8 Ιανουαρίου 2022

Θα αναλάβει μήπως κάποιος την ευθύνη;

εἶπε δε τοῦτο οὐχ ὅτι περί τῶν πτωχῶν ἔμελεν αὐτῷ, ἀλλ’ ὅτι κλέπτης ἦν, καὶ το γλωσσόκομον εἶχε καὶ τὰ βαλλόμενα ἐβάσταζεν. (Ιωαν. 12,6)
 

Γράφει ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καρδιολόγος
 
Ευθύνες για την κατάσταση του ΕΣΥ.
 
Το είπε όχι γιατί τον ένοιαζε για τους φτωχούς αλλά γιατί ήταν κλέφτης και διαχειριζόταν το ταμείο και κρατούσε όσα έμπαιναν σε αυτό. 
(Ο Ιωάννης στο Ευαγγέλιό του για τον Ιούδα)  
 
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών.  
 
(Ευθύνες για την κατάσταση του ΕΣΥ) Πριν από μερικούς μήνες λήφθηκε μια απόφαση. Μια απόφαση που κατά τους υπευθύνους ήταν απολύτως απαραίτητη για την προστασία των ευάλωτων ανθρώπων. Αυτή αφορούσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Και όχι μόνο όσων εργάζονταν σε νοσοκομεία. Των ιδιωτών ιατρών, των γραμματέων σε διαγνωστικά κέντρα, των εργαζόμενων σε εταιρείες ιατρικών μηχανημάτων κλπ. Δικαιολογία; «Μα δεν μπορεί να εξετάζει τον ασθενή κάποιος που δεν είναι εμβολιασμένος . Κινδυνεύει να του μεταφέρει τον κορονοϊό».  
 
Ο εκβιασμός της αναστολής εργασίας.  
 
Ο εκβιασμός έτοιμος. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα τίθεται σε αναστολή εργασίας. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο όταν επιτρέψουν μπορεί να μην τοποθετηθούν στην ίδια θέση. Οι ιδιώτες να κλείσουν τα ιατρεία τους. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να απολύονται αν η εργασιακή τους σχέση δεν ήταν αορίστου χρόνου. Αργότερα ο εκβιασμός χόντρυνε. Οι εργαζόμενοι του δημοσίου αν παραμείνουν πολλούς μήνες σε αναστολή, μπορεί και να απολυθούν.  
 
Ευθύνες για την κατάσταση του ΕΣΥ. Άνθρωποι με πολύτιμη πείρα εκτός συστήματος.  
 
Και πραγματικά υπάρχουν υγειονομικοί δηλαδή ιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, διοικητικοί κλπ. που από 1 Σεπτεμβρίου έχουν μείνει άνεργοι. Άνθρωποι που με την πολύτιμη πείρα τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του διαλυμένου ΕΣΥ βρίσκονται εκτός Συστήματος Υγείας και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Άνθρωποι που υπηρέτησαν από την πρώτη γραμμή τους συνανθρώπους τους στη πρώτη φάση της πανδημίας πετάχτηκαν έξω με τη ρετσινιά του «ψεκασμένου» και του ανεύθυνου- επικίνδυνου  
 
Οι γιατροί για τους συναδέλφους τους σε αναστολή.  
 
Είχαμε επισημάνει από πολύ νωρίς το παράλογο και εκδικητικό του πράγματος και τους κινδύνους που περιέκλειε. Επίσης μας είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο ζήλος των συναδέλφων εναντίον όσων είχαν βγει σε αναστολή. Οι «ειδικοί», υγειονομικοί και αυτοί, υπερθεμάτιζαν εναντίον των «αιρετικών» συναδέλφων τους και υπέγραφαν τον εργασιακό τους θάνατο. Όμως συνεχίζουν να περνούν την ώρα τους στα κανάλια και δεν δούλεψαν εκεί που οι κατακριτέοι πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Οι συνάδελφοί τους από την άλλη σιώπησαν εντελώς. Αναρωτήθηκα έντονα το γιατί. Οι απαντήσεις που έχω είναι δύο.  
 
Η πρώτη αφορά την εκδικητικότητα. Όπως μου είπε ιατρός, συνάδελφος, ιδιώτης: «Εμείς κορόιδα είμαστε που εμβολιαστήκαμε και αυτοί είναι οι έξυπνοι; Ότι πάθουμε στο μέλλον να το πάθουμε μαζί». Ο δεύτερος είναι μικροκομματικός. Οι προσκείμενοι στη κυβέρνηση παίζουν με ζήλο το παιχνίδι της προσδοκώντας σε διάφορα οφέλη. Οι αντιπολιτευόμενοι θεωρούν ότι δε θα έχουν κομματικά οφέλη από οποιαδήποτε εμπλοκή τους. Οι ανεμβολίαστοι κατά τη γνώμη τους είναι ακροδεξιοί και άρα δε χάνουν ψήφους αδιαφορώντας για την αδικία που τους γίνεται.  
 
Ο κομματικός Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).  
 
