23 Νοεμβρίου 2022

Ο ΑΓΓΛΟΣΠΟΡΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ

 
Προ ολίγων ημερών, γίναμε όλοι μάρτυρες ενός ακόμη «κατορθώματος» των γνωστών ανθελληνικών υποκειμένων, τα οποία αυτή τη φορά «χτύπησαν» καίγοντας επιδεικτικά τρεις Γαλανόλευκες και κρατώντας με περηφάνια την κρατική σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Εξ αφορμής του περιστατικού αυτού και αφού δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε νεαρούς Έλληνες της Κύπρου να εκδηλώνουν το μίσος τους για την ίδια τους την ταυτότητα, ας θυμηθούμε κάποια στοιχεία για το ανθελληνικό - νεοκυπριακό «φρόνημα» που προωθείται και καλλιεργείται εδώ και δεκαετίες από διάφορους κύκλους στον βωμό της «επαναπροσέγγισης» και της ομοσπονδιακής λύσης του Κυπριακού.
 
Αρχικά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κυπριωτισμός, ως ιδεολόγημα, δεν είναι κυπριακής επινόησης, αλλά κατασκεύασμα - τέχνασμα των Άγγλων αποικιοκρατών, που στόχο είχε να διαβρώσει την ελληνική εθνική συνείδηση των Κυπρίων και να βάλει φρένο στην ολοένα εντεινόμενη δημοκρατική αξίωση του Κυπριακού Ελληνισμού για αυτοδιάθεση και Ένωση με την Ελλάδα. Ο σπόρος του κυπριωτισμού, που έριχναν καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί οι αποικιοκράτες με αποκορύφωμα τη σκοτεινή περίοδο της παλμεροκρατίας (1931-1940), αν και δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στα λαϊκά στρώματα, τα οποία συμμετείχαν μαζικά στον μακροχρόνιο και εν τέλει ένοπλο Απελευθερωτικό Αγώνα, εντούτοις διείσδυσε σταδιακά και υιοθετήθηκε από μια σημαντική μερίδα της πολιτικοοικονομικής «ελίτ». 
 
Ήδη από τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας και, ακόμα πιο έντονα, μετά την τουρκική εισβολή του 1974, άρχισε μια συστηματική προσπάθεια από παράγοντες τόσο της Αριστεράς όσο και της μακαριακής Δεξιάς για προώθηση και εδραίωση της λεγόμενης «κυπριακής συνείδησης», ενός νεοκυπριακού δηλαδή εθνικισμού που θα απέκοπτε τον λαό της Κύπρου από τις ελληνικές του ρίζες και θα τον καθιστούσε ευάλωτο και δεκτικό προς οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση του Κυπριακού ήθελε προκύψει. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε (1)την πρώτη αναφορά σε «κυπριακή συνείδηση» από τον μ. Λέλλο Δημητριάδη το 1968 και (2)την ίδρυση του Νεοκυπριακού Συνδέσμου (New Cyprus Association) το 1975. Στην προσπάθειά τους να καλλιεργήσουν τον αγγλόσπορο κυπριωτισμό, η τρισχιλιετής ελληνική ιστορία της Κύπρου, η ελληνική γλώσσα και η ελληνικότητα της διαλέκτου μας, η Ελληνορθόδοξη Πίστη και οι παραδόσεις μας αποτελούσαν (και αποτελούν) εμπόδια που έπρεπε πάση θυσία να εξαλειφθούν, για να πάρει τη θέση τους το αφήγημα της «νέας Κύπρου». 
 
Το αποκρουστικό θέαμα τεσσάρων Ελλήνων Κυπρίων εφήβων να καίνε το εθνικό μας σύμβολο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα απτό αποτέλεσμα της συστηματικής νεοκυπριακής προπαγάνδας και της επίδρασής της σε μερίδα της κοινωνίας και της νεολαίας. Δεν είναι λίγες οι κομματικές οργανώσεις, οι δικοινοτικές επιτροπές, τα οπαδικά σύνολα, οι επιχειρηματικοί φορείς που συνεχίζουν καμαρωτοί καμαρωτοί το έργο των αποικιοκρατών, εξυπηρετώντας τους κατακτητές της γης μας. Άλλωστε, το ίδιο δεν κάνουν και οι Τούρκοι στα κατεχόμενα, καταστρέφοντας κάθε τεκμήριο ελληνικής παρουσίας, λεηλατώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλάζοντας τα τοπωνύμια, εποικίζοντας και αλλοιώνοντας τη δημογραφία; 
 
