20 Μαΐου 2022

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΥ ΒΙΩΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΠΟΤΙΕΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ

Τιμητικό αφιέρωμα στους αδελφούς Έλληνες Ποντίους, από Αντώνη Αντωνά.
 
ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΚΩΝ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΓΕΝΝΑ.
 
Σε μήνυμά του -στη θλιβερή επέτειο των 100 ετών από τη σφαγή των Ποντίων- ο «Σουλτάνος» ανέφερε ότι η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Τουρκίας 
 
«Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας». 
 
Και ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: 
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ‘ποντιακών’ ισχυρισμών, που διαστρεβλώνουν πλήρως την ιστορία. 
 
Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των λόμπι κατά της Τουρκίας να εξαπατήσουν το κοινό φέρνοντας αυτούς τους μεροληπτικούς ισχυρισμούς στην ημερήσια διάταξη τρίτων χωρών. 
 
Είναι σαφές ότι οι προσπάθειες εκείνων που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νέες γενιές δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα. 
 
Αντί να βασίζεται σε παραποιημένες ιστορικές αφηγήσεις που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που ενσωματώθηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, που διαπράχθηκε από την Ελλάδα. κατά την απόπειρα κατοχής και εισβολής του στην Ανατολία. Ομοίως, θα ήταν σκόπιμο για όσους κάνουν τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων…. Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον στη βάση της συνεργασίας αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα»!!!! 
 
ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ. 
 
Μια δέουσα … ερώτηση στους βαρβάρους. Και τα πιο κάτω απεχθή εγκλήματα, ποιοι γενοκτόνοι, εγκληματίες, ανθρωποειδή σαρκοβόρα ζώα και όλα τα αισχρά συνώνυμα τα προκάλεσαν;;; 
 
Χωρίς λόγια. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. 
 













Ναι! Αυτά τα απάνθρωπα όντα, είναι τα μοναδικά στον κόσμο που είναι περήφανα για την βαρβαρότητα τους και γιορτάζουν επετείους καταπάτησης ξένων εδαφών και γενοκτονιών…. Και αυτό οφείλεται στους δυτικούς συμμάχους και φίλους, που μας προδίδουν ανέκαθεν και τους ανέχονται…… 
 
Ενδεικτικά … όχι μόνο για την γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και για την Μικρασιατική καστροφή. Το 1974 ακολούθησε η γενοκτονία στην πολύπαθη Ελληνική Κύπρο από βαρβάρους εισβολείς. 
 
BARBARIANS – SHAME TO THEM….. 
 
Από βιβλίο του George Horton, του Αμερικανού προξένου στη Σμύρνη κατά το διάστημα 1911-17 και 1919-22, «Αναφορικά με την Τουρκία» (Report on Turkey), που απαρτίζεται από προξενικά ντοκουμέντα και δίνει αδιάψευστη εικόνα για τα θύματα Έλληνες και τους θύτες, αυτουργούς εγκληματίες πολέμων βαρβάρους Τούρκους, ανά τους αιώνες και από γένεσης τους.
 
Η δεκάχρονη θητεία του Χόρτον στην τουρκική επικράτεια, και μάλιστα σ’ εποχές κρισιμότατες, του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει, σε όλο τους το μεγαλείο, την τουρκική εγκληματική νοοτροπία και πολιτική, που τις καταγράφει με κάθε παρρησία. 
 
«Ο συστηματικός εμπρησμός της Σμύρνης έγινε από τους στρατιώτας του Μουσταφά Κεμάλ με τον σκοπό να εξολοθρευθούν οι χριστιανοί της Μικράς Ασίας και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ πια στην Πατρίδα τους. Βέβαιο είναι ακόμη, ότι εκτός από την φωτιά είχαν προσχεδιασθεί και οι σφαγές και οι λεηλασίες. Χιλιάδες υποφέρουν και αποθνήσκουν εις την Σμύρνην. Η κατάσταση αυτών των ανθρώπων υπερβαίνει πάσαν περιγραφήν. Δεν ενθυμούμαι επεισόδιον εις την ιστορίαν παρομοίων ανθρωπίνων συμφορών. ΄Εχοντες οπίσω των τα καιόμενα σπίτια των, οι άνθρωποι αυτοί μένουν επί ώρας και ημέρας εις την προκυμαίαν της Σμύρνης γυναίκες, άνδρες και παιδιά κραυγάζοντες και εκλιπαρούντες πλοία για να φύγουν». 
 
