6 Νοεμβρίου 2022

Θα έρθουμε κάποιο βράδυ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσανος
 
Παρακολουθούμε με ανησυχία τον ολισθηρό δρόμο του επεκτατισμού στον οποίο βαδίζει η γειτονική μας χώρα. Με πρόσχημα ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης περικυκλώνουν την Τουρκία στα Βαλκάνια, στον Καύκασο και στη Μέση Ανατολή, και όπου αλλού νομίζει η ζωηρή φαντασία των πολιτικών της.
 
Ζητάτε από τους Έλληνες να αποστρατικοποίησουν νησιά του Αιγαίου και το Καστελόριζου. Φαίνεται ότι έχουν ασθενή μνήμη, ξεχνάν ότι η χώρα τους έχει παρατάξει χιλιάδες στρατιώτες, αποβατικές δυνάμεις και κάθε είδους επιθετικά όπλα σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά, ενώ σχεδόν καθημερινά μας υπενθυμίζουν (και καλά κάνουν για να θυμόμαστε τα λάθη μας) την καταστροφή της Σμύρνης και απειλούν να τα καταλάβουν. 
 
Αγνοείς ότι αναφέρονται σε νησιά που μπόλιασαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, σε νησιά που είναι ελληνικά για χιλιάδες χρόνια, πολλούς αιώνες πριν οι πρόγονοί τους συναντήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα γαλανά χρώματα του Αιγαίου πελάγους. Ξεχνάνε εσκεμμένα, ότι καθαρά Ελληνικά ήταν και τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος στα οποία όχι μόνο δεν εφαρμόσατε αυτά που προβλέπει το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης: «…θα έχουν ειδική διοικητική οργάνωση αποτελούμενη από τοπικά στοιχεία…Η διατήρηση της τάξης, θα διασφαλίζεται από μια αστυνομική δύναμη τα μέλη της οποίας θα προσλαμβάνονται μεταξύ του τοπικού πληθυσμού από την προαναφερθείσα τοπική διοίκηση και θα τοποθετούνται κάτω από τις διαταγές της», δηλαδή έπρεπε να είχαν καθεστώς τοπικής αυτονομίας και αυτοδιοίκησης. Αντί για αυτό φρόντισαν να γίνουν ανοικτές φυλακές, κατατρομοκρατήσαν και κυνήγησαν τον αυτόχθονα ελληνικό πληθυσμό. ενώ προχώρησαν στην στρατικοποίηση τους, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους συνθήκες και υπογραφές (δικές σας). 
 
Έρχονται λοιπόν τώρα οι επιλήσμονες (προσέξτε το σχέδιο τους αυτό κρατά από την εποχή του ζεϊμπέκικου του Γιώργου Παπανδρέου, την ώρα που αυτός το χόρευε με τον τούρκο ομόλογο του, οι τούρκοι επιτελείς επεξεργαζόντουσαν τα σχέδια αποστρατικοποίησης) ζητώντας από την Ελλάδα να εφαρμόσει διεθνείς συνθήκες που σημειωτέων δεν αφορούν την Τουρκία, μια και δεν έχει συμμετάσχει στην υπογραφή τους εφόσον δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος. 
 
Ξεχνάει η πολιτική ηγεσία των γειτόνων μας, ότι στο διεθνές δίκαιο, ισχύει η αρχή «rebussic stantibus» που σημαίνει ότι οι αντικειμενικές συνθήκες υπό τις οποίες υπογράφηκαν οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί θεμελιωδώς, αρχή που έγινε αποδεκτή στην σύνοδο της Βιέννης για τις Διεθνείς Συνθήκες του 1969. Εφόσον λοιπόν η Ελλάδα απειλείται ανοικτά με πόλεμο, άρα και οι τυχόν όροι (όπως αυτή της αποστρατικοποίησης) αλλάζουν και παύουν να ισχύουν. Για ποιο λόγο παύουν να ισχύουν; Στην αντίπερα όχθη των Ελληνικών νησιών υπάρχει η λεγομένη «στρατιά του αιγαίου» με μια τεράστια δύναμη αποβατικών, ειδικών δυνάμεων πυροβολικού, εκατοντάδων ελικοπτέρων και πολεμικών πλοίων. Αλήθεια πως θα αισθάνονταν η Τουρκία αν βρίσκονταν στην θέση της Ελλάδος και είχε απέναντι της όλη αυτή την τεράστια στρατιωτική δύναμη. 
 