Κλείνω με ένα σχετικό απόσπασμα –σαν απάντηση σε όλους αυτούς– από μία προσφώνηση του θυσιασθέντα σαν σήμερα, 19 Νοεμβρίου 1958, Κυριάκου Μάτση, προς τους συμμαθητές του (29 Ιουνίου 1945): «[...] η νεολαία βρίσκεται μπροστά σε πραγματικό αδιέξοδο. Αλλά, η Ελληνική Νεολαία δεν θα βρεθεί ποτέ σε μια τέτοια θέση. Μοναδική της ιδεολογία πρέπει να είναι η ιδεολογία της Ελλάδος, μοναδικό της σύμβολο η ελληνική Γαλανόλευκη, πάνω στην οποία βρίσκεται απεικονισμένο το πραγματικό ιδανικό του Έλληνα». Ο Σταυραετός του Πενταδακτύλου θυσίασε τη ζωή του, για να πνεύσει ελεύθερη η Γαλανόλευκη σε κάθε γωνιά της Μεγαλονήσου. Εμείς;




Share

10 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

...ἴσως τώρα καταλάβουμε λιγάκι καλύτερα τι σημαίνει ..."Οὐκρανικό ...ἔθνος

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

ΟΧΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΓΛΟΣΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΝΕΟΚΥΠΡΙΟΙ. ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΟΚΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΎΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΘΕΩΡΟΎΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΟΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΚΕΛ ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.
ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ... OMONIA FANATICS ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΙΣ ΦΑΝΕΛΛΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΥΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ... ΟΜΟΝΟΙΑ = Η ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ.
ΔΗΛΩΝΕ Ο ΤΟΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΡΧΙΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ...ΕΓΡΑΦΕ
O γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού καλεσμένος στην εκπομπή #ΡΙΚ την Πέμπτη το βράδυ (19/1/2020) σε συζήτηση για το Κυπριακό δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «εμείς δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική». ΤΟΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.
«Το ΑΚΕΛ είναι κόμμα "πατριωτικό" και το έχει "αποδείξει" διαχρονικά. Το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται και ο τόπος μας και ο λαός μας να επιβιώσει σε αυτή τη γη που μας γέννησε. Θεωρούμε όμως ως λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. "Δεν θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι Ελληνική", όπως θεωρούν κάποιοι οι οποίοι με την μεγαλύτερη ευκολία είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν ένα μεγάλο μέρος για να μείνει ένα κομμάτι της Κύπρου το οποίο να είναι αμιγώς Ελληνικό…».
Και ενδεικτικά ολίγα για τις μύριες προδοσίες του ΑΚΕΛ ...
ΠΡΩΤΗ τ’ Απρίλη 1955: η έναρξη του αντιαποικιακού απελευθερωτικό αγώνα. Ενός αγώνα, στον οποίο το ΑΚΕΛ όχι μόνο δεν συμμετείχε, αλλά η ηγεσία του τον ύβρισε πολύ πριν αρχίσει. Όχι όταν ξεκίνησε. Για να έρθει τον Μάη του 1957 να κάνει "αυτοκριτική"για λάθη αναφορικά με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στο αρχικό στάδιο του αγώνα, όχι όμως και να δώσει μια πρακτική ή θεωρητική δικαιολογία ή να μετανοεί για τη θέση του κόμματος έναντι του ένοπλου αγώνα.
