20 Ιανουαρίου 2022

Νεοταξίτες ρασοφόροι

Γράφει ο ΠαπαΗλίας Υφαντής
 
Διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, στην «Ελεύθερη Ώρα»(16-1-22): «Επειδή η Ιερά Σύνοδος διαπίστωσε ότι διάφοροι κληρικοί καθυβρίζουν δημοσίως την Ιερά Σύνοδο και τους Ιεράρχες, εξαιτίας της στερεάς στάσεως υπέρ του εμβολιασμού, προτρέπει το λαό να μην παρασύρεται από κάθε είδους ύβρεις, ακόμη και ρασοφόρων.
 
Τονίζει επίσης ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος την εκφράζει το συλλογικό της όργανο, δηλαδή, η Ιερά Σύνοδος, η οποία αποφασίζει συνοδικά, δηλαδή δημοκρατικά, με βάση την αρχή της πλειοψηφίας και όχι την ατομική άποψη οποιουδήποτε κληρικού, που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και οδηγεί σε παραχάραξη του ευαγγελικου μηνύματος».  
 
Η Ιερά Σύνοδος αναφέρεται αορίστως σε ύβρεις εναντίον της Συνόδου και των Ιεραρχών εκ μέρους κληρικών. Ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν έχω ακούσει κάποιον κληρικό να κάνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα πρόκειται για καταξιωμένους, όχι μόνο στην τοπική, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα κληρικούς. Όπως ο Μόρφου Νεόφυτος, ο Κυθήρων Σεραφείμ, ο πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο π. Ευθύμιος ( Άγιο Όρος). Ο π. Στυλιανάκης, ο π. Καρπαθίου, ο π. Βολουδάκης, ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης. Και πολλοί άλλοι, που εωδεχομένως μου διαφεύγουν.
 
Εκτός αν, λέγοντας «ύβρεις» οι δεσποτάδες, εννοούν τις αλήθειες, που λέγονται και μάλιστα με ατράνταχτα λογικά και επιστημονικά επιχειρήματα. Με αποτέλεσμα να μην έχουν ν’ αντιτάξουν ανάλογα επιχειρήματα, κατά το «απορία ψάλτου βηξ». Δεδομένου ότι οι νεοταξίτες έχουν θέσει εκποδών τόσο τη λογική, όσο και την επιστημοσύνη . Γιατί αυτό απαιτεί η διαβόητη «μεγάλη επανεκκίνηση»!  
 
Οι προαναφερθέντες πατέρες αποζητούν επιμόνως το διάλογο. Σε διαμετρική αντίθεση με τους νεοτσξίτες, ρασιφόρους και αράσωτους , οι οποίοι θέλουν τον μονόλογο. Όπως βέβαια και οι πληρωμένοι «ειδικοί» Μέγκελε και τα αργυρώνητα ΜΜΕ (=εξαπάτησης). Οι οποίοι έχουν αναγάγει τον παραλογισμό και τον τσαρλατανισμό σε δόγμα πίστεως. Γεγονός, που τους αναγκάζει ν’ αποφεύγουν το διάλογο, «όπως ο διάβολος το λιβάνι». Για να μην αποδειχθεί η επιστημονική και λογική τους κενότητα και ρηχότητα. Οποτε, πέρα απ’ τις βαρύτατες δικαιικές συνέπειες, θα υποστούν και το λιντσάρισμα του χλευασμού και του εξευτελισμού.  
 
Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγεία του λαού, γιατί δεν καλούν στα προδοτικά κανάλια τους τις παγκόσμιες για τα σχετικά θέματα αυθεντίες; Όπως τον νομπελίστα Μοντανιέ, ο οποίος αποφαίνεται ότι τα εμβόλια είναι δηλητήρια. Ή τον διάσημο Ταϋλανδο-Γερμανό Μπαγκντί, ο οποίος κραυγάζει ότι οι κυβερνήσεις και οι «ειδικοί», που, όχι απλά συνιστούν τα εμβόλια, αλλά και εκβιάζουν το λαό να εβολιαστεί, εγκλημαστούν. Ή τον Ουκρανο-Αμερικανό, δρ. Ζελένκο που επίσης χαρακτηρίζει τα εμβόλια είναι δηλητήρια και προειδοποιεί ότι, αν του συμβεί κάτι απρόοπτο, υπεύθυνες θα είναι οι φαρμακομαφίες.  
 
