26 Νοεμβρίου 2022

Το Facebook ανακοινώνει την αφαίρεση των θρησκευτικών απόψεων στα προσωπικά προφίλ

Γράφει ο Arsenio Toledo 
 
Από την 1η Δεκεμβρίου, το Facebook δεν θα επιτρέπει πλέον στα προφίλ των χρηστών να παρουσιάζουν τις θρησκευτικές τους απόψεις.
 
"Κάποιες πληροφορίες του προφίλ θα εξαφανιστούν σύντομα", αναφέρεται σε προειδοποίηση που στάλθηκε στους χρήστες του Facebook που έχουν συμπληρώσει στο προφίλ τους, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών τους απόψεων και των θρησκευτικών τους σχέσεων. "Ξεκινώντας από την 1η Δεκεμβρίου 2022, οι ακόλουθες πληροφορίες που μοιραστήκατε στο προφίλ σας στις επιλογές Σχετικά > Επικοινωνία και βασικές πληροφορίες θα αφαιρεθούν... Οι υπόλοιπες πληροφορίες σας θα παραμείνουν στο προφίλ σας, μαζί με τις υπόλοιπες πληροφορίες επικοινωνίας και τις βασικές πληροφορίες σας". 
 
Η προειδοποίηση παρέχει επίσης στους χρήστες του Facebook τη δυνατότητα να κατεβάσουν ένα αντίγραφο των δεδομένων πριν η εταιρεία τα διαγράψει εντελώς από τα προφίλ των ανθρώπων. 
 
Το Facebook διαγράφει επίσης άλλα πεδία στα προφίλ των χρηστών από την 1η Δεκεμβρίου. Τα πεδία αυτά περιλαμβάνουν το "Ενδιαφέρον", το οποίο υποδεικνύει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός χρήστη, τις "Πολιτικές απόψεις" και τη "Διεύθυνση". Όλες οι άλλες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας, θα παραμείνουν. (Σχετικά: Υπάλληλοι της Meta, εργολάβοι απολύθηκαν για HIJACKING λογαριασμών χρηστών). 
 
Εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε την κατάσταση με δήλωσή του στο TechCrunch. 
 
"Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να κάνουμε το Facebook πιο εύκολο στην πλοήγηση και τη χρήση, καταργούμε μια χούφτα πεδία προφίλ: Ενδιαφέροντα, Θρησκευτικές απόψεις, Πολιτικές απόψεις και Διεύθυνση", έγραψε ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του. "Στέλνουμε ειδοποιήσεις στους ανθρώπους που έχουν συμπληρώσει αυτά τα πεδία, ενημερώνοντάς τους ότι αυτά τα πεδία θα αφαιρεθούν. Αυτή η αλλαγή δεν επηρεάζει τη δυνατότητα κανενός να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες για τον εαυτό του οπουδήποτε αλλού στο Facebook".  
 
Facebook is removing religious views and ‘interested in’ info from profiles from 1 December 2022 pic.twitter.com/SKjSrtwUwm— Matt Navarra (@MattNavarra) November 16, 2022
 
Εκπρόσωπος: Η αφαίρεση αποσκοπεί στον "εξορθολογισμό" της πλατφόρμας 
 
Ο εκπρόσωπος του Facebook υποστήριξε ότι η απόφαση να απαλλαγεί από τα συγκεκριμένα πεδία του προφίλ αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας εξορθολογισμού της πλατφόρμας, η οποία σήμερα αποτελείται από αρκετά χαρακτηριστικά που είναι ξεπερασμένα. Αυτά τα πεδία, ειδικά το τμήμα "Ενδιαφέρον", βοήθησαν να γίνει το Facebook παγκοσμίως δημοφιλές στις πρώτες μέρες του. 
 
Ωστόσο, η Aisha Malik, γράφοντας για το TechCrunch, σημείωσε ότι αυτά τα πεδία δεν υπάρχουν πλέον σε άλλες μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok και το Instagram, το τελευταίο από τα οποία ανήκει επίσης στη μητρική εταιρεία Meta του Facebook. 
 
"Πλατφόρμες όπως το Instagram και το TikTok έχουν απλά βιογραφικά που επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται λίγα πράγματα για τον εαυτό τους χωρίς να υπεισέρχονται σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως πολιτικές ή θρησκευτικές απόψεις", έγραψε η Malik. "Στο παρελθόν, οι άνθρωποι μπορεί να ενδιαφέρονταν να συμπληρώσουν το προφίλ τους με πρόσθετες πληροφορίες, αλλά καθώς έχουν έρθει στο φως παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, οι χρήστες μπορεί να μην θέλουν πλέον να μοιράζονται επιπλέον λεπτομέρειες για τον εαυτό τους στο διαδίκτυο". Ο Thomas Germain, γράφοντας για το Gizmodo, συμφωνεί και πιστεύει ότι οι αλλαγές αποτελούν μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να κάνει την πλατφόρμα πιο ελκυστική στους νεότερους χρήστες. 
 
"Το Facebook εργάζεται για τον εξορθολογισμό μιας πλατφόρμας που είναι γεμάτη με ελάχιστα χρησιμοποιούμενες λειτουργίες και ακατάστατες, συγκεχυμένες διεπαφές", έγραψε. "Το Facebook απέκτησε κακή φήμη, όχι μόνο επειδή προκαλεί κοινωνικά προβλήματα, αλλά επειδή απλά δεν είναι πια cool. Οι χρήστες εγκαταλείπουν μαζικά την πλατφόρμα, και ακόμη και το Instagram, το νεότερο και ελαφρώς πιο μοντέρνο αδελφάκι του Facebook, έχει δει την κρυφή του μνήμη να μειώνεται". 
 
"Η μείωση των τρόπων με τους οποίους μπορείτε να ενημερώσετε το προφίλ σας είναι, κατά κάποιον τρόπο, η παραδοχή της ήττας", κατέληξε ο Germain. "Ο κόσμος προχώρησε και το Facebook πρέπει και πάλι να κινηθεί γρήγορα αν θέλει να παραμείνει σχετικό". 
 
Αυτή η μαζική έξοδος των χρηστών άφησε την εταιρεία σε δεινή οικονομική κατάσταση, αναγκάζοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να απολύσει 11.000 υπαλλήλους και μετατοπίζοντας ολόκληρο το μέλλον της εταιρείας μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προς τον γελοίο στόχο της δημιουργίας του "metaverse", ενός κόσμου που δημιουργήθηκε με ένα μείγμα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, ο οποίος δεν έχει γίνει ακόμη κερδοφόρος για τη Meta. 
 
Αυτή η αλλαγή στο Facebook έρχεται την ώρα που η εταιρεία καταρρέει μετά την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζούκερμπεργκ να απολύσει 11.000 υπαλλήλους του. Την αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς τους υπαλλήλους που μόλις απέλυσε μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.
 
 
Αυτό το βίντεο είναι από το κανάλι News Clips στο Brighteon.com 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.