23 Νοεμβρίου 2022

«Όλοι οι πραγματικοί skinheads πήγαν στην Ουκρανία»: Ένας Αμερικανός νεοναζί περιγράφει τα εγκλήματα των Ουκρανών «συναδέλφων» του

Γράφει ο Felix Livshitz 
 
Ο Kent ‘Boneface’ McLellan λέει ότι οι Αμερικανοί έχουν παραπληροφορηθεί σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τους οδηγούν να πιστεύουν ότι «η Ρωσία αποφασίζει να βομβαρδίσει χωρίς λόγο».
 
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Juan Sinmiedo, ο οποίος διευθύνει ένα δημοφιλές κανάλι Telegram που καταγράφει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, δημοσίευσε μια εκρηκτική συνέντευξη με τον «Boneface» – πραγματικό όνομα Kent McLellan – έναν 32χρονο νεοναζί από τη Φλόριντα, ο οποίος εντάχθηκε στη φασιστική εθελοντική ομάδα του Δεξιού Τομέα κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ντονμπάς και επέστρεψε για να πολεμήσει στο πλευρό του Τάγματος Azov τον Ιανουάριο του 2022.  
 
Η συζήτηση με τον McLellan καταρρίπτει πολλούς μύθους και ψέματα που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με το πραξικόπημα του Μαϊντάν, τη σημερινή σύγκρουση στην Ουκρανία και την ανησυχητικά ισχυρή επιρροή των εθνικιστικών κινημάτων στη χώρα.  
 
Ο McLellan, γιος του frontman του νεοναζιστικού ροκ συγκροτήματος Brutal Attack, ενεπλάκη με τον ακροδεξιό ακτιβισμό όταν ήταν μόλις έφηβος και είχε πολλές περιπέτειες με τον νόμο για ανατρεπτικές, ρατσιστικές δραστηριότητες. Ο ίδιος και άλλα μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης American Front συνελήφθησαν από το FBI τον Μάιο του 2012, επειδή προετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον εθνικών μειονοτήτων στη Φλόριντα.  
 
Αυτό το υπόβαθρο τον οδήγησε να ταξιδέψει στην Ουκρανία το 2014. Οι αμερικανικοί φασιστικοί κύκλοι στους οποίους κινούνταν είχαν άμεσους δεσμούς και τακτικές επαφές με εθνικιστικές ομάδες στην πρώτη γραμμή του Μαϊντάν, οι οποίες εκείνη την εποχή διοργάνωναν μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις «σχεδόν καθημερινά σε κάθε περιφέρεια που δεν έβλεπε πόλεμο». Όπως έκαναν και ακροδεξιά κινήματα σε πολλές άλλες κοντινές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Γεωργία και η Λετονία.  
 
«Σε περίπτωση που ο κόσμος αναρωτιέται τι συνέβη σε όλους τους πραγματικούς skinheads. Όλοι πήγαν στην Ουκρανία», δήλωσε ο McLellan.  
 
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την παρουσία του McLellan και άλλων στην Ουκρανία εκείνη την περίοδο. Λέει ότι πιάστηκε -δεν είναι σαφές από ποιον ή τι- να διδάσκει στους Ουκρανούς δηλητηρίαση DNS και οι Αμερικανοί «ήθελαν να καθίσουν και να βοηθήσουν».  
 
«Δεν ήθελαν ονόματα ή οτιδήποτε άλλο, αλλά ήθελαν να παρακολουθήσουν την κατάσταση. Χωρίς αυτή την υποστήριξη θα είχα κατηγορηθεί για παραβίαση της [αμερικανικής] πράξης περί ουδετερότητας», υποστηρίζει ο McLellan.  
 