«Πιστεύω ότι όλες αυτές οι σφαγές θα είχαν αποτραπεί, αν οι συμμαχικές δυνάμεις που στάθμευαν στο λιμάνι της Σμύρνης (στα γαλλικά, ιταλικά, βρετανικά και αμερικανικά πλοία) έδιναν στον Κεμάλ να καταλάβει ότι έπρεπε να αποφύγει τις βιαιότητες… Οταν όμως ο Κεμάλ βλέπει τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου να παρακολουθούν εκ του ασφαλούς από τα πολεμικά καράβια τους τις τρομερές του ενέργειες, είναι φυσικό να αποθρασύνεται και να προβαίνει σε ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα». 
 
«Από τη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη θα κατακυρωθεί στους Τούρκους… (αυτοί) θα στραφούν κατά των βαλκανικών κρατών ¬ αν όχι σήμερα ή αύριο, σίγουρα κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Η ειρήνη στην Ευρώπη θα βρίσκεται πλέον σε διαρκή κίνδυνο, γιατί η τουρκική φυλή δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τις τέχνες της ειρήνης ¬ ξέρει μόνο από πόλεμο και καταστροφές. Ο Τούρκος δεν μπορεί να απόσχει από πολεμικές ή επιθετικές ενέργειες. Οποιος κάνει σχέδια, βασιζόμενος στις υποσχέσεις των Τούρκων ή σε άλλες αισιόδοξες εικασίες, θα απογοητευτεί οικτρά. Οσο για τους πολιτικούς που φαντάζονται διαφορετικά σχήματα για το μέλλον, χτίζουν πύργους στην άμμο». 
 
«Ολες οι σφαγές που έχουν γίνει στην ιστορία του τουρκικού λαού σε βάρος πληθυσμών, διατάσσονταν πάντα από ανώτερες αρχές και δεν αποτελούσαν πρωτοβουλία κατώτερων αξιωματικών ή αυθόρμητες βιαιότητες του όχλου. Οποιος πιστεύει ότι οι δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ διέπραξαν τα προαναφερόμενα εγκλήματα στη Σμύρνη ξεφεύγοντας από τον έλεγχο του ηγέτη τους και ότι ο ίδιος τις χαλιναγώγησε αμέσως μόλις ανάκτησε τον έλεγχο της κατάστασης, δεν έχει ιδέα από τουρκική ιστορία και από τον τρόπο που λειτουργεί η Tουρκία». 
 
«Δεν υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία λαός, σαν τον τουρκικό, ο οποίος να επιδίδεται σε τόσο συστηματικές μαζικές εκκαθαρίσεις» 
 
«Οι σφαγές… που στιγματίζουν τους Τούρκους, δεν θα είχαν συμβεί ποτέ, αν δεν υπήρχε το Κοράνι, το παράδειγμα του Μωάμεθ, ο πόθος για αρπαγή και το πάθος για λεηλασία. Οι παλαιότερες αγριότητές τους, όμως, βουλιάζουν στην ασημαντότητα, όταν τις συγκρίνει κανείς με τις γενικές σφαγές που διέταξε ο Αβδούλ Χαμίτ, ο Ταλαάτ Πασάς και ο Μουσταφά Κεμάλ» 
 
Οι σφαγές κατά Ελλήνων και Αρμενίων και άλλων μειονοτήτων, από τους Τούρκους έκαναν τον Αμερικανό Πρόξενο στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον (George Horton) να γράψει στο τέλος: 
 
«Ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα που πήρα μαζί μου απ’ τη Σμύρνη ήταν το συναίσθημα της ντροπής, διότι άνηκα στο ανθρώπινο γένος». 
 