Τον ίδιο ζήλο έδειξαν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι. Ο κομματικός Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) έδειξε μάλιστα υπερβάλλοντα ζήλο. Αρχικά έβγαλε ένα δικής του εμπνεύσεως πιστοποιητικό που θα έπρεπε οι εμβολιασμένοι ιατροί να κολλούν στην είσοδο του ιατρείου τους. Με αυτό θα ενημέρωναν ότι είναι εμβολιασμένοι. Τα προσωπικά δεδομένα στο πεζοδρόμιο δηλαδή. Αλλά ο ζήλος πρέπει να φαίνεται πολύς για να αμείβεται.  
 
Γι’ αυτό ο ΙΣΑ ζήτησε από όλα τα μέλη του να συμπληρώσουν και να στείλουν σε ειδική φόρμα τα στοιχεία του εμβολιασμού τους ώστε να εντοπιστούν και να κλείσουν τα ιατρεία των ανεμβολίαστων. Άξιος ο μισθός τους αφού όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο δεν είναι με τους ιατρούς αλλά με το λιοντάρι.  
 
Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι ενώ πριν την υποχρεωτικότητα γίνονταν τεστ στους υγειονομικούς, όταν έμειναν μόνο οι εμβολιασμένοι τα τεστ σταμάτησαν. Έτσι οι νοσούντες ιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί μπορούσαν άνετα να κυκλοφορούν και να μεταδίδουν.  
 
Ευθύνες για την κατάσταση του ΕΣΥ. Οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και νοσούν και μεταδίδουν.  
 
Πριν λίγες ημέρες επανήλθαμε στο θέμα κι εκεί ξαναείπαμε με το φόβο να γίνουμε κουραστικοί πόσο παράλογο και καταστροφικό για τη Δημόσια Υγεία αλλά και για τη δικαιοσύνη είναι αυτό που συμβαίνει. Κανείς δεν αντέδρασε. Δε θα σας κούραζα εκ νέου αν δεν μας προλάμβαναν οι εξελίξεις. Το ξέραμε βέβαια και το γράφαμε ότι συνεχώς νοσούν οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και αυτό οδηγεί στο κλείσιμο κλινικών και στην επικίνδυνη μετάδοση στους ασθενείς. Να όμως που οι μάσκες έπεσαν.
 
Οι 5 ημέρες…  
 
Τι είχαν πει στην αρχή; Μακριά από τους ασθενείς οι ανεμβολίαστοι γιατί μεταδίδουν. Όταν αντιλήφθηκαν ότι οι μισοί τώρα και σε λίγο όλοι οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί νοσούν τι είπαν; Όποιος υγειονομικός νοσεί μπορεί μετά από 5 ημέρες να επιστρέφει στην εργασία του ΧΩΡΙΣ ΤΕΣΤ που να αποδεικνύει ότι είναι αρνητικός. Έγκλημα δηλαδή. Ο ογκολόγος που νοσεί στις 5 ημέρες θα αναλαμβάνει χημειοθεραπευόμενους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς χωρίς να αποδεικνύει ότι δε μεταδίδει. Ο χειρουργός θα χειρουργεί 5 ημέρες μετά τη διάγνωση του covid-19 χωρίς τεστ. Υγειονομικές βόμβες κορονοϊού επί το έργον.
 
Ευθύνες για την κατάσταση του ΕΣΥ. Θα αποδοθούν άραγε ποτέ ευθύνες γι’ αυτό το αίσχος;  
 
Χθες μάθαμε ότι 92 υγειονομικοί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός είναι θετικοί. Σίγουρα σήμερα θα είναι οι διπλοί και σε λίγο οι περισσότεροι. Ως μέτρο απαγορεύτηκε το επισκεπτήριο. Τι σχέση έχει το επισκεπτήριο με τους θετικούς υγειονομικούς; Καμία. Αντίθετα οι εμπειρία λέει ότι το επισκεπτήριο απαγορεύτηκε για να μη διαμαρτύρονται οι συγγενείς για τα χάλια της νοσηλείας αφού χωρίς τους νοσούντες τα πράγματα θα είναι τραγικότερα. Συγχαρητήρια σε όποιον ακόμη έχει το θράσος να λέει ότι το ΕΣΥ αντέχει.  
 
Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με επικίνδυνους εμβολιασμένους εργαζόμενους ενώ την ίδια ώρα περισσότεροι από 7.000 μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί έχουν αποβληθεί από αυτά. Ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Και αν δεν είμαστε τόσο πορωμένοι ας καταλάβουμε τι γίνεται. Θα αποδοθούν άραγε ποτέ ευθύνες γι’ αυτό το αίσχος; Θα έχει κανείς την ευθιξία να παραιτηθεί υπό το βάρος 21.000 νεκρών;  
 
Πηγή: Cardiodoctor



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ....... «Εμείς κορόιδα είμαστε που εμβολιαστήκαμε και αυτοί είναι οι έξυπνοι; Ότι πάθουμε στο μέλλον να το πάθουμε μαζί».
ΑΡΑ ΞΕΡΑΝΕ ΑΡΑ ΔΩΡΟΔΩΚΗΘΗΚΑΝ ΑΡΑ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΑΡΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΧΤΗΡΕΣ ΟΤΑΝ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ...ΔΕΝ ....ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΠΕΘΑΝΕ ''ΙΣΩΣ'' ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Κ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΖΙ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.