Μιλούν για αντιεμβολιαστές. Πράγμα, που συνιστά διαστροφή. Δεδομένου ότι οι, δολίως, βαπτιζόμενοι, αντιεμβολιαστές αντιτίθενται απλά και μόνο στο συγκεκριμένο εμβόλιο. Για πολλούς και διαφόρους ευνόητους λόγους: Ή μήπως δεν βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο; Ή οι φαρμακοβιομηχανίες, οι «ειδικοί», οι εμβολιαστές γιατροί δεν απεκδύονται των ευθυνών τους για παρενέργειες και θανάτους , επιρρίπτοντάς τες στα θύματα; Όταν μάλιστα οι ίδιοι κατοχυρώνονται με το διαβόητο «ακαταδίωκτο»! Πράγμα, που δημιουργεί εύλογες υποψίες για το θανάσιμο λάκκο, που κρύβει η εμβολιαστική φάβα. Και το σημαντικότερο: Όταν έχουμε να κάνουμε διαχρονικά με τους πλέον διεστραμμένους πολιτικούς!
 
 Και απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα ποια είναι η στάση της δεσποτοκρατίας; Μήπως την είδατε ποτέ να πάρει το μέρος του λαού; Μήπως, όταν ο προδότης ΓΑΠ μας υποδούλωνε στα μνημόνια και επρόδιδιδε την εθνική κυριαρχία ,τους ακούσατε να βγάζουν τσιμουδιά; Τότε που απελπισμένος ο λαός αυτοκτονούσε κατά χιλιάδες! Όταν η, λεγόμενη, δικαιοσύνη ενέκρινε και η δεσποτοκρατία, με τη σιωπή της επευλογούσε τα δολοφονικά μνημόνια!  
 
Ή μήπως τους είδατε να υψώνουν φωνή διαμρτυρίας, όταν ο Τσίπρας διέπραττε τη βδυλυρή προδοσία των Πρεσπών ; Ή μήπως τώρα, οπότε ο αντίχριστος Κούλης δίνει ρεσιτάλ προδοσίας σε βάρος του λαού και της Εκκλησίας, είδατε να ιδρώνει το αυτί κανενός; Απεναντίας μάλιστα! Με υστερική εμμονή γίνονται τα ανήθικα ηθικά στηρίγματα της καλπάζουσας προδοσίας σε βάρος του λαού και της πατρίδας!  
 
Και φτάνουν στο κατάντημα να λένε πολλά και διάφορα σε βάρος όσων επιμένουν να σέβονται τη συνείδησή τους και να μην εμβολιάζονται. Όπως κάποιος, που μάλιστα φιγουράρει ως λόγιος και προαλείφεται και ως μελλοντικός αρχιεπίσκοπος. Ο οποίος έφθασε στο κατάντημα να ξεφουρνίσει, σε στυλ χιτλερικό, την αβυθομέτρητη ανοησία πως οι ανεβολίαστοι είναι οπαδού του Χίτλερ και του Νίτσε!  
 
Όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι το καθεστώς, που έχει αντιγράψει τον «Ηγεμόνα» του Μακιαβέλι και τον «Υπεράνθρωπο» του Νίτσε είναι το καθεστώς της δεσποτοπκρατίας. Γιατί μόνο οι δεσποτάδες είναι «νομοθέτες του εαυτού τους και εκτελεστές του νόμου τους». Και μόνο αυτοί τολμούν, όταν οι αδικούμενοι παπάδες τους μιλούν για νομιμότητα, να λένε «εγώ είμαι ο νόμος»! Κι έτσι εξηγείται το γεγονός ότι η δεσποτοκρατία βάζει πλάτη σε όλα τα δικτατορικά καθεστώτα. Όπως στην τωρινή διαβόητη Κούλοκρατία!  
 
Το άκρως περίεργο και παράδοξο είναι ότι έχουν μολαταύτα το θράσος να ταυτίζουν το δεσποτοκρατία με την Εκκλησία. Όταν ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης ψώναζε ότι «Εκκλησία είναι κλήρος και λαός». Γεγονός που δημιουργεί την εύλογη απορία: Στις «συλλογικές και πλειοψηφικές και δημοκρατικές», όπως ισχυρίζονται, αποφάσεις τους, ποια θέση έχει ο λαός;  
 
Ύστερα απ’τα παραπάνω το ευαγγελικό μήνυμα προς τους νεοταξίτες ρασοφόρους , που ματαιοπονούν, επιστρατεύοντας ανερμάτιστα, ασυνάρτητα και παραλογα επιχειρήματα, προκειμένου να κουκουλώσουν τ’ ακουκούλωτα του νεοταξικού ερέβους είναι: Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές!  
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.