Το ένδοξο παρελθόν μας δεν το λησμονούμε, διότι παγιώνεται στο παρόν. Για παράδειγμα: σκάνδαλο υποκλοπών με κυβέρνηση Μητσοτάκη
Από τον Παναγιώτη Λιάκo
«Δεν ξέρετε τι μέρα είναι σήμερα; Σήμερα είναι το αύριο». Ατάκα που ακούγεται στην ταινία «Η ημέρα της μαρμότας» (αγγλικός τίτλος: «Groundhog Day»), μια αμερικανική κωμωδία παραγωγής 1993, με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Μάρεϊ (στην εικόνα βλέπουμε μια διαφημιστική αφίσα της).
Στην «Ημέρα της μαρμότας» ο κεντρικός ήρωας έχει παγιδευτεί μέσα σ’ ένα… εικοσιτετράωρο. Εχει επίγνωση ότι ζει τα ίδια και τα ίδια και προσπαθεί να αλλάξει τη (φαινομενικά αναπόφευκτη) κατάληξη των πραγμάτων και να αποδράσει από αυτή τη χρονική του φυλακή.
Σ’ αυτή την ταινία θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν 10.000.000 Ελληνες, οι οποίοι έχουν γίνει κομπάρσοι στην κακόγουστη παράσταση που πληρώνουν οι ίδιοι για να σκηνοθετείται από ξένους και να ωφελούνται οι ξένοι (και οι εγχώριοι εκπρόσωποι των συμφερόντων τους).
Ξενοκρατία, αφελληνισμός, απενεργοποιημένοι θεσμοί, υποκλοπές, ακρίβεια, σκάνδαλα επί σκανδάλων, επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, εγκληματικότητα, κατάρρευση του συστήματος υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης, οικογενειοκρατία, αυτά είναι τα… επεισόδια της υπερπαραγωγής «Ελλάδα 2.0» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που φαντάζουν ταυτόσημα με την Ελλάδα «0+0=14%»* του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Και μια που γίνεται λόγος για το παρελθόν, παραθέτω αυτολεξεί διάλογο με αναγνώστη από τη Δράμα, που έγινε πριν από εννέα χρόνια (στις 20 Νοεμβρίου 2013), ο οποίος ενοχλείτο από την κριτική που ασκούσα από τη στήλη μου στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου:
– «Μη χτυπάς την κυβέρνηση, παιδί μου, το ΠΑΣΟΚ χτύπα. Τα κοπρόσκυλα που καταστρέψανε την Ελλάδα, οι παλιοκλέφτες.
– Τους θεωρείτε κλέφτες;
– Αν είναι λέει; Είναι και παραείναι! Ολοι μέσα να πάνε τα καθάρματα.
– Να φυλακίσουμε τον αντιπρόεδρο;
– Τι;
– Αν δεν το γνωρίζετε, καλό είναι να το μάθετε: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και σ’ αυτήν την κυβέρνηση, αγαπητέ κύριε.
– Ε; Τι είπες;
-Το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά. Ο κ. Βενιζέλος είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.
– Ε, δεν χρειάζεται να το λέτε αυτό. Επίτηδες το κάνετε;
– Το πρόβλημά σας είναι ποιος θα το πει και αν θα το πει ή ότι αυτό συμβαίνει;
– Ε, άι στο διάολο τότε. Φιρί φιρί το πας να τα ακούσεις».
Μπιπ, μπιπ, μπιπ. Τέλος συνδιάλεξης…
* Μαθηματικό αξίωμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σχετικά με την επίδραση του μηδενός στις απολαβές των εργαζομένων.
1 σχόλιο:
ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΥ ΔΙΚΑΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ...ΕΣΩΘΉΚΑΜΕΝ !!!
Δημοσίευση σχολίου