Η γνωστή, εκείνα τα χρόνια Αμερικανίδα ιατρός M. C. Elliott, που επί πολλά χρόνια είχε υπηρετήσει σε νοσοκομεία της Εγγύς Ανατολής, κατέθεσε τις εμπειρίες της, σύμφωνα με τις οποίες περιέθαλψε εκατοντάδες βιασμένες από Τούρκους χριστιανές κοπέλες και άκουσε για αμέτρητες άλλες τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν είδε ούτε μία Τουρκάλα σε αντίστοιχη κατάσταση.
 
Αμερικανοί μάρτυρες διηγούνται ιστορίες για πυρπολήσεις αρρώστων μέσα σε νοσοκομεία και παιδιών μέσα σε σχολεία. Σύμφωνα δε με τον ανταποκριτή των Τάιμς του Λονδίνου, πολλοί Χριστιανοί κάηκαν μέσα στις εκκλησίες τους, όταν αφού κατέφευγαν σε αυτές, οι Τούρκοι τούς έβαζαν επί τούτου φωτιά. 
 
«Ο Κεμάλ γιόρτασε το θρίαμβό του με τη μεταβολή της Σμύρνης σε τέφρα και την τεράστια σφαγή του εκεί χριστιανικού πληθυσμού», έγραψε στα απομνημονεύματά του ο Ουΐνστον Τσώρτσιλ 
 
-«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν οι Τούρκοι, στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν». 
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876 
 
-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή». 
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος) 
 
-«Για την τουρκική λογική το σπαθί αποτελεί το πιο σίγουρο μέσον επίλυσης των προβλημάτων». 
Ντομινίκ Ντυφούρ ντε Πραντ, Γάλλος διπλωμάτης (Dominique Dufour De Pradt 1759-1837) 
 
-Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό …
Τσώρτσιλ….. 
 
-Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα. 
Β. Ουγκώ. 
 
-Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.
Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546, Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής 
 
-Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης.
Τσάρος Νικόλαος Α’, 1796-1855, Ρώσος ηγεμόνας
(σε συνομιλία του το 1844 με τον Δούκα Ουέλλιγκτον) 
 
Και ….Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο. Του αείμνηστου Νεοκλή Σαρρή 
 
Το στοιχείο της αγριότητας που ένας… Αλλάχ ξέρει πως ανά τους αιώνες παρεισέφρησε στα τουρκικά γονίδια, φαίνεται ότι ενυπάρχει ακόμα μέσα στο DNA του τουρκικού λαού και το οποίο, κάτω από ορισμένες περιστάσεις, επανέρχεται ως κληρονομικό κατάλοιπο και βγαίνει στην επιφάνεια. Εξ ου και η Ιστορία του τουρκικού έθνους είναι γεμάτη από τέτοιες μαζικής φύσεως εγκληματικές πράξεις και συμπεριφορές – κάνοντας τον αείμνηστο Νεοκλή Σαρρή να μιλά για Ποινικό Μητρώο και όχι για Ιστορία του τουρκικού λαού!…. 
 
Και… 
 
«Γνωρίζετε ότι το Σύνταγμα διακηρύσσει ισότητα μεταξύ Μουσουλμάνων και Γκιαούρηδων, αλλά αντιλαμβάνεστε και αισθάνεστε όλοι ότι αυτό είναι αδύνατον. Ο ιερός νόμος , όλο το παρελθόν μας και τα αισθήματα εκατοντάδων χιλιάδων Μουσουλμάνων, αλλά και των ίδιων των Γκιαούρηδων, που πεισματικά αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια να τους εξοθωμανίσουμε, αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο για την επιβολή πραγματικής ισότητας». 
 
Ταλαάτ, εκπρόσωπος Νεοτούρκων στην τουρκοκρατούμενη το 1910, Θεσσαλονίκη.
 
Και… 
 
Όταν οι Οθωμανοί από την στέπα βρέθηκαν μέσα σε ανθρώπινες κοινωνίες, από κυνηγοί και βοσκοί ζώων, μεταβλήθηκαν σε κυνηγούς και βοσκούς ανθρώπων. Καθιέρωσαν τον Γενιτσαρισμό και επιδόθηκαν στο συστηματικό εξισλαμισμό των υπόδουλων πληθυσμών». 
Άρνολντ Τόϋνμπι, σημαντικός ιστορικός 
 
Και .. και … και τέλος, αν μπορεί να υπάρξει τέλος…. 
 
