22 Ιανουαρίου 2022

Ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις την εποχή του κορονοϊού

Γράφει ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καρδιολόγος 
 
Πανδημία κορονοϊού: ερωτήσεις και απαντήσεις
 
(Πανδημία κορονοϊού: ερωτήσεις και απαντήσεις) Κινούμενος καθημερινά ανάμεσα σε πολλούς απλούς ανθρώπους στους οποίους ανήκουν οι ασθενείς μου αλλά κι πρόσωπα του περιβάλλοντός μου, δέχομαι πολλές ερωτήσεις. Τις ερωτήσεις αυτές τις συγκεντρώνω και κάποιες από αυτές τις θέτω με μερικές σκέψεις μου στη διάθεσή σας.
 
Πανδημία κορονοϊού: Γιατί στη χώρα μας έχουμε 22.000 νεκρούς από κορονοϊό και οι εκατόμβες συνεχίζονται καθημερινά;  
 
Γιατί είμαστε μια χώρα που χρόνια ολόκληρα έπαιζε με το σοβαρό θέμα που λέγεται Υγεία. Πρόχειρο και πελατειακό σύστημα υγείας, ανύπαρκτος σχεδιασμός, μεγάλα λόγια. Ένας δημόσιος τομέας που έμπαζε από παντού και ένας ιδιωτικός που κερδοσκοπούσε ασύστολα. Ας μη βιαστούμε όμως να κατηγορήσουμε τους πολιτικούς γι’ αυτό. Εμείς φταίμε. Οι πολίτες. Μόνος μας στόχος να επωφεληθούμε από το πελατειακό σύστημα.  
 
Διαμαρτυρόμαστε όταν βρεθούμε μπροστά στο πρόβλημα περιμένοντας επί ώρες σε κάποιο Κρατικό Νοσοκομείο για να έρθει η σειρά μας. Και όταν περάσει η στιγμή τα ξεχνάμε όλα. Ασχολούμαστε με όσα μας προσφέρουν παραπλανητικά τα ΜΜΕ, επίδειξη, πλούτο, θέαμα και δεχόμαστε εμείς και οι άνθρωποί μας να πεθαίνουν σε ράντζα. Ήρθε λοιπόν η ώρα που τα ψέματα τελείωσαν. Αλλά και οι 22.000 νεκροί δε μας συγκινούν. Μιλάμε για Ferari, τηλεπαιχνίδια, βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου αλλά πάντως όχι για τους νεκρούς μας που καθημερινά αυξάνονται.  
 
Πανδημία κορονοϊού: Γιατί ακούγεται μόνο μια γνώμη και ο αντίλογος μονοπωλείται από αμφιβόλου σοβαρότητας άτομα;  
 
Γιατί δεν έχουμε πνευματική ηγεσία. Η κρίση απέδειξε ότι στη χώρα μας αλλά και πιο πέρα δεν υπάρχουν τα πνευματικά και ηθικά αναστήματα που θα μπορούσαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα δημοκρατικά κεκτημένα εκατοντάδων ετών. Δεν υπάρχουν οι προσωπικότητες εκείνες που θα επιβάλλουν το διάλογο. Αφήσαμε τους Τσιτσιπάδες, τους Τάκηδες και άλλους σταρ να ευτελίζουν το «διάλογο». Αφήσαμε τους συνωμοσιολόγους να νέμονται τα μέσα δικτύωσης.Η Ακαδημία ανύπαρκτη, η Εκκλησία υποταγμένη, το Πανεπιστήμιο ένα κρατικό ίδρυμα μηχανισμών και επιδοτήσεων, η Δικαιοσύνη επιλεκτική.  
 
Η κρίση ανέδειξε ποιοι πραγματικά είμαστε. Μια τρομοκρατημένη ομάδα προβάτων χωρίς ηγέτες. Αναρωτιέμαι που είναι οι αδέσμευτοι από σκοπιμότητες νομικοί για να μας διαφωτίσουν για τις παραβιάσεις δικαιωμάτων που υφιστάμεθα; Που είναι οι διακεκριμένοι ιατροί να επιχειρηματολογήσουν με την αλήθεια και όχι με τη σκοπιμότητα ως πρόταγμα; Που είναι οι θρησκευτικοί ηγέτες να μιλήσουν για ηθική και ελευθερία; Οι άνθρωποι χρειάζονται ηθική στήριξη και ιδανικά και όχι πλασιέ εμβολίων. Που είναι οι αδέκαστοι δικαστές να αποδώσουν δικαιοσύνη;  
 