Στο έγγραφό του, το ΑΚΕΛ χαρακτήριζε ως «ύποπτο φυλλάδιο» την επαναστατική προκήρυξη του Διγενή και διακωμωδούσε τους αγωνιστές, διερωτώμενο «μήπως οι εμπνευστές αυτής της δράσης είναι «διαλεκτοί ήρωες», που πρέπει να τους τιμήσει ο λαός;» Ταυτόχρονα, έκανε αναφορά σε «τρομοκρατική δράση», φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι «ο πατριωτικός κυπριακός λαός δεν έχει καμιά σχέση μ’ αυτές τις τρομοκρατικές πράξεις».
Στο ίδιο «μήκος κύματος» ήταν και η αρθρογραφία που ακολούθησε μελών της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, όπως ο Ανδρέας Φάντης και ο Γ.Γ. Εζεκίας Παπαϊωάννου. Ο πρώτος έγραψε για «τρομοκρατικές εξτρεμιστικές ενέργειες», ενώ ο δεύτερος επαίνεσε τους κομμουνιστές «γιατί δεν πιάστηκαν στην παγίδα των ψευτοδιγενήδων για να τους ξεπαστρευτούν από τη μέση!..»
Ιδιαίτερα, όμως, θλιβερός και απαράδεκτος υπήρξε και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Ελλάδας, Νίκος Ζαχαριάδης, ο οποίος, εκτός του ότι αποκάλυψε στους Άγγλους την ταυτότητα του Διγενή σε ραδιοφωνική του ομιλία, σε άρθρα του στο «Νέο Δημοκράτη» εξέμεσε σειρά χυδαίων χαρακτηρισμών κατά των αγωνιστών: «Εθνοπροδότες, Κυπροκάπηλοι, τυχοδιώκτες»! Τα σαμποτάζ τα αποκάλεσε «πυροτεχνήματα» και τις βόμβες «πασχαλιάτικα βαρελότα», «τρακατρούκες και τσάκρες». Και το πιο ανήκουστο, ότι, δήθεν, ο αγώνας «σχεδιάστηκε και μπήκε σε πράξη σε συνεννόηση και με συμφωνία με τους Άγγλους και τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές!..»
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Ο κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ θα πρέπει να γίνει γνώστης και κοινωνός των «αποφθεγμάτων» αυτών και της όλης στάσης του ΑΚΕΛ έναντι του απελευθερωτικού αγώνα. Έχουμε υποχρέωση να τα δημοσιοποιούμε και να προωθούμε και σε άλλους. Γιατί, και σήμερα, η ηγεσία του ΑΚΕΛ συνεχίζει τις ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον του αγώνα και, υπό την κάλυψή τους, προσπαθεί να δικαιολογήσει την προδοτική της στάση έναντι του έπους του 1955-59. Ενώ με απροσμέτρητο θράσος στέλλει παρατρεχάμενούς της να καταθέτουν στεφάνια σε μνημεία και μνημόσυνα ηρώων, συνεχίζει ακατάπαυστα και λυσσαλέα την κατασυκοφάντηση του Αρχηγού και των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΥΡΠΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΓΓΛΟΣΠΟΡΩΝ, ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ, ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ, ΤΟΥ ΝΕΝΕΚΟΥ ...

ΑΔΙΚΟ ΕΙΧΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ;

Ο Κολοκοτρώνης έπαιρνε το κεφάλι στους προδότες. Ο Γέρος του Μοριά είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα δείξει έλεος σε κανένα Τουρκοπροσκυνημένο. Τις προειδοποιήσεις του αυτές, τις κατέγραφε σε επιστολές, για να είναι σίγουρος ότι θα φτάσουν παντού.
Αν κάποιοι έλληνες προσκυνούσαν τον Ιμπραΐμ, ο ευφυής στρατηγός κατάλαβε ότι έπρεπε να φοβούνται αυτόν πιο πολύ και να πάψουν να προδίδουν την επανάσταση. Δεν έβαλε όμως στο στόχο τους απλούς χωρικούς. Ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν μικροκακοποιός, αλλά ηγέτης μιας επανάστασης. Με τον στρατηγικό του νου κατάλαβε ότι πρέπει να κυνηγήσει όλη την ηγεσία του προδοτικού κινήματος, δηλαδή τον Νενέκο, που είχε γίνει Μπέης, είχε πάρει χρήματα και γη και συγκρούστηκε σε μάχες με τους πρώην συμπολεμιστές του.
Ο γέρος του Μοριά ορκίστηκε να τον σκοτώσει μόλις έμαθε ότι ο Νενέκος είχε την ευκαιρία να σκοτώσει τον Ιμπραΐμ, όταν χάθηκε στο δάσος κι όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά τάχθηκε με το μέρος του. Και ο γέρος όπως πάντα κράτησε τον λόγο του.

