17 Ιανουαρίου 2022

Ανοιχτή επιστολή εκατοντάδων Αυστριακών αστυνομικών ζητά την απόσυρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τον τερματισμό της διάκρισης

14 Ιανουαρίου, 2022 TheRioTimes - Διαβάστε το εδώ
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ - Οι αυστριακοί "Αστυνομικοί για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και τις Ελευθερίες" απηύθυναν ανοικτή επιστολή απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών Gerhard Karner (ÖVP), καλώντας τον να αποσύρει την εντολή εμβολιασμού. Σε περίπτωση που η υποχρέωση εμβολιασμού τεθεί σε ισχύ, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη συμφόρηση προσωπικού στο εκτελεστικό σώμα.
 
Οι αστυνομικοί περιγράφουν τους εαυτούς τους στην επιστολή ως εξής: 
 
Οι αξιωματικοί επιπλήττουν τον τεράστιο διχασμό της κοινωνίας και επισημαίνουν ότι αυτός επηρεάζει αισθητά και τη συνεργασία εντός του αστυνομικού σώματος. 
 
Επικρίνουν τη μονόπλευρη ενημέρωση σχετικά με τα μόνο υπό όρους εγκεκριμένα εμβόλια Covid, των οποίων οι παρενέργειες αγνοούνται σε μεγάλο βαθμό, και αμφισβητούν έντονα το επιχείρημα της αλληλεγγύης υπέρ του εμβολιασμού. 
 
Οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι πρέπει πάντα να διατηρούν την αναλογικότητα στην υπηρεσία τους - αλλά ότι μια γενική ή ειδική για την εργασία απαίτηση εμβολιασμού δεν θα ήταν αναλογική, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα γεγονότα. 
 
Σε περίπτωση που τεθεί σε ισχύ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ο υπουργός Εσωτερικών Karner θα πρέπει να υπολογίσει το γεγονός ότι "η Δημοκρατία της Αυστρίας θα χάσει πολυάριθμους αφοσιωμένους, καταρτισμένους και με κίνητρο αστυνομικούς".Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:  
 
Ανοιχτή επιστολή των Αστυνομικών για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και Ελευθερίες -Έκκληση για την απόσυρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τον τερματισμό της διαίρεσης της κοινωνίας 
 
Αγαπητέ ομοσπονδιακέ Υπουργέ Εσωτερικών Gerhard Karner, 
 
Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην πατρίδα μας, την Αυστρία, θεωρούμε καθήκον μας ως Αστυνομικοί για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και Ελευθερίες να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με τον σχεδιαζόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό και το διχασμό της κοινωνίας. 
 
Δεν είμαστε ένωση, συνδικάτο ή νομικό πρόσωπο. Δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί ούτε αριστεροί εξτρεμιστές. Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση αντίπαλοι του εμβολιασμού ή ακόμη και οι λεγόμενοι θεωρητικοί συνωμοσίας. 
 
Είμαστε μια ομάδα αρκετών εκατοντάδων αστυνομικών από όλη την Αυστρία που έχουν συγκεντρωθεί ανεπίσημα λόγω της τρέχουσας κατάστασης. 
 
Είμαστε άνθρωποι με διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο και οι χαρακτήρες και οι ανάγκες μας είναι εξίσου διαφορετικές. Και όσο διαφορετικοί και αν είμαστε προσωπικά, είμαστε ενωμένοι σε αυτό το θέμα. 
 
Ως δημόσιοι υπάλληλοι, οφείλουμε σύμφωνα με το άρθρο 43 (2) του Νόμου περί Δημόσιας Διοίκησης να διασφαλίζουμε σε κάθε μας συμπεριφορά ότι διατηρείται η εμπιστοσύνη του κοινού στην ορθή εκτέλεση των υπηρεσιακών μας καθηκόντων. 
 
Από την εισαγωγή του κανονισμού 3G στο χώρο εργασίας και την απειλή του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έχει επίσης παρατηρηθεί ένας αισθητός εσωτερικός διαχωρισμός μεταξύ των συναδέλφων σε "ανεμβολίαστους" και "εμβολιασμένους", ο οποίος έχει οδηγήσει ολοένα και περισσότερο σε συγκρούσεις, ακόμη και σε διακρίσεις εις βάρος των ανεμβολίαστων συναδέλφων. 
 
Κατά τη γνώμη μας, ωστόσο, αυτός ο εσωτερικός διαχωρισμός επηρεάζει πλέον την ικανότητά μας να ασκούμε αντικειμενικά τα επίσημα καθήκοντά μας. Συνάδελφοι που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά υποβάλλονται συνεχώς σε εξετάσεις απειλούνται πλέον με πειθαρχικά μέτρα και κατηγορίες. 
 