Μας μοστράρουν την στρατιωτική τους δύναμη ε, σας πληροφορούμε ότι δεν μας τρομάζει, συνηθισμένοι είμαστε και η ιστορία μας το έχει αποδείξει. Αλήθεια όμως εσείς οι ταγοι της γείτονας είστε έτοιμοι να βυθίσετε στο πένθος και στην εξαθλίωση τους λαούς και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, (και ειδικά τον δικό σας). Είστε έτοιμοι να προχωρήσετε σε καταστροφή πόλεων, υποδομών και στην τελική να προσπαθήσετε να υφαρπάξουν ξένο πλούτο, (κάτι καθόλου σίγουρο με εμάς αντιπάλους) που ήδη έχετε κάνει σε Κύπρο, Σύρια, Ιράκ, Κούρδους, κ.λπ. 
 
Φαίνεται ότι ο σημερινός πρόεδρος της γείτονας πιστεύει ότι είναι εύκολος αντίπαλος Έλληνας και ότι η στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας θα τον καταβάλλεται εύκολα, έτσι ώστε να παρουσιάσει μια «νίκη» στο εσωτερικό του, αυξάνοντας την δημοτικότητα του που είναι στο ναδίρ. Ας ενημερώσουμε όμως ηγεσία και πρόεδρους των υπολοίπων κομμάτων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης που συμπλέουν και ενίοτε γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως σε απαιτήσεις υποχώρησης και απειλές απέναντι στην πατρίδα μας το έξης. Εμείς οι Έλληνες είμαστε λάτρεις της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών μας και το έχουμε αποδείξει στην πράξη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια αν αποφασίσετε να ανοίξετε την πόρτα του φρενοκομείου και όσο για τις χιλιάδες στρατιώτες σας και τα εκατομμύρια λόγχες σας που θα κάνουν περίπατο στην χώρα μου, να σας θυμίσω τα λόγια κάποιων άλλων που το επιχείρησαν: 
 
· «Οι Έλληνες είναι αδύναμοι και θα έχουμε εύκολη νίκη».
· «Οι Έλληνες έχουν χάσει το ηθικό τους»
· «είναι αδιάφοροι για την εισβολή μας»
· «Θα σας δούμε πάλι μετά από 2 εβδομάδες». 
 
Με την τελευταία φράση αποχαιρετούσαν τις οικογένειες τους, γιατί θεωρούσαν τους Έλληνες μη αξιόμαχους και εύκολη λεία, βασιζόμενοι στο ότι ήταν μία χώρα που είχε 40 εκατομμύρια πληθυσμό, 8 εκατομμύρια λόγχες, πολεμική αεροπορία με 2000 αεροπλάνα και ένα ισχυρότατο πολεμικό ναυτικό, έναντι μιας Ελλάδος μόλις 7 εκατομμυρίων κατοίκων, και με το βάρος της μικρασιατική καταστροφής μόλις πριν από 18 χρόνια, και όμως αυτή η Ελλάδα που δεν είχε αυτάρκεια ούτε καν σε στάρι, είπε όχι στον εισβολέα, αποτέλεσμα; Αντί να κάνουν περίπατο μέχρι την Αθήνα να βρεθούν να κολυμπάνε στην Αδριατική. Αυτό απλά να το έχετε στο νου σας. 
 
Σταματήστε λοιπόν πριν να είναι αργά και πάθετε ζημιά ανεπανόρθωτη, μια και δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν να δώσετε την ευκαιρία να ξεκοκαλίσουν τον τόπο σας. Μην σκαλίζεται το παρελθόν και τα ιστορικά πάθη, γιατί στην δική σας «Γαλάζια πατρίδα», μπορούμε και οι Έλληνες να αντιτάξουμε όλη την Μικρά Ασία και την ίδια την Κωνσταντινούπολη, καθώς και νησιά και νησίδες που βρίσκονται έξω των 3νμ των χωρικών σας υδάτων και παρότι δεν σας ανήκουν τις έχετε στην κατοχή σας. «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο» είχε πει ο Μουσταφά Κεμάλ που τον έχετε ως πρότυπο. Ας τον μιμηθεί λοιπόν η πολιτική σκηνή της γείτονας και μην κάνει το ακριβώς αντίθετο, υποδαυλίζοντας το μίσος και λειτουργώντας διαλυτικά για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. 
 