Ο Σαγιάς, το πρωτοπαλίκαρό του, με εντολή του Κολοκοτρώνη τον σκότωσε. Λίγες μέρες μετά την εκτέλεση του Νενέκου, το μαζικό προσκύνημα τελείωσε. Ο φόβος ήταν πιο μεγάλος προς τον Κολοκοτρώνη, που έβαζε μπροστά το ιδανικό της ελευθερίας, παρά προς τον Ιμπραΐμ.

Το κείμενο της επιστολής του Κολοκοτρώνη, έχει ως εξής: “Εις Ελόγου Σας χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια. Ευθύς όπου λάβετε το παρόν μου να ακούσετε την φωνήν του γενναιοτάτου χιλιάρχου Δημητράκη Πλαπούτα, τον οποίον διορίζω με πληρεξουσιότητα να πάρη τα άρματα σας και όλοι μαζύ να ελθήτε το ογληγορώτερον κατά το χρέος σας. Του έδωσα άδεια δια εκείνους από εσάς όπου δεν θελήσουν να θύση και να απολέση με φωτιά και τζεκούρι, οι δε λοιποί είσθε εις την αγάπην μου και κάμνετε το χρέος σας με προυθυμίαν, και ελπίζω ότι θ’ ακολουθήσετε χωρίς δυσκολίας. Ακολουθήσατε λοιπόν καθώς σας γράφω και ακολουθήσατε τον Καπιτάν Δημητράκη να προφθάσετε το ογληγορώτερον.

15 Ιουνίου 1822, Σαραβάλι εκ της πολιορκίας Πατρών

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΠΑΡ ΟΛΟΝ ΟΤΙ ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΩΣ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΘΕ;;;Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ.
Τα κάστρα της κατασυκοφάντησης. προδοσίας και βιασμού της Ιστορίας πέφτουν το ένα μετά το άλλο, ακριβώς διότι η αλήθεια είναι πολύ καλύτερη και από το χρυσάφι.
ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Παλιόπαιδα γόνοι ανθελλήνων προδοτών, μια μάσκα να φοράτε πάντα για να μην σας βλέπουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ και μια ομπρέλα να κρατάτε συνέχεια κακό καιρό, καλό καιρό για να μην σας βλέπει ούτε και ο Θεός και τον κακό σας τον καιρό.
Μια ενδεικτική από τις πολλές προδοσίες των ανθελλήνων ευτυχώς ολίγων της Κύπρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ... ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΑΣ ... ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ... ΑΝ ΚΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ... ΤΟ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ...ΠΟΤΕ.
Στις 28 Αυγούστου 1955, ο Μιχαλάκης Καραολής μαζί με τον συναγωνιστή του Ανδρέα Παναγιώτου σκότωσαν τον αριστερό προδότη αστυνομικό Ηρόδοτο Πουλλή βασανιστή αγωνιστών ΕΟΚΑ, την ώρα που παρακολουθούσε συγκέντρωση του ΑΚΕΛ.
ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ, ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ, ΚΑΤΑΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΕΦΕΥΓΕ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ.... ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΑΝ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ. ΠΟΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΙΟΥΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΣΤΟ ΔΕ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΜΕΝΙΝ, ΜΑΡΞ, ΧΡΟΥΤΣΙΩΦ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ ΚΙΜ ΓΙΟΓΚ ΟΥΝ...

ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ ΤΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ....
Ἡ σημαία
Πάντα κι ὅπου σ᾿ ἀντικρίζω,
μὲ λαχτάρα σταματῶ,
ὑπερήφανα δακρύζω,
ταπεινὰ σὲ χαιρετῶ.

Δόξα ἀθάνατη στολίζει
κάθε θεία σου πτυχὴ
καὶ μαζί σου φτερουγίζει
τῆς πατρίδος ἡ ψυχῆ.