Ατιμώρητα εγκλήματα πολέμου 
 
Το 2015 άρχισε να κυκλοφορεί ένα απολύτως φρικτό βίντεο, το οποίο υποτίθεται ότι απεικόνιζε μέλη του τάγματος Αζόφ να σταυρώνουν έναν Ρώσο κάτοικο της ανατολικής Ουκρανίας και στη συνέχεια να βάζουν φωτιά στον σταυρό πάνω στον οποίο κυριολεκτικά και αιματηρά καρφώθηκε. Περίπου την ίδια εποχή, ένα άλλο κλιπ – με τίτλο «Kikes get the rope» – με μια κρεμασμένη έγκυο γυναίκα και τον σύζυγό της, επίσης πολλαπλασιάστηκε στο διαδίκτυο. Υποστηρίχθηκε ότι το ζευγάρι ήταν Εβραίοι που είχαν λιντσαριστεί από μαχητές του Αζόφ.  
 
Πολλές ουκρανικές και δυτικές κυβερνητικές χρηματοδοτούμενες ιστοσελίδες ελέγχου των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένης της συμπαθούς στους νεοναζί StopFake, δήλωσαν ότι το υλικό ήταν πλαστό, και το έκαναν και πάλι χορωδιακά, όταν το φρικιαστικό οπτικό υλικό επανεμφανίστηκε ευρέως μετά τις 24 Φεβρουαρίου.  
 
Το Τάγμα Αζόφ έχει επίσης επανειλημμένα αρνηθεί ότι οι μαχητές του ήταν υπεύθυνοι για τις δύο αποτρόπαιες πράξεις, αν και η υπεράσπισή τους δεν ήταν πειστική. Υποστήριξαν απλώς ότι το λογότυπο Azov στις στολές των δολοφόνων ήταν «πολύ μεγαλύτερο από ό,τι θα έπρεπε».  
 
Η μαρτυρία του McLellan επιβεβαιώνει ότι αυτά τα βίντεο είναι πολύ αληθινά. Στην πραγματικότητα εμφανίζεται στα πλάνα της σταύρωσης και τράβηξε φωτογραφίες των μαχητών της Tornado να ποζάρουν με τα πτώματα του απαγχονισμένου ζευγαριού. Αν και το ζευγάρι δεν ήταν στην πραγματικότητα Εβραίοι, και η τελετουργική δολοφονία τους ήταν πολύ ακραία ακόμη και για τα βίαια γούστα του – «δεν θα υποστήριζα μια τέτοια ενέργεια», λέει.  
 
Σχετικά με το θέμα του Tornado, ο McLellan αναφέρεται στο φασιστικό παραστρατιωτικό τάγμα ως «μακράν το πιο φρικιαστικό πράγμα που έχω δει ή με το οποίο έχω ασχοληθεί ποτέ στη ζωή μου».  
 
Οι έρευνες δυτικών ομάδων για τα δικαιώματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Tornado προκάλεσε απολύτως βάναυσα βασανιστήρια σε αιχμάλωτους αυτονομιστές μαχητές και αθώους πολίτες στο Ντονμπάς. Οι αιχμάλωτοι γδύνονταν, κρατούνταν σε υπόγεια και τους έκαναν ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα και σε άλλα μέρη του σώματος. Ορισμένοι κρατούμενοι αναγκάζονταν να βιάζουν ο ένας τον άλλον υπό την απειλή του θανάτου.  
 
Ο McLellan συμμετείχε σε ορισμένες από τις άγριες «ανακρίσεις» του Tornado και υποδηλώνει ότι «η μεταχείριση αυτών των ανθρώπων είναι η ίδια με τους Ρώσους, θα υπέθετα», αναφερόμενος στους στρατιώτες που συνελήφθησαν από τις 24 Φεβρουαρίου. Ορισμένοι μαχητές της Tornado φυλακίστηκαν τελικά από την ουκρανική κυβέρνηση για τη δράση τους. Παρά το ποινικό τους μητρώο – συμπεριλαμβανομένου του βιασμού παιδιών, των βασανιστηρίων και της εν ψυχρώ δολοφονίας αμάχων – με κάποιο τρόπο απέφυγαν τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και συνήθως τους επιβλήθηκαν ελαφρές ποινές.  
 