Και παρόλο που το αφήγημα των "ανεμβολίαστων ως των οδηγών της πανδημίας" έχει πλέον ακυρωθεί από τα επιστημονικά ευρήματα, εξακολουθεί να δηλητηριάζει την εμπιστοσύνη στη συντροφικότητα και την επιτυχή ομαδική εργασία. 
 
Αυτή η απόφαση υπέρ ή κατά του εμβολιασμού ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται σεβαστή και αποδεκτή από όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του εργοδότη. Ως αστυνομικοί ασκούμε ένα επικίνδυνο επάγγελμα στο οποίο κάθε υπηρεσιακή πράξη μπορεί θεωρητικά να οδηγήσει και στο θάνατο κάποιου εμπλεκόμενου. 
 
Από την άποψη αυτή, παίρνουμε το θάρρος να δηλώσουμε ότι μπορούμε εύλογα να περιμένουμε να εξετάσουμε και να σταθμίσουμε μοναδικά τους κινδύνους της φαρμακευτικής αγωγής ή του εμβολιασμού και την επακόλουθη άκρως προσωπική διαδικασία λήψης αποφάσεων. 
 
Κατά τη γνώμη μας, η "αλληλεγγύη προς την κοινωνία" που συχνά ζητείται από τα εμβολιασμένα άτομα, εάν κάποιος μιλάει κατά του εμβολιασμού Covid 19 για διάφορους λόγους, είναι ένα κάπως αμφισβητήσιμο επιχείρημα που πρέπει να συζητηθεί. 
 
Επιπλέον, όπως δείχνουν οι επιστημονικές μελέτες, ο εμβολιασμός ενέχει υψηλό κίνδυνο παρενεργειών, η σοβαρότητα και η συχνότητα των οποίων δεν είναι συγκρίσιμες με εκείνες άλλων εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί και δοκιμαστεί μέχρι σήμερα, και η πραγματική έκταση των οποίων θα φανεί πιθανώς μόνο με την πάροδο του χρόνου, δεδομένου ότι οι παρενέργειες αυτές λαμβάνουν σήμερα (δυστυχώς) ελάχιστη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης. 
 
Ωστόσο, θεωρούμε ότι είναι ηθικά αμφίβολο και ηθικά καταδικαστέο να διατυπώνεται μια γενική κατηγορία ότι μια ομάδα, όπως οι ανεμβολίαστοι, ευθύνεται για την κατάρρευση του συστήματος υγείας. 
 
Μια τέτοια προσέγγιση δεν εφαρμόζεται στους καπνιστές, στους παχύσαρκους, στους αθλητές ακραίων αθλημάτων ή σε άλλες ομάδες των οποίων η συμπεριφορά και ο τρόπος ζωής είναι πιθανό να επιβαρύνουν αδικαιολόγητα το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με βάση την αλληλεγγύη. 
 
Υπάρχουν επίσης πολλοί εμβολιασμένοι άνθρωποι στα νοσοκομεία, αν και τα παιχνίδια αριθμών και οι διαφορετικοί τρόποι μέτρησης ή δήλωσης των αριθμών προσφέρουν μια μεταβλητή άποψη και για τις δύο θέσεις επιχειρηματολογίας, ανάλογα με τον τρόπο ανάγνωσης και ερμηνείας τους. 
 
Δεν είμαστε γιατροί, ούτε μπορούμε ή επιθυμούμε να ξεκινήσουμε εδώ μια συζήτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού Covid 19 ή των παραγόντων γονιδιακής θεραπείας. 
 
Παρ' όλα αυτά, διάφοροι ειδικοί από διαφορετικούς κλάδους έχουν αναγνωρίσει και έχει καταστεί σαφές από την πράξη ότι ο εμβολιασμός ως μεμονωμένη λύση είναι απίθανο να τερματίσει την πανδημία. 
 
Ως εκ τούτου, μας ανησυχεί να βλέπουμε πώς οι κριτικές φωνές από κύκλους ειδικών καταστέλλονται αμέσως από τους προϊσταμένους, τους εργοδότες, τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι τους αρνούνται κάθε αρμοδιότητα και εμποδίζουν έναν ανοιχτό διάλογο για πιθανές άλλες (θεραπευτικές) προσεγγίσεις. 
 
Αντ' αυτού, το αφήγημα του εμβολιασμού κηρύσσεται σαν "θέσφατο" και η χώρα οδηγείται επανειλημμένα σε ακινησία με λουκέτα - με σημαντικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία. 
 