Επίσης προβοκάρεται διαρκώς την Ελλάδα μας με την λογική της γκεμπελικής προπαγάνδας, επιθυμώντας να κάνετε το άσπρο μαύρο, για πράγματα που το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας είναι αποκλειστικά υπεύθυνο και υπόλογο στην διεθνή κοινότητα. Κύριοι της τουρκικής δημοκρατίας να είστε σίγουροι, ότι όχι μόνο γελοιοποιήστε με όσα λέτε, αλλά θα φέρεται και τα αντίθετα αποτελέσματα για την χώρα σας και τον λαό σας. 
 
Βέβαια αν επιμένετε να μας λέτε ότι: «θα έρθουμε κάποιο βράδυ», εμείς εδώ είμαστε να σας καλωσορίσουμε στο έμπα, στο έβγα δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι όσοι το επιχειρήσουν.



Share

2 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ... ΤΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΡΑΔΥ-ΝΥΧΤΑ... ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ:

Μαύρ’ είν’ η νύκτα στα βουνά,

στους βράχους πέφτει χιόνι.

Μες στ’ άγρια, στα σκοτεινά,

στες τραχιές πέτρες, στα στενά,

ο κλέφτης ξεσπαθώνει.



Στο δεξί χέρι το γυμνό

βαστά αστροπελέκι.

Παλάτι έχει το βουνό

και σκέπασμα τον ουρανό,

κ’ ελπίδα το τουφέκι.



Φεύγουν οι τύραννοι χλωμοί

το μαύρο του μαχαίρι·

μ’ ιδρώτα βρέχει το ψωμί,

ξέρει να ζήσει με τιμή,

και να πεθάνει ξέρει.



Τον κόσμ’ ο δόλος διοικεί

κι η άδικ’ ειμαρμένη.

Τα πλούτη έχουν οι κακοί,

κι εδώ στους βράχους κατοικεί

η αρετή κρυμμένη.



(Ο Κλέφτης του Αλεξάνδρου Ρίζου Ραγκαβή)



Αφιερωνω και μια μαντιναδα. Μου την έστειλε φίλος Κρητικός

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΓΙΑ TOYΣ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!!!!!!!!!!
''Τούρκοι αν εγίνη πόλεμος δέν έχετε ελπίδες δικά μας είναι τά νησιά καί οι βραχονησίδες . Δικά μας είναι τά ΙΜΙΑ μήν θέτε φασαρία όπως μιά καί Ελληνική είν’η Μακεδονία. Μά κι άν εθέτε πόλεμο δέν θά σάς φοβηθούμε καί μέσα στήν Αγιά Σοφιά θά πά λειτουργηθούμε. Η ανοχή της Ελλάδας μας θά πρέπει νά τελειώσει κι ο Τούρκος κάθε πρόκληση πού κάνει νά πληρώσει.Δέν είναι τό Αιγαίο μας ένα ξέφραγο αμπέλι νά μπαινοβγαίνει η Τουρκιά νά κάνει ότι θέλει. Ότι στήν άοπληΚύπρο κάνατε καλά νά τό σκεφτείτε καί στό Αιγαίο πάψετε όλο νά προκαλείτε. Ο Φάρος του Πολιτισμού είν’τό Πατριαρχείο τιμήστε το κι ανοίξετε της Χάλκης τό Σχολείο. Οί S 300 βρίσκονται στήν Κρήτη αρματωμένοι καί τούς έχουνε στά χέρια τους Κρήτες αντρειωμένοι. Τούρκοι τήν Κρήτη άν θέλετε αμέτε νά ρωτάτε τόν Χίτλερ είς τήν κόλαση ίντα γι αυτήν θυμάται. Έλα της Κύπρου ο αναστεναγμός όλους νά μάς ενώσει καί μάθημα είς τήν Τουρκιά ο Ελληνισμός νά δώσει, έλα της Κύπρου τόν αναστεναγμό νά κάμω μαντινάδα χιλιάδες χαιρετίσματα απόλη τήν Ελλάδα. Έλα Τούρκοι ναλλάξετε μυαλά καί νά συμμορφωθείτε αλλιώς στήν Ευρωπαική Ένωση δέν θά μπείτε. Έλα ο Κρητικός τό αίμα του μελάνι τόχει κάνει σφραγίδες καί υπογραφές τήν Λευτεριά νά βάνει''.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΤΖΙΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΤΖΙΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΤΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΙ. ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΠΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΤΖΙΑΙ ΣΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΜΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥ.
Α.Α.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΒΡΑΔΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ Κ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΝ ΛΑΘΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗ.
ΕΛΑΤΕ ....ΝΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.