24 Νοεμβρίου 2022

Μήπως μας κοροϊδεύουν τελικά με τα εμβόλια;

Γράφει ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καρδιολόγος 
 
Επικαιροποιημένα εμβόλια για covid. Το κύρος των δημοσιευμένων εργασιών.
(Άρθρο: Επικαιροποιημένα εμβόλια για covid) 
Ακούγοντας πρόσφατα μια συνέντευξη της τηλεαστέρος συνδικαλίστριας και σοφής συναδέλφου, εντόπισα μια φράση που επαναλάμβανε συνεχώς και με φανατισμό. «Εγώ ακολουθώ μόνο όσα λένε οι εργασίες.». Το έλεγε αυτό για να υπερασπιστεί τα όσα έγιναν σε αυτό τον τόπο και στοίχισαν περισσότερους από 33.000 νεκρούς και φυσικά τα όσα έγιναν εν ονόματι της επιστήμης και αφορούσαν τα εμβόλια.  
 
Επειδή όμως φαίνεται ότι η καραμέλα των εργασιών χρησιμοποιήθηκε για να δώσει κύρος σε θέσεις που ήταν ιδιαίτερα αμφίβολες, ας προτείνουμε κάποιες εργασίες στην καλή συνάδελφο και όσους με φανατισμό υποστηρίζουν ότι η επιστήμη αποφάνθηκε οριστικά υπέρ της αξίας των εμβολίων. Και ίσως κάποιες μας σκέψεις πάνω στις επιστημονικές εργασίες να ωφελήσουν όσους δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το χώρο της ιατρικής.  
 
Επικαιροποιημένα εμβόλια για covid με τα στελέχη 4 και 5.
 
Ας δούμε λοιπόν πως γίνονται και πλασάρονται κάποιες εργασίες. Πριν από λίγο καιρό πληροφορηθήκαμε ότι τε επικαιροποιημένα με τα στελέχη 4 και 5 του κορονοϊού εμβόλια πήραν έγκριση και ασμένως η επιτροπή των ειδικών στην Ελλάδα έσπευσαν να τα προτείνουν στους ηλικιωμένους κυρίως και όσους πάσχουν από κάποιο σοβαρό νόσημα. Η έγκριση αυτή στηρίχθηκε σε κάποια δεδομένα . Ας δούμε με ποια δεδομένα εγκρίθηκαν τα νέα εμβόλια όπως παρουσιάστηκαν από τον Τύπο.  
 
Τα δεδομένα με τα οποία εγκρίθηκαν τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech για τα στελέχη BA.4 και BA.5.  
 
«Υψηλότερα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής Όμικρον του κοροναϊού προσφέρει το επικαιροποιημένο αναμνηστικό εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τα στελέχη BA.4 και BA.5, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα δοκιμής σε μικρό αριθμό εθελοντών.  
 
Τα επικαιροποιημένα εμβόλια της Pfizer και της Moderna εγκρίθηκαν σε ΗΠΑ και Ευρώπη χωρίς να έχουν υποβληθεί δεδομένα από δοκιμές σε ανθρώπους, μια προσέγγιση που εφαρμόζεται κάθε χρόνο και στα επικαιροποιημένα εμβόλια της γρίπης, προκειμένου να επισπεύδεται η διάθεσή τους.  
 
Οι ρυθμιστικές αρχές βασίστηκαν έτσι σε δεδομένα από μελέτες σε ζώα, καθώς και σε αποτελέσματα κλινικών δοκιμών για ένα παραπλήσιο εμβόλιο που στοχεύει την παραλλαγή BA.1, εμβόλιο που αδειοδοτήθηκε στην ΕΕ πριν από τα εμβόλια BA.4 και BA.5.  
 
Στο μεταξύ οι εταιρείες ξεκίνησαν και κλινικές δοκιμές για τις αναμνηστικές δόσεις BA.4 και ΒΑ.5, των οποίων τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στις ρυθμιστικές αρχές.  
 
Οι Pfizer και BioNTech αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι, μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης σε 80 εθελοντές άνω των 18 ετών, το επικαιροποιημένα εμβόλιο οδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι των παραλλαγών BA.4 και BA.5, συγκριτικά με το αρχικό εμβόλιο. Τα αποτελέσματα βρίσκονται σε συμφωνία με τα προκλινικά δεδομένα που υποβλήθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές, επισημαίνει η ανακοίνωση.  
 
«Αν και περιμένουμε πιο ώριμα δεδομένα ανοσιακής αντίδρασης από την κλινική μελέτη τις επόμενες εβδομάδες, είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ενθαρρυντικές αποκρίσεις μόλις μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό σε νεαρούς και μεγαλύτερους ενήλικες» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά.  
 
«Τα προκαταρκτικά αυτά δεδομένα υποδεικνύουν ότι το διδύναμο εμβόλιό μας αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία έναντι των στελεχών που κυκλοφορούν, σε σχέση με το αρχικό εμβόλιο».  
 
Επικαιροποιημένα εμβόλια για covid χωρίς ουσιαστικά να γίνει δοκιμή σταδίου III σε ανθρώπους.  
 
Τι έγινε δηλαδή; Τα νέα εμβόλια κυκλοφόρησαν χωρίς ουσιαστικά να γίνει δοκιμή σταδίου III σε ανθρώπους,. Οι εγκρίσεις δόθηκαν επειδή είναι παρεμφερή με τα προηγούμενα εμβόλια που κυκλοφόρησαν για τον κορονοϊό, και τα οποία θυμίζουμε ότι δεν έχουν λάβει οριστική άδεια, ενώ 80 εθελοντές χρησιμοποιήθηκαν για να πιστοποιήσουν την υπεροχή τους σε σχέση με τα προηγούμενα. ( Για όσους ασχολούνται με τη στατιστική γίνεται αντιληπτό πόσο αστείος είναι ο αριθμός). Απλώς οι υπεύθυνοι των φαρμακευτικών εταιρειών εξέφρασαν την πίστη τους ότι θα είναι πιο αποτελεσματικά. Μια πλήρης αυθαιρεσία δηλαδή.  
 
Κάποιοι έλεγξαν αν πράγματι τα νέα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και βρήκαν ότι δεν είναι.  
 
Μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι στην υγεία ταλαιπωρούνται περισσότερο από ένα χρόνο γιατί σύμφωνα με τον υπουργό και τα φερέφωνά του δεν εμπιστεύονται την επιστήμη. Γι’ αυτή την επιστήμη μιλάμε;. Μια επιστήμη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των φαρμακευτικών εταιρειών; Να λοιπόν που κάποιοι έλεγξαν αν πράγματι τα νέα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και βρήκαν ότι δεν είναι.  
 
«Η ενίσχυση με ένα νέο δισθενές εμβόλιο mRNA που στοχεύει τόσο το BA.4/BA.5 όσο και ένα προγονικό στέλεχος SARS-CoV-2 δεν προκάλεσε εμφανώς ανώτερες αποκρίσεις αντισωμάτων εξουδετέρωσης του ιού σε σύγκριση με την ενίσχυση με ένα αρχικό μονοσθενές εμβόλιο».
 
Επικαιροποιημένα εμβόλια για covid: δεν υπερτερούν των προηγουμένων
 
Δηλαδή; Απλά. Τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια φαίνεται ότι δεν υπερτερούν των προηγουμένων. Κι όπως δήλωσε ο γνωστός από τις εργασίες του με το Σ. Τσιόδρα, καθηγητής Λύτρας: «Ψιλο-απογοήτευση το ενημερωμένο (BA.5) εμβόλιο, δηλαδή όχι σημαντικά καλύτερο από το αρχικό εμβόλιο. Που σημαίνει: ενόψει χειμώνα κάνουμε όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο, εφόσον έχουμε >4-6 μήνες από την τελευταία δόση. Ιδίως αν έχουμε μεγάλη ηλικία ή άλλους παράγοντες κινδύνου».  
 
Η επιστήμη αναζητά την αλήθεια. Οι πληροφορίες εξελίσσονται. Γι’ αυτό και αποδεικνύει φανατισμό και άγνοια το να υποστηρίζουμε ότι υπάρχουν τελικά συμπεράσματα σχετικά με τα εμβόλια. Καθημερινά συλλέγονται πληροφορίες και ακόμη και αν πολλοί δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίησή τους, η αλήθεια κάποια στιγμή θα ακουστεί. Έστω κι αν κάποιοι θα κάνουν ότι δεν την άκουσαν. Μέχρι τότε θα ταλαιπωρούμε όσους εκδιώχθηκαν από το σύστημα Υγείας αλλά και όσους εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα έχασαν τις θέσεις τους;  
 
Πηγή: Cardiodoctor



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕΧΡΙ Κ ΣΗΜΕΡΑ Κ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΧΩΜΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΚΟΜΗ, ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΞΑΝ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ.
ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΩΜΑ ΜΕ ΒΛΕΜΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΩΣ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ Κ ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΥΤΙΛΙΓΜΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΞΥΛΑΚΙ !!!

https://virus.com.gr/ste-telos-sti-paratasi-tis-anastolis-ton-anemvoliaston-ygeionomikon/?utm_source=1&utm_medium=email&utm_campaign=NEWSLETTER_24-11-2022&utm_content=title

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.