Βλέπουμε αυτή την εξέλιξη με ανησυχία, διότι υπονομεύει την ελευθερία της έκφρασης σε μια δημοκρατία, εμποδίζει τον επιστημονικό διάλογο και αποτελεί έκφραση μιας δικτατορίας της γνώμης - και μας επηρεάζει και εμάς. 
 
Ως αστυνομικοί, είμαστε υποχρεωμένοι σε όλες μας τις ενέργειες, σημαντικά όταν επεμβαίνουμε σε θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, να τηρούμε την αναλογικότητα και να καταφεύγουμε στο μέτρο που εξυπηρετεί τον σκοπό στην εκάστοτε κατάσταση, ενώ παράλληλα χαρίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο στα δικαιώματα ενός ατόμου. 
 
Όλα τα εμβόλια και τα γονιδιακά θεραπευτικά που είναι διαθέσιμα κατά της πανδημίας έχουν έγκριση ΜΟΝΟΝ υπό όρους και η πραγματική διάρκεια της αποτελεσματικότητάς τους είναι συχνά άγνωστη. Επιπλέον, οι παρενέργειες δεν έχουν ακόμη τεκμηριωθεί ή ελεγχθεί επαρκώς και δεν παρέχουν επαρκή προστασία από τη μόλυνση και τη μετάδοση, όπως έχει πλέον αποδειχθεί επανειλημμένα επιστημονικά. 
 
Εκτός από την έλλειψη αναλογικότητας, η περίσταση των υπό όρους εγκρίσεων είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη. Κατά συνέπεια, όλοι όσοι εμβολιάστηκαν κατά του Covid-19 συμμετέχουν σήμερα σε συνεχιζόμενες ιατρικές δοκιμές, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το 2024, ανάλογα με το εμβόλιο. 
 
Σύμφωνα με τον Κώδικα της Νυρεμβέργης, η συμμετοχή σε μια ιατρική δοκιμή πρέπει να γίνεται χωρίς τη χρήση βίας, απάτης, τεχνάσματος, πίεσης, εξαπάτησης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής πειθούς ή εξαναγκασμού.  
 
Θα θέλαμε, επομένως, να σας επισημάνουμε ότι επειγόντως, σε περίπτωση που υπάρξουν ελλείψεις προσωπικού λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των συνοδευτικών απειλούμενων μέτρων στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τη δημόσια διοίκηση- θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να υπολογίσετε το γεγονός ότι η Δημοκρατία της Αυστρίας θα χάσει πολυάριθμους αφοσιωμένους, καταρτισμένους και με κίνητρο αστυνομικούς. 
 
Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να ρίξετε μια ματιά σε άλλες χώρες όπου επίσης έχουν γίνει προσπάθειες να εξαναγκαστεί το εργατικό δυναμικό να υποβληθεί σε τέτοιους εμβολιασμούς και όπου αυτό απέτυχε παταγωδώς λόγω της κατάστασης του προσωπικού. 
 
Ως εκ τούτου, σας ζητάμε:
  • να υποστηρίξετε την καθιέρωση μη επαγγελματικού ή γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής υποχρεωτικού έμμεσου εμβολιασμού στην Αυστρία. 
  • να υποστηρίξετε ότι, από ιατρικής άποψης και για λόγους ίσης μεταχείρισης, το 3G στον εργασιακό χώρο αναστέλλεται πλήρως ή τουλάχιστον μετατρέπεται σε 1G -δηλαδή TESTED (δινέργεια τεστ)- και εφαρμόζεται με εσωτερικούς υπηρεσιακούς πόρους.  
  • να διασφαλίσετε ότι οι διακρίσεις εις βάρος των μη εμβολιασμένων συναδέλφων και οι απειλές για πειθαρχικά μέτρα και μηνύσεις κατά των υπαλλήλων σας θα τερματιστούν.  
  • να μας δώσετε και πάλι τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε στα βασικά μας καθήκοντα, το αστυνομικό έργο, θέλουμε να είμαστε εκεί για τον πληθυσμό ως "φίλος και αρωγός" και όχι να τον απειλούμε κατά τη διάρκεια κατεξοχήν ειρηνικών διαδηλώσεων, οι οποίες προκλήθηκαν λόγω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας του πληθυσμού με την πολιτική.
------------------ 
 
Δικτυογραφία: 
Open letter from hundreds of Austrian police officers demands withdrawal of mandatory vaccination and end of division - The Rio Times 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.