Στα ανθρώπινα παρατηρούνται κύκλοι ακμής και παρακμής. Και είναι φανερό ότι διερχόμαστε κύκλο πλήρους παρακμής, αλλιώς δεν θα υπήρχε τρόπος οι ηγέτες της Τουρκίας, της χώρας, που κατ΄ εξοχή παραβιάζει ανά τους αιώνες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και των πολιτών της και αδύναμων λαών ή μειονοτήτων, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο διάβα της , να διακηρύσσουν ότι ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας της Τουρκίας και να μην προκαλείται καμιά αντίδραση από πουθενά. 
 
Καρτερώ την λευτερκάν
Αν πας στον Πόντο Παναή/ ρέξε που την Σαμψούντα./ Αν βρεις παιδκιά γι’ αγγόνια του/ ανιψιού μου, Παντελή,/ τζ’ αν έχουν Τούρκου ονόματα/ να τα φιλήσεις μυστικά/ τζιαι δώσ’ τους την ευτσιήν μου./ Πε τους πως τώρα πρόσφυγας/ τζ’ εγιώ/ εις την Ορούνταν./ Τζιαι καρτερώ την λευτερκάν/ να ξεκινά στην Λάπηθον/ να φτάνει Τραπεζούντα…… 
Του αείμνηστου Βάσου Λυσσαρίδη. 
 
Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.
 
Αποσπασματικές πληροφορίες με πρόσθετα σχόλια, από άρθρα και ιστορικά βιβλία του ιδίου.



Share

6 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ Κ ΕΚΑΝΑΝ ΑΔΕΛΦΙΑ Κ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΑΝ.
Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ !
ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Όχι άλλες χαμένες Πατρίδες!



Πατρίδα μου Ελλάδα,

Μητέρα αμέτρητων αρχαίων σοφών και φιλοσόφων,

Λίκνο πολιτισμού πανάρχαιο,

είσαι εσύ που πρώτη δίδαξες στον κόσμο

σεμνά κι' απλόχερα,

το τι σημαίνει Δημοκρατία, Ελευθερία

κι Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια!...



Και ποιο ήταν το ευχαριστώ;

Αμέτρητοι εχθροί,

βάρβαροι Πέρσες, Ρωμαίοι, Άβαροι

Βούλγαροι, Βενετοί και Σταυροφόροι,

Τούρκοι, Ιταλοί και Γερμανοί και ξανά Τούρκοι,

χύμηξαν όλοι με δόλο

κι ανείπωτο θράσος κατά πάνω σου,

για να κατασπαράξουν με βουλιμία,

σαν τ’άγρια θηρία, τη Γη και τα παιδιά σου!



Ο πληρωμένος Εφιάλτης

πρόδωσε τον αγώνα του Λεωνίδα σου,

στις Θερμοπύλες,

δολοφονώντας

τους τριακόσιους Σπαρτιάτες μαχητές,

που προτίμησαν

αντί να υποδουλωθούν

να βροντοφωνάξουν

“ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!”

και να θυσιάσουν -μέχρις ενός- τις ζωές τους,

για τα ιδανικά της φυλής!...

Και μέσα απ’την ανοιχτή κερκόπορτα,

άλλο προδοτικό χέρι υστερότερα,

παράδωσε Πόλη, Βυζάντιο κι Ελληνισμό,

βορά στην αδηφάγο βαρβαρότητα

των Τούρκων!...



Στ’ ατέλειωτα 400 χρόνια

της σκλαβιάς,

με βάρβαρες σφαγές,

κι απίστευτη ταπείνωση

πλήρωσαν

γενιές αμέτρητες Ελλήνων,

ώσπου και πάλι

οι ήρωες του 21

μας ξανανάστησαν

με θυσίες

που στοίχησαν

ποτάμια από αίμα και δάκρυα...



Με νέους αγώνες

ελευθερώθηκε και ξαναμεγάλωσε

η πατρίδα μας

κι έφτασε ξανά, μέχρι εκεί ψηλά στον Έβρο!...



