεται σε όλους τους προφήτες''.
Άρχισε λοιπόν να υπερηφανεύεται η γυναίκα του ότι είχε για σύζυγο της έναν προφήτη και τον πήγαινε να τον γνωρίσουν και άλλες γυναίκες. Έτσι αυτός ο άθλιος απέκτησε φήμη προφήτη σε όλους τους ομόφυλους του.
Όταν πέθανε η γυναίκα του, την κληρονόμησε και έγινε Φύλαρχος, Δάσκαλος και Νομοθέτης του Έθνους των Ισμαηλιτών. (Αράβων, απογόνων του Ισμαήλ, γιού του Αβραάμ και της Άγαρ, εξ ου και η συχνή ονομασία “Αγαρηνοί"). Άλλους τους εξαπατούσε με τα λόγια του και όσους δεν πείθονταν εύκολα τραβούσε το σπαθί και τους ανάγκαζε να προσκυνήσουν. Έτσι μάζεψε γύρω του πολλούς αξιόμαχους "χείρα ικανήν".
Αυτός λοιπόν, βγαίνοντας από την Αίθριβο (Γιαθρίμπ, μετέπειτα Μεδίνα) πήγε στον βασιλιά (Ηράκλειο) και του ζήτησε μια περιοχή για να εγκατασταθεί και αυτός του παραχώρησε.
Και αφού έπεισε όλο το έθνος του για την σοφία του, με τους τρόπους που αναφέραμε, έκανε επιδρομές σε όλη την Συρία, την οποία καταλήστευσε και κατέλαβε πολλές χώρες των Ρωμαίων. Και από τότε, δεν σταμάτησε το έθνος των Ισμαηλιτών να ληστεύει και να αλωνίζει σε όλες τις περιοχές των Ρωμαίων.
Χρήστος Κλητσινάρης
Σημείωση: Οταν αναφέρεται στο κείμενο η λέξη Ρωμαίοι υπονοεί πάντα Ελληνες Χριστιανούς.
Εξάλλου την εποχή του Αυτοκράτορα Ηράκλειου η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είχε εξελληνιστεί και εκχριστιανιστεί σχεδόν στο σύνολό της.
Με την λέξη "Ρωμαίοι" περιγράφονταν αποκλειστικά οι Ελληνες ή Ελληνόφωνοι κάτοικοι που ήταν Χριστιανοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου