18 Μαΐου 2022

Ποιος μπορεί να γίνει καταλύτης ή πυροκροτητής για να τρέξουν «θάματα και δράματα » στην γειτονιά μας;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Δεν επιθυμούμε να δραματοποιήσουμε καταστάσεις γιατί αυτά που ζούμε είναι από μόνα τους δραματικά, άσχετα αν τα ωραιοποιούνε κάποιοι με αέρα.
 
Το πρώτο δράμα μας είναι ότι δεν διαθέτουμε τέτοιο δυναμικό εξουσίας που να μπορεί να αντιληφθεί τι γίνεται …και δυστυχώς γίνονται πάρα πολλά.  
 
Έχει κτυπήσει συναγερμός στα στρατηγεία των Δυτικών με την συμπεριφορά – παζάρι του Ερντογάν.  
 
ΚΑΙ εξηγούμεθα…  
Βιάζονται, αν μπορούσαν και χθες να βάλουν οι Νατοϊκοί την Σουηδία και την Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, θα το έκαναν για να αποφορτιστεί το μέτωπο της Ουκρανίας που σαν χώρα κινδυνεύει με διάλυση.  
 
Αν μπούνε σε μήκος κοινών συνόρων Φινλανδίας – Ρωσίας 1800 Km Νατοϊκά στρατηγικά πυρηνικά, τότε ο Πούτιν θα το σκεφτόταν διαφορετικά, πέρα από τις πυρηνικές απειλές που εκτοξεύει.  
 
Όμως ο σουλτάνος αρνείται να εγκρίνει την είσοδο των χωρών αυτών στο ΝΑΤΟ και ζητάει κάτι απαράδεκτο δηλ. αυτές οι χώρες να του εκδώσουν Κούρδους του PKK – FETO στην τουρκία ως τρομοκράτες.  
 
Ο Ερντογάν μυρίστηκε χοντρό παζάρι και ζητάει  
«τον ουρανό με τα άστρα», αλλά και τα « άστρα του ΑΙΓΑΙΟΥ» πέρα των άλλων τελευταίας τεχνολογίας οπλικών συστημάτων για να εγκαθιδρύσει την «γαλάζια πατρίδα» του εις βάρος μας.  
 
Την ίδια ώρα ο Πούτιν σπεύδει να συναντήσει τον φίλο του σουλτάνο και να του δώσει και άλλα δώρα για την στάση που κρατάει στο θέμα της εισδοχής στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και Φινλανδίας.  
 
Όλα τα μάτια των δυτικών και ανατολικών στρατηγείων όπου γης βρίσκονται στραμμένα στον Ερντογάν και στις «αγαθές προθέσεις του»  
Αυτή την στιγμή ο σουλτάνος πετυχαίνει να κάνει ζημιά στους δυτικούς και πάνω και κάτω.
 
Εξηγούμεθα…
ΠΑΝΩ - όσο αφορά την αργοπορία εισδοχής στο ΝΑΤΟ των Βαλτικών αυτών χωρών.
ΚΑΤΩ - όσο αφορά τα Στρατηγικά ΣΤΕΝΑ.
 
Όταν πριν ένα μήνα και ..έκλεισε τα ΣΤΕΝΑ λόγω πολέμου στην Ουκρανία, έπαιξε το μεγαλύτερο θέατρο, ουσιαστικά τα έκλεισε για τους Δυτικούς και δήθεν για τους Ρώσους που φρόντισαν να βάλουν πριν τα κλείσει ότι πολεμικό πλοίο χρειαζόταν.  
 
Τώρα όμως τα ΣΤΕΝΑ γίνονται μήλον της έριδος και για τα εμπορικά πλοία που μεταφέρουν σιτάρι από την Ρωσία και τις κατεχόμενες περιοχές της Αν. Ουκρανίας αλλά και πετρέλαιο προς τις χώρες της Μέσης και Εγγύς Ανατολής μέσω της διώρυγας του Σουέζ.  
 
Το εμπάργκο και οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας με αυτό τον τρόπο πάει περίπατο και εδώ αρχίζουν οι δυτικές χώρες να στοχοποιούν την Ελληνική ναυτιλία.  
ΑΡΑ κάτι πρέπει σύντομα να κάνουν οι δυτικοί αν Ερντογάν δεν παίρνει από λόγια.  
Ποιος μπορεί να γίνει καταλύτης ή πυροκροτητής για να τρέξουν «θάματα και δράματα » στην γειτονιά μας;  
 
Ένα παράδειγμα … λέμε τι ωραία λόγια για την πλατφόρμα υγροποιημένου αερίου έξω από την Αλεξανδρούπολη, αλλά γνωρίζουμε άραγε τις προθέσεις του τούρκου, αν την στοχοποιήσει ανάλογα με το τι επιδιώκει; Ποιος μπορεί να την διασφαλίσει με αντιπυραυλική διαστημική ασπίδα;  
 
Όμορφοι λόγοι αλλά ποιος μπορεί να σταθεί και να πει την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό τούτες τις στιγμές;
Αν τον καλέσουν στα όπλα, τι θα του πούνε την τελευταία στιγμή;  
Μας υποσχέθηκαν να μας βοηθήσουν, αλλά δυστυχώς είχαν περισσότερα σοβαρά θέματα οι σύμμαχοι μας για να μας συνδράμουν αποφασιστικά;  
 
Θα παίζουν Εθνικά Εμβατήρια από το Ραδιόφωνο και θα λένε στους εν δυνάμει επίστρατους να πάνε στο μέτωπο και να πολεμήσουν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αφήνοντας τις οικογένειες τους πίσω που είναι «πνιγμένες στα χρέη και την ανέχεια μέχρι και την πείνα» αλλά και βρίσκονται ανάμεσα στα σκληρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία με το μεταναστατευτικό που ήρθε και «χώνεψε» σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία;;  
 
Αν δεν μας σώσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με ΘΑΥΜΑ Θαυμάτων τα πράγματα θα είναι όπως τα βλέπει ο καθένας.  
Είναι τέτοιες οι ημερομηνίες των Εθνικών μας προβλημάτων που τρέχουν και χρειαζόμαστε όχι μόνο ήρωες αλλά ΑΓΙΟΥΣ.
Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.