Μα οι εχθροί κι οι άσπονδοι φίλοι μας,

φρόντισαν να μας αρπάξουν ξανά,

την ακριβοπληρωμένη ελευθερία μας.



Πρώτα

με τη σύμφωνη γνώμη

και τη βοήθεια

των “συμμάχων μας”,

(για ευνοήτους λόγους)

οι Τούρκοι ματοκύλησαν

και κατέλαβαν

για πάντα

την πανάρχαια ελληνική Γη του Πόντου μας,

σκοτώνοντας βάρβαρα κοντά 360.000 πατριώτες

κι εκδιώκοντας βάναυσα τους υπόλοιπους...

Και με την ίδια

σύμφωνη γνώμη και βοήθεια

των “συμμάχων”

καταρήμαξαν το λαό μας

στη Μικρασία,

δολοφονώντας άγρια

πάνω από ένα εκατομμύριο

Έλληνες!...



Καν σαν να μην έφταναν

όλ’ αυτά,

μας έμπλεξαν

και σε δυο μεγάλους πολέμους

φέρνοντας κατοχή, πείνα και δυστυχία

όπου και πάλι σαν ήρωες

πολέμησαν

κι έπεσαν οι Έλληνες!...



Κι αντί για ένα ευχαριστώ

για τους χιλιάδες νεκρούς

Έλληνες πατριώτες

οι “σύμμαχοι”

μας ζήτησαν με θράσος

να παραδόσουμε άνευ όρων

τη Βόρειο Ήπειρο

στους Αλβανούς!



Και για να συμπληρωθεί το καρέ,

οι καλοί μας φίλοι και “σύμμαχοι”

μας οδήγησαν “φιλικά”

μετά τη γερμανική κατοχή,

σ’έναν άγριο

εμφύλιο σπαραγμό,

έτσι για το “διαίρει και βασίλευε”,

για να μας ξεδοντιάσουν

και να μας καταστρέψουν

ακόμη πιο εύκολα,

μια ώρα αρχύτερα!



Κι ύστερα έφεραν

και τη χούντα

των συνταγματαρχών,

για να δολοφονήσουν

το δύστυχο κυπριακό λαό

και να παραδόσουν

άδικα και με δόλο

τη μισή Κύπρο

- άνευ όρων -

στους Τούρκους...



Εδώ κι ενενήντα χρόνια

εμάς τους Έλληνες μας πήραν

Πόντο, Μικρασία, Σμύρνη,

Βόρειο Ήπειρο, Κύπρο...

Και σήμερα Σλάβοι,

Τούρκοι, Αλβανοί

και διάφοροι άλλοι αόρατοι εχθροί

μέσα κι έξω απ’ την Ελλάδα

καραδοκούν έχοντας στραμένο το βλέμα

στη Μακεδονία, στα νησιά και στο Αιγαίο,

στη Θράκη, στην Ήπειρο και στην Κρήτη...

Αυτό που τούτη τη στιγμή προέχει

πάνω απ’όλα είναι

ενωμένοι όλοι μαζί,

σαν μια γροθιά, οι Έλληνες

νάχουμε πάντα τα μάτια ανοιχτά

για ν’αναποδογυρίσουμε

τα σχέδια των εχθρών

και των άσπονδων φίλων μας,

νοικοκυρεύοντας

με δίκαιο τρόπο τη χώρα μας

κι οπλίζοντάς την σαν αστακό,

έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε

ποτέ ξανά

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ!...

Θωμάς Ακριτίδης, Λευκότοπος Σερρών

ΕΥΓΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΘΩΜΑ.....
ΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστικά τα όσα αληθινά αναφέρεις.

Να είσαι καλά.

ΓΝΠ

Ανώνυμος είπε...

