19 Ιανουαρίου 2022

Δώστε, κλέφτες, πίσω τα 100 ευρώ του παππού μας!

Του Ζώη Μπέχλη, αναγνώστη της «Ζούγκλας»
 
Η ιστορία, η όποια ιστορία, είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Από ένα σημείο και μετά, οι νεότεροι δεν ξεχωρίζουμε τον δικό μας παππού και τη δική μας γιαγιά από τον απέναντι. Είναι απλά ο παππούς και η γιαγιά που μας θυμίζει το πού θα πάμε, αλλά και μας συνδέει με το παρελθόν, την παράδοση, το μεταφυσικό της ιστορίας. Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος λένε ότι παραξενεύει… Σκεφτείτε τον άνθρωπο που με δυσκολία βαδίζει, αυτόν που έχει το βάρος της δικής του ιστορίας που ξέρει ότι μάλλον μόνον αυτός την ξέρει και αυτό τον γεμίζει μοναξιά, τη μοναξιά που γνωρίζει πως μαζί της θα αντικρίσει το τελευταίο μεγάλο ταξίδι.
 
Φανταστείτε τον ανήμπορο, πολλές φορές και μόνο, να ζει και να μετρά τα φραγκοδίφραγκα, όχι από τσιγκουνιά και μικροπρέπεια, αλλά γιατί αυτό είναι πλέον, τα φραγκοδίφραγκα, το διακύβευμα της προς το τέλος ύπαρξής του, ένας ήχος του παρελθόντος του και ένας σύνδεσμος με την κοινωνία που το χάσμα προς αυτήν όλο και μεγαλώνει. Θυμηθείτε τώρα τα αφελή παιδιά, ή τα παλιόπαιδα αν θέλετε, σε κάποια γειτονιά, ναι… κάποτε υπήρχαν και γειτονιές και παίζαμε, να πειράζουν τον παππού και τη γιαγιά, όχι από κακία αλλά από περιέργεια. Θυμάμαι μια γιαγιά που είχε μια μεγάλη κοτσίδα και τα εγγόνια της δεν καταλαβαίναν και της την τραβούσαν… Φανταστείτε, ακόμα χειρότερα, τον παππού να μπαίνει στον ηλεκτρικό και να μη σηκώνεται κανείς να του δώσει τη θέση του… 
 
Φανταστείτε τον παππού, τον ανήμπορο να αντιδράσει, να τον ληστεύουν και να του παίρνουν τη σύνταξη στη μέση του δρόμου… Το παράπονο δεν είναι η χαμένη σύνταξη, αλλά ότι βρέθηκαν κάποιοι στην κατάστασή του να τον ληστέψουν… Ε τώρα το κάνει ο Πρωθυπουργός και μάλιστα λέγοντας και ψέματα… ο υποκριτής. Θυμάμαι μια γιαγιά που τη ληστέψαν οι τσαντάκηδες πριν χρόνια έξω από μια τράπεζα… πεσμένη στην άκρη του πεζοδρομίου να μοιρολογά σαν μικρό παιδί και οι λοιποί να την παρηγορούμε, ώσπου βγάλαμε όλοι από κάτι και της δώσαμε πίσω τα χρήματα που της πήραν… 
 
Βάλτε τώρα αυτές τις εικόνες δίπλα στο κακομαθημένο πλουσιόπαιδο, το ένα το μπλε, αλλά και το άλλο, το πράσινο, που επιχαίρει με τα μερικές 100άδες χιλιάδες ευρώ στην τράπεζα, που με θράσος 1000 μπαμπουίνων θα ληστέψει ηλεκτρονικά και εκβιαστικά το κατοστάρικο από τους παππούδες μας, από τη ζώσα μας ιστορία. Αυτό είναι ο ορισμός της ύβρεως, του παλιανθρώπου. Του εξουσιαστή που πλαισιωμένος από γλοιώδεις κόλακες τεχνοκράτες, καγχάζει για τη μεγάλη του επιτυχία… 
 
ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟΣ, που τολμήσαν να αρνηθούν τις απόψεις του κτηνίατρου, του αντιπνευμονολόγου και της λοιπής αντεπιστημονικής σπείρας, που αρνήθηκαν να υπακούσουν στον πορφυρογέννητο… έτσι… για να μάθουν. 
 
ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ;;; Τι άλλο να πω… θέλω να μείνω στην εικόνα του καλού και ήρεμου παππού που μετρά τον χρόνο του πολύτιμα… Του ηλικιωμένου που ξέρει ότι υπάρχει σεβασμός για το μυστήριο των χρόνων που μετρά. Να μιλήσω για εκδίκηση για την ύβρη αυτή, να μιλήσω για τιμωρία;;; 
 
Όχι… αυτό που είναι να γίνει ΘΑ ΓΙΝΕΙ και αυτοί που προκαλέσαν την ιερή εικόνα που έχουμε για αυτούς τους ανθρώπους, αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν και στην επίγεια και στην επουράνια δικαιοσύνη. Ας μείνουμε με την εικόνα της προσβεβλημένης ιερότητας και ανθρωπιάς που δεν έχει σχέση με τα 100 ευρώ, αλλά με την κακία τους. 
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΓΙΖΕΙ!
..........Φανταστείτε τον παππού, τον ανήμπορο να αντιδράσει, να τον ληστεύουν και να του παίρνουν τη σύνταξη στη μέση του δρόμου…
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ Κ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΛΗΣΤΕΙΑ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ Κ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ 'Η ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ''ΕΥΧΗ''ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ !... ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΡΙΖΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ Κ ΟΙ ΣΠΟΡΕΣ ΤΟΥΣ.!
ΚΑΚΙΟΥΛΕΣ Ε ;;; Ε ΝΑΙ !!!
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΟΥΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΩ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ.
ΚΑΙ ΑΣ ΚΡΙΘΩ ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΜΕ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.