Ὅταν ξάφνου σὲ χαϊδεύει
τ᾿ ἀγεράκι τ᾿ ἀλαφρό,
μοιάζεις κύμα, ποὺ σαλεύει
μὲ χιονόλευκον ἀφρό.

Κι ὁ σταυρὸς ποὺ λαμπυρίζει
στὴν ψηλή σου κορυφή,
εἶν᾿ ὁ φάρος ποὺ φωτίζει
μίαν ἐλπίδα μας κρυφή.

Σὲ θωρῶ κι ἀναθαρρεύω
καὶ τὰ χέρια μου χτυπῶ,
σὰν ἁγία σὲ λατρεύω,
σὰ μητέρα σ᾿ ἀγαπῶ.

Κι ἀπ᾿ τὰ στήθη μου ἀνεβαίνει
μία χαρούμενη φωνή:
«Νἆσαι πάντα δοξασμένη,
ὦ Σημαία γαλανή!»

Κ.Κ. ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ..
ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

Το αισχος και η αωνια ντροπη θα σας συνοδευει παντα προδοτες. Ουτε ο Ιορδανης ποταμος δεν μπορει να σας εξιλεωσει. Αιωνιο στιγμα θα εχετε.

Ανώνυμος είπε...

Πλέον προκλητική και απαράδεκτη παρουσιάστηκε η ηγεσία του ΑΚΕΛ την 1η Απριλίου 1955 σε ανακοίνωσή της προς το λαό, μετά τις πρώτες εκρήξεις που σήμαναν την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα. Πρόκειται για μνημείο ασυναρτησίας και αχρειότητας, που προβλήθηκε την επομένη από τον «Νέο Δημοκράτη» υπό τον τίτλο: «Οι χθεσινές «εκρήξεις» δεν έχουν καμιά σχέση με τον αγώνα του κυπριακού λαού. – Είναι ένα ύποπτο παιγνίδι εμπνευσμένο από εχθρούς του λαού, που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσεις στον κυπριακό αγώνα.- Ο λαός να δυναμώσει την επαγρύπνησή του στον υπέρτατο βαθμό και να συνεχίσει τους αγώνες του κάτω από τη σημαία του ενιαίου πατριωτικού μετώπου!»

Και καθημερινό φαινόμενο το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας από ανθέλληνες του ΑΚΕΛ και Ομόνοιας ...

Απίστευτο και... δυστυχώς αληθινό! Ένας οπαδός της Ομόνοιας στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ έβαλε φωτιά στην ελληνική σημαία και την κρατούσε με καμάρι την ώρα που καιγόταν!
Εκείνη την ώρα φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς του οργανωμένους της Ομόνοιας ωστόσο συνελήφθησαν πριν φτάσουν στην κερκίδα τους.
ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ
Σ.Μ.
Η εικόνα της ελληνικής σημαίας να φλέγεται δεν μπορεί παρά να εξοργίζει και να προσβάλει όλους μας. Όταν όμως γίνεται και σε ποδοσφαιρικό γήπεδο από... Κύπριο οπαδό της Ομόνοιας, αυτό ομολογουμένως ξεπερνάει τα όρια.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ OMONIA FANATICS, AΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ....

Ανώνυμος είπε...

Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε την επιλεκτική ευαισθησία ΟΛΩΝ, υπενθυμίζοντας τι επικράτησε όταν στην πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους, η Νεολαία του ΕΛΑΜ τόλμησε σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα να κάψει το σύμβολο της κατοχής. Η συνέχεια σε όλους γνωστή! Μαζική επίθεση κατά της Παράταξής μας, με αποκορύφωμα τον τέως Αρχηγό Αστυνομίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη να διατάζει μέχρι και «συλλήψεις».
ΟΠΑΔΟΣ ΕΛΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή αδελφοί Έλληνες αυτοί που έκαψαν και καίνε τις Ελληνικές σημαίες στη Κύπρο είναι οπαδοί του ΑΚΕΛ και της κομουνιστικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ομόνοια σας ενημερώνουμε ότι...
Στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου το ελληνικό διώκεται ΜΟΝΟ από τους αριστερούς, γιατί έτσι το θέλει το κυρίαρχο κατεστημένο που ανδρώθηκε πάνω στην υπονόμευση και τη ματαίωση της Ένωσης. Μέρος αυτού του κατεστημένου και βασικότερος ιδεολογικός του πυλώνας είναι το ΑΚΕΛ. Γιατί ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ η ελληνική σημαία στην Κύπρο; Το κατεστημένο δεν τη θέλει, δεν τη μπορεί, γιατί του θυμίζει συνεχώς το έγκλημά του, ένα έγκλημα που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε ο Μακάριος, από το 1959 στο 1974, με τη συμμαχία του σοβιετικού ΑΚΕΛ.
Πηγαίνεις όμως και στον σύνδεσμο φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ και εκεί αγαλλιάζει η ψυχή σου από το πλήθος των ελληνικών σημαιών! Εκεί βλέπεις πόσο καταπιεσμένη είναι η ελληνικότητα των Κυπρίων και πόσο πολύ πονάει η καρδιά τους για την Ελλάδα!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ...
ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Από το 1955, οι δοσίλογοι του ΑΚΕΛ έκαιγαν Ελληνικές σημαίες, κατέδιδαν αγωνιστές και τους οδηγούσαν στην αγχόνη όπως τον Παλληκαρίδη, δολοφονούσαν καταπατούσαν ότι ιερό και όσιο Ελληνικό ... Η ΕΟΚΑ τιμώρησε αρκετούς από αυτούς, αλλά προδοσίες γονέων εκ-παιδεύουσι τα σημερινά τους τέκνα.
Ένα ενδεικτικό γεγονός από τα πολλά....
Ο Ήρωας που φονεύθηκε στο χωριό του από κομμουνιστές, για τη δράση του στην ΕΟΚΑ…
Ο Ανδρέας Επιφανίου, γεννήθηκε στο χωριό Πηγή, της επαρχίας Αμμοχώστου, στις 26 Δεκεμβρίου 1938. Μετά την αποφοίτησή του από το δημοτικό σχολείο Πηγής, ασκούσε το επάγγελμα του ξυλουργού. Ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Με το ξεκίνημα του Αγώνα εντάχθηκε στην ομάδα της ΕΟΚΑ του χωριού του και προσέφερε τις υπηρεσίες του, με τη συμπαράσταση και τη βοήθεια της οικογένειάς του, στη διανομή φυλλαδίων, την αναγραφή συνθημάτων και τη διαφώτιση, που γινόταν κυρίως στα καφενεία του χωριού. Ο αδελφός του Ορθόδοξος ήταν μέλος της ΑΝΕ. Ανάμεσα στα άλλα καθήκοντα που η Οργάνωση είχε αναθέσει στον Ανδρέα, ήταν και η εκφώνηση διαφόρων συνθημάτων. Τέτοια συνθήματα εκφωνούνταν σε ολόκληρη την Κύπρο, παράλληλα με τη ρίψη φυλλαδίων, για άμεση πληροφόρηση και για εμψύχωση του λαού.
Η Εθνικόφρονη αυτή προσφορά του προκαλούσε οργή σε μέλη της αριστεράς, που καταδίωκαν τον Ανδρέα και την οικογένειά του. Στις 27 Δεκεμβρίου 1957, ενώ ο Ανδρέας Επιφανίου εκφωνούσε με τον τηλεβόα συνθήματα της ΕΟΚΑ, αναγνωρίστηκε η φωνή του, και ομάδα αριστερών, του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του και τον κτύπησαν με μαχαίρι. Ο Ανδρέας ξεψυχώντας σε λίγο στα χέρια της μητέρας του πρόλαβε να κατονομάσει το άτομο, που τον κτύπησε ο οποίος ήταν προδότης και τον οποίο η Αγγλική κυβέρνηση φυγάδευσε στην Αγγλία για λόγους… ασφάλειάς του.
Ο Επιφανίου κηδεύτηκε με τιμές Ήρωα.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ.
Ν.Κ. Υιός μ. αγωνιστή ο οποίος προδόθηκε από κουμουνιστές και εγκλείστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Κοκκινοτριμυθιά. Αποφυλακίσθηκε σχεδόν ανάπηρος.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.