Κύπρος και Πόντος έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Κι ο Πόντος πανάρχαια Ελληνική κοιτίδα, κι η Κύπρος, σε εξίσου νευραλγικές γεωγραφικές θέσεις. Επήλυδες οι Τούρκοι κι εκεί κι εδώ, πεισματικά αρνούμενοι τον οποιοδήποτε εκπολιτισμό, πλήττοντες διά του αριθμού κι όχι της ποιότητάς τους. Αναλλοίωτα και τα συμφέροντα των ξένων, καθώς κι η επιτηδειότητα των Τούρκων να τα εκμεταλλεύονται. Χωρίς προσχήματα ή οποιαδήποτε συγκάλυψη, οι στόχοι της Τουρκίας και τότε και σήμερα. Επιδιώκουν σήμερα μεθοδικά Τουρκοποίηση της Κύπρου, όπως το επεδίωξαν και το πέτυχαν, τότε, για τον Πόντο.

Και το χειρότερο: ο Ελληνισμός υπνώττει και σήμερα, χωρίς να μελετά στα σοβαρά τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και να παίρνει μαθήματα από το παρελθόν. Εξαντλείται σε προτάσεις καλής θέλησης. Σαγηνεύεται από τις ψευδαισθήσεις καλής γειτονίας. Στρουθοκαμηλίζει μπροστά στον ξεκάθαρο προγραμματισμό των Τούρκων.

Όσοι επισκέπτεσθε την Κύπρο για λίγες μέρες, είναι πολύ πιθανόν να μην συνειδητοποιείτε το πρόβλημά μας. Βλέπετε κάποια σχετική ευημερία, κάποιους καλούς δρόμους, κάποια μεγάλα σπίτια και νομίζετε ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς. Μα και οι περισσότεροι από μας, επηρεασμένοι από την καθημερινότητα, παρόλο που συναισθανόμαστε τους κινδύνους, στρουθοκαμηλίζουμε. Προσποιούμαστε ότι δεν βλέπουμε τον κίνδυνο. Ο κίνδυνος, όμως, υπάρχει και είναι θανάσιμος για μας. Και αυτός ο κίνδυνος εκφράζεται πλήρως με τον τίτλο του θέματος που μου δόθηκε να διαπραγματευθώ: «Η Κύπρος μπροστά στον κίνδυνο Τουρκοποίησης»

Ανώνυμος είπε...

