28 Νοεμβρίου 2022

Ἔχει δρόμο ἀκόμη (μέ ἤ χωρίς προσχήματα)…

Γράφει ο Νεκτάριος Δαπέργολας
 
Ἀναμενόμενη ἡ πρό ὁλίγων ἡμερῶν ἀπόφαση τοῦ ΣτΕ γιά τή μή συνταγματικότητα τῆς παρατεινόμενης ὑποχρεωτικότητας ἐμβολιασμοῦ γιά τούς ἐργαζόμενους στίς δομές ὑγείας, καθότι ὁ καταιγισμός τῶν στοιχείων (πού δέν θά μείνουν ἐπ’ ἄπειρον στό σκοτάδι) καί βασικά ἡ ἐπίσημη ἄρση παγκοσμίως τῶν μέτρων κατά τῆς ψευτοπανδημίας (ἡ ἡμετέρα ὑπερσαχάρεια ἀνθυπομπανανία μπορεῖ νά εἶναι καί ἡ τελευταία χώρα στόν πλανήτη πού ἀκόμη τά διατηρεῖ) καθιστοῦσαν μᾶλλον δεδομένη τήν ἐπιστροφή - κάποια μέρα - τῶν δεδιωγμένων ἕνεκεν δικαιοσύνης (καί ἕνεκεν αὐθεντικῆς ἐπιστήμης) ὑγειονομικῶν.
 
Προφανῶς ὅμως ὅσοι βιάστηκαν νά πανηγυρίσουν ὅτι τελείωσε, θά πρέπει νά εἶναι πιό συγκρατημένοι, μετά την ἐπακολουθήσασα δήλωση τοῦ θλιβεροῦ Ὑπουργοῦ Ὑγείας, πού δείχνει ὅτι ἔχουμε ἀκόμη δρόμο. Ἴσως μέ το φερετζέ τῆς ἀναμονῆς γιά δημοσίευση καί μελέτη τῆς ἀπόφασης, σίγουρα μέ τόν φερετζέ τῆς ἐπικείμενης «ἐπαναξιολόγησης» τῆς κατάστασης (πού ἤδη ἀναφέρεται ἐξάλλου στήν ἀπόφαση) ἤ καί μέ ἄλλο πρόσχημα, πάντως τά καλά νέα γιά τούς ἀγωνιζόμενους ὑγειονομικούς εἶναι δυστυχῶς βέβαιο ὅτι θά ἀργήσουν ἀκόμη.  
 
Χωρίς φυσικά αὐτό νά σημαίνει ὅτι ἔχει ἀνάγκη καί ἀπό προσχήματα γενικότερα τό καθεστώς καί εἰδικότερα ὁ καθ' ὕλην ἁρμόδιος ἀρχιφασίστας, πού συνεχίζει νά ἐκπλήσσει μέ τήν προσωπική μανία πού ἐπιδεικνύει, πολύ πέρα καί ἀπό κάθε συνήθως προβαλλόμενο ἄλλοθι τοῦ τύπου «ἐγώ ἀκολουθοῦσα διαταγές». Ὁ Βατοπαιδινός ἐμβολιοηγούμενος τοῦ ἔγραψε ἄραγε κανένα καινούργιο πολυχρόνιο ἤ τό ἐπεξεργάζεται ἀκόμη;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.