Παρεμβαίνουν οι εισαγγελείς για να αποδώσουν ευθύνες σε όσους καθυστέρησαν τη μεταφορά του Μητροπολίτη Αιτωλίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Γιατί δεν αναζητούν ευθύνες για την παραμονή του διασωληνωμένου Μητροπολίτη σε κοινό θάλαμο επί ώρες ή για την ανάγκη ένας τόσο βαριά πάσχοντα να μεταφερθεί εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά γιατί το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν έχει τις υποδομές να τον νοσηλεύσει αλλά και όταν το κάνει η θνησιμότητα είναι 100%. Τον έθεσαν όσοι τον καθυστέρησαν να πάει στο νοσοκομείο και όχι όσοι τον εξέθεσαν σε τεράστιους κινδύνους μετά την εισαγωγή του; Που είναι οι ρηξικέλευθοι εισαγγελείς και δικαστές όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν περιμένοντας ΜΕΘ ή στο δρόμο, μέσα σε ακατάλληλα ασθενοφόρα;  
 
Πανδημία κορονοϊού: Γιατί μιλούν μόνο κάποιοι και οι άλλοι σιωπούν;  
 
Γιατί οι πολλοί λούφαξαν. Γιατί δεν έχουν τη διάθεση να τρέχουν στα πειθαρχικά, τα αστυνομικά τμήματα, τις δικαστικές αίθουσες. Δεν έχουν τη διάθεση να απολυθούν και να διασυρθούν. Αυτοί τη στιγμή ιατροί- γενίτσαροι χτενίζουν το διαδίκτυο και συλλέγουν πληροφορίες για να εξοντώσουν τους συναδέλφους τους. Έλεγε ένας «χριστιανός» διακεκριμένος επιστήμονας σε ασθενή: «πες μου ποιος γιατρός σε απέτρεψε να εμβολιαστείς για να τον απολύσουμε. Θα το κάνω αμέσως. Γιατί έχω τη δύναμη». Και δε σας κρύβω ότι η ασθενής μου,εκμυστηρεύτηκε ότι είχε την αίσθηση ότι όποιος αντιπαθεί κάποιον μπορεί να τον εξοντώσει αν τον καταγγείλει έστω και ψευδώς. Ημέρες τρομοκρατίας που νομίζαμε ότι τις αφήσαμε πίσω σε κάποια σκοτεινά χρόνια της ιστορίας.  
 
Είναι δυνατόν κάποιος να εμβολιάζεται όχι για την υγεία του αλλά για να μπορεί να μπαίνει σε μια καφετέρια;  
 
Και βέβαια. Εκεί έχουμε ευτελίσει την αξία της υγείας μας. Έχω τις αμφιβολίες μου αλλά θα εμβολιαστώ γιατί δε θα μπορώ να πάω στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα. Και χαίρονται οι κρατούντες γιατί αυξάνονται οι εμβολιασμοί. Με απειλές, δωροδοκία, εκμαυλισμό. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τέτοιες κοινωνίες θέλουμε. Υποταγμένων, επιπόλαιων και εξαγορασμένων. Μπράβο μας. Και όποιος έχει αντίθετη επιστημονική άποψη καταδιώκεται και απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες. Αλλά και όσοι κρατούν ψηλά το λάβαρο της κρατικής προπαγάνδας αμείβονται αφειδώς. Διευθυντικές θέσεις, χρήματα επίσημα και ανεπίσημα, επιδοτήσεις επιστημονικών εργασιών.  
 
Ενδιαφέρονται πραγματικά οι υπεύθυνοι για την Υγεία των ανθρώπων;  
 
Έχω πάψει πια να το πιστεύω. Θέλετε ένα παράδειγμα; Εδώ και πάνω από μήνα έχει εγκριθεί το εμβόλιο της εταιρείας Novavax. Πρόκειται για ένα πρωτεϊνικό κλασικό εμβόλιο παλιάς τεχνολογίας. Ένα εμβόλιο φτηνό και εύκολο στη χρήση μια που μπορεί να διατηρηθεί σε κοινό ψυγείο. Ενα εμβόλιο αποτελεσματικό που μόνο του μειονέκτημα είναι ότι άργησε γιατί η τεχνολογία του είναι η παλιά, γνωστή, Αυτό το εμβόλιο θα ξεχώριζε τους εκ πεποιθήσεως αντιεμβολιαστές από τους ανθρώπους που προβληματίζονται και αμφιβάλλουν. Όμως δεν έρχεται στη χώρα μας ίσως γιατί υπάρχουν εκατομμύρια δόσεις των mRNA εμβολίων να γίνουν πιο πριν. Είναι τελικά ιατρικό ή εμπορικό το θέμα;  
 
Οι ερωτήσεις είναι πολλές. Σταματάμε για σήμερα εδώ. Θα συνεχίσουμε, αν μας το επιτρέψουν, στο μέλλον. Απλά είναι πολύ ευχάριστο που μέσα στην ομοβροντία από παραπληροφόρηση και τρομοκρατία υπάρχουν ακόμη κάποιοι που σκέφτονται και ρωτούν.  
 
Πηγή: CardiodoctorShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.