Μια κυπριακή μαρτυρία για τη γενοκτονία των Ποντίων
Ο Κύπριος Μαραθεύτης κληρικός έζησε στον Πόντο κατά το 1914-1918, την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, όταν είχαν ενταθεί οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ειδικά των Αρμενίων και των Ελλήνων.
Γράφει ... Αποσπάσματα ... Π.χ.
Ας δούμε την υπόθεση της «Δέσποινας» όπως την περιγράφει ο Καραπατάκης: «Ο ήρως του δράματος είναι η Δέσποινα Δημητρίου δεκαεπταέτις εκ του χωρίου Παπαρούζης, ήτις κατά την απέλασιν των Χριστιανών υπό των Τούρκων, εκρύφθη μετά των συγγενών της εις το παρά την Μονή της Βαζελώνος δάσος. Ήτο δε γνωστή διά την εξέχουσαν καλλονήν της και εις αυτούς τους Τούρκους Τζεττέδες και κατεζητείτο επιμόνως. Την εύρεν ο Αρχιτζεττές, ο οποίος εγχώριός της ων, την εγνώριζεν και την ηγάπα περιπαθώς. Την συνέλαβε μαζύ με τους συντρόφους της και τους ωδήγησεν εις εν δωμάτιον της Ιεράς Μονής του Προδρόμου Βαζελώνος. Εκεί την εβίασε να γίνη σύζυγός του διά παντός, αυτή όμως επιμόνως του ηρνείτο. Μετά πολλάς ατιμώσεις και βασάνους, ο αιμοβόρος εραστής ιδών το σταθερόν της γνώμης της, ότι δεν τον ακολουθεί ως σύζυγος, έκοψε την κεφαλήν αυτής στρογγυλά και την έρριψεν εις το έτερον δωμάτιον της Μονής. Εφόνευσε και τους συντρόφους της και ανεχώρησε. Άρα το δράμα εγένετο εντός της Ιεράς Μονής Βαζελώνος εννέα ώρας προς το ΝΔ της Τραπεζούντος. Εις το δράμα τούτο παρενείρονται και όλοι οι Βανδαλισμοί των Τούρκων ως και αι αγγαρείαι και καταπιέσεις ας υπέστησαν οι χριστιανοί εν καιρώ πολέμου (1914-1918).»
Το φρικτό μαρτύριο στη Μονή Βαζελώνος της Δέσποινας Τσιρονίδου, από το χωριό Ποπάρζη της Ματσούκας, περιγράφεται και στη «Μαύρη Βίβλο διωγμών και μαρτυρίων του εν Τουρκία Ελληνισμού (1914-1918)», που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη το 1919. Όταν ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την Τραπεζούντα, τον Απρίλιο του 1916, Τούρκοι στρατιώτες και άτακτοι (οι «Τζεττέδες») εφάρμοσαν σχέδιο εθνοκάθαρσης εις βάρος των ελληνικών πληθυσμών στις περιοχές που έμειναν υπό τον έλεγχό τους.
Όπως γράφει, «υπέστησαν οι δυστυχείς τόσας βασάνους όσας και οι άγιοι μάρτυρες της εκκλησίας παρά των Νερώνων, των Δεκίων και των Διοκλητιανών» και σημειώνει ότι όλα αυτά είχαν γίνει το 1916, πριν η Ελλάδα εξέλθει στον πόλεμο. Για να κλείσει θρηνώντας: «Ποία γλώσσα ανθρώπου δύναται να διηγηθή τα βάσανα, τους θανάτους, την πείναν, την ταλαιπωρίαν, την από βουνόν εις βουνόν μεταφοράν των πληθυσμών εν μέσω χειμώνος και από κώμην εις κώμην;»
ΑΑ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Δαναέ μου απόλυτο δίκηο έχεις. Αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν στον Ελληνισμό, δηλαδή να αλλοιώσουν το καθαρό ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA, το έκαναν σε άλλους λαούς ... για αυτό οι μπασταρδεμένοι σήμερα κάποιοι Ευρωπαίοι ανέχονται τους συγγενείς του Τουρκομογγόλους και προδίδουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ ...
Το DNA φωτίζει την καταγωγή των Ελλήνων: Γενετικά όμοιοι με τους πληθυσμούς του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Αιγαίου πριν από 4.000 χρόνια
Ο Μινωικός πολιτισμός στην Ελληνική Κρήτη, ο Ελλαδικός πολιτισμός στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο Κυκλαδικός πολιτισμός στα νησιά του Αιγαίου, παρά τις διαφορές τους στα ταφικά έθιμα, στην αρχιτεκτονική και στην τέχνη, είχαν γενετικές ομοιότητες στη διάρκεια της πρώιμης Εποχής του Χαλκού πριν περίπου 5.000 χρόνια.

Επίσης, με βάση τα γενετικά ευρήματα, οι σημερινοί Έλληνες είναι αρκετά όμοιοι γενετικά με εκείνους τους πληθυσμούς του Βορείου Αιγαίου του 2.000 π.Χ.

ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΠΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΟΝΤΙΟΙ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΕ, ΚΥΠΡΙΟΙ, ΔΩΔΚΑΝΗΣΙΟΙ, ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΕΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΟΜΑΙΜΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ...
ΚΑΙ ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥ... ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ...
Όσον αφορά καταγωγή των εκ βάρβαρης βαθύτερης Ανατολής καταγομένων ίδετε με βάση τον τίτλο.....

Περί καταγωγής των Τούρκων - Olympiahttps://www.olympia.gr › apopsi › pe...·
4 Jun 2021 — Το Ελληνικό αίμα DNA, «μόλυνε» και «αλλοίωσε» την τουρκομογγολική ένοχη καταγωγή των Τούρκων.

Αυτή είναι η καταγωγή των Τούρκων - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilyhttps://koukfamily.blogspot.com › bl...·
3 Sept 2018 — Η καταγωγή των Τούρκων έχει απασχολήσει έως σήμερα πολλούς και διάφορους. ... Ο ιστοριογράφος Μένανδρος ο Προτήκτωρ στο έργο του »Περί ..
ΑΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.