Για παράδειγμα, ο ιδρυτής του τάγματος, ο Ruslan Onishenko, ένας σαδιστής παιδόφιλος, έλαβε μόλις 11 χρόνια φυλάκισης το 2017. Είναι ένας από τους πολλούς μαχητές του Tornado που αποφυλακίστηκαν από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Ζελένσκι από την έναρξη της σύγκρουσης και στάλθηκαν να πολεμήσουν στα «πιο καυτά σημεία». 
 
Δύο διαφορετικοί πόλεμοι  
 
Με την επιστροφή του στην Ουκρανία στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο Boneface κατατάχθηκε στο Τάγμα Αζόφ και γρήγορα ενεπλάκη στη μάχη για τη Μαριούπολη, η οποία τον οδήγησε στο να γίνει μάρτυρας «πολλών ειδεχθών αηδιών».  
 
Περιγράφει τα πρώτα στάδια της μάχης ως «πολλούς πυροβολισμούς στο απόλυτο τίποτα και πολλούς στρατιώτες που δεν ήξεραν τι να κάνουν», ενώ αισθάνθηκε ότι οι πολίτες της Μαριούπολης «ήταν έντονα διχασμένοι σε μια φιλοουκρανική και φιλορωσική στάση». Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ισχυρίζεται ο McLennan, η Azov βρισκόταν σε συνομιλίες με τη CIA και το Πεντάγωνο, οι οποίες «διεξήγαγαν επιχειρήσεις πληροφοριών κατά τη διάρκεια του πολέμου εκεί».  
 
Η «αμερικανική ανάμειξη στην Ουκρανία» είναι αυτή που προκάλεσε την εισβολή της Ρωσίας, πιστεύει ο McLennan. Αν και δεν βλέπει τη Ρωσία ως «θύμα», δέχεται ότι η χώρα προκλήθηκε από το Κίεβο και τη Δύση. Είναι πολύ επικριτικός απέναντι στους συμπατριώτες του που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν μέρη όπως η Οσετία ή η εισβολή της Γεωργίας σε αυτήν.  
«Απλώς πιστεύουν ότι η Ρωσία αποφασίζει να βομβαρδίζει χωρίς λόγο», λέει ο McLennan.  
 
Ο Boneface στάλθηκε πίσω στις ΗΠΑ «κατόπιν εντολής», αφού οι πράκτορες των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας συνελήφθησαν να σχεδιάζουν να τον σκοτώσουν σε νοσοκομείο του Κιέβου. Συνεχίζει να υποστηρίζει το Αζόφ «στο έπακρο», αλλά δεν υποστηρίζει την ΕΕ ή το ΝΑΤΟ και πιστεύει ότι αν το τελευταίο εμπλακεί στη σύγκρουση, «δεν θα υπάρχει τίποτα, όσον αφορά έναν εθνικιστή, για το οποίο να αξίζει ή να έχει απομείνει να πολεμήσει». Ο McLennan λέει ότι «υπήρξε μαζικός πανηγυρισμός όταν η Ουκρανία απορρίφθηκε για το ΝΑΤΟ».  
 
Για τον ίδιο, αυτό αντανακλά το πώς η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ουσιαστικά δύο πόλεμοι – αυτός που πολεμούν οι εθνικιστές και αυτός που πολεμά το κράτος, και οι δύο είναι «εντελώς διαφορετικοί». Προβλέπει ότι η Azov και άλλες εθνικιστικές ομάδες θα πεταχτούν κάτω από το λεωφορείο από το Κίεβο στο μέλλον, «μόλις η χρησιμότητά τους για το καθεστώς του ΝΑΤΟ τελειώσει».  
 
Απηχώντας τα λόγια του δολοφονημένου αρχηγού του Δεξιού Τομέα, «δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, στο Μαϊντάν». Ο McLennan καταλήγει λέγοντας: «Θα ήθελα να δω τη Ρωσία απλά να πηγαίνει σπίτι της, και ενώ η κυβέρνηση στο Κίεβο είναι εύθραυστη, μια άλλη επανάσταση [του Μαϊντάν]».  
 
Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)
RT news
πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.