19 Ιανουαρίου 2022

Αποκαλυπτική μελέτη Γ.Ιωαννίδη για τον Covid-19: Οι ανεμβολίαστοι νέοι αν νοσήσουν έχουν 0,0013% πιθανότητα θανάτου!

Μια από τις πιο ψύχραιμες και πιο σοβαρές φωνές που έχουν ακουστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αυτή του κορυφαίου επιδημιολόγου, Γιάννη Ιωαννίδη. 
 
Ο καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης του Stanford University δημοσίευσε μια νέα μελέτη στο MedRxiv η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό επιβίωσης των ατόμων κάτω των 20 ετών που κολλούν κορωνοϊό είναι 99,9987%.
 
Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν από τη μελέτη ελήφθησαν πριν από την εμφάνιση των προγραμμάτων μαζικού εμβολιασμού, πράγμα που σημαίνει ότι οι αριθμοί ισχύουν για μη εμβολιασμένους ανθρώπους, ενώ αφορούν το στέλεχος Άλφα, το οποίο θεωρείται ότι κάνει πιο σοβαρή νόσηση σε σχέση με την Όμικρον.  
 
Ο Ιωαννίδης δημοσίευσε προηγουμένως μια ανάλυση μελετών οροθετικού επιπολασμού (αντισώματος) από το 2020, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλύψει ότι το ποσοστό θνησιμότητας από μόλυνση από τον Covid-19 παγκοσμίως ήταν περίπου 0,15%. 
 
Στην Ευρώπη, ο αριθμός διαμορφώθηκε στο 0,3%-0,4%, ενώ στην Αφρική και την Ασία υποχώρησε στο 0,05%. 
 
Τώρα ο καθηγητής δημοσίευσε νέες πληροφορίες που αναλύουν τα ποσοστά θνησιμότητας από μόλυνση ανά ηλικία. 
«Από την ανάλυση 25 ερευνών οροθετικού επιπολασμού σε 14 χώρες, ο καθηγητής Ιωαννίδης βρήκε ότι το IFR κυμαινόταν από 0,0013% στους κάτω των 20 ετών (περίπου ένα στα 100.000) έως 0,65% σε άτομα ηλικίας 60 ετών». 
Για τα άτομα άνω των 70 ετών που δεν βρίσκονται σε οίκο φροντίδας ήταν 2,9%, αυξανόμενο στο 4,9% για όλα τα άτομα άνω των 70 ετών. 
 
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και για τους ηλικιωμένους, περισσότερο από το 95% των μολυσμένων επιβιώνουν – 97,1% όταν λαμβάνουμε υπόψη εκείνους που δεν βρίσκονται σε οίκο φροντίδας. 
 
Για τους νεότερους ο κίνδυνος θνησιμότητας είναι της τάξεως του 99,9987% ακόμη και εάν νοσήσουν βαριά. 
 
Αυτά τα ποσοστά επιβίωσης περιλαμβάνουν άτομα με υποκείμενες παθήσεις, επομένως για τους υγιείς τα ποσοστά θα είναι ακόμη υψηλότερα (και τα ποσοστά θνησιμότητας χαμηλότερα). 
 
Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ότι το ποσοστό θνησιμότητας λόγω μόλυνσης από τον COVID είναι σημαντικά χαμηλότερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις. 
 
«Τα ευρήματα της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι ο Covid είναι μια ήπια ασθένεια σε όλες εκτός από μια μικρή μειοψηφία των περιπτώσεων. 
 
Με την Όμικρον να μειώνει τώρα τη σοβαρότητα βαριάς νόσησης, ακόμη και οι υποστηρικτές του lockdown θα πρέπει να αποδεχτούν ότι αυτός ο ιός είναι πολύ κάτω από ένα επίπεδο όπου οι περιορισμοί και τα μέτρα να θεωρούνται δικαιολογημένα». 
 
Τα αποτελέσματα της μελέτης θέτουν για άλλη μια φορά υπό αμφισβήτηση τον ορθολογισμό της χορήγησης εμβολίων COVID-19 σε νέους και παιδιά. 
 
Μέρος της μελέτης αναφέρει τα εξής: 
 
Συμπεριλήφθηκαν είκοσι πέντε έρευνες οροεπιπολασμού που αντιπροσωπεύουν 14 χώρες. 
 
Σε όλες τις χώρες, η διάμεση τιμή IFR σε ηλικιωμένους και ηλικιωμένους που κατοικούν στην κοινότητα συνολικά ήταν 2,9% (εύρος 0,2%-6,9%) και 4,9% (εύρος 0,2%-16,8%) χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οροαναστροφή (2,4% και 4,0%, αντίστοιχα, αντιπροσωπεύοντας 5% μηνιαία οροαναστροφή). 
 
Πολλαπλές αναλύσεις ευαισθησίας έδωσαν παρόμοια αποτελέσματα. 
Το IFR ήταν υψηλότερο με μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων >85 ετών. 
Τα στρώματα νεότερης ηλικίας είχαν χαμηλές τιμές IFR (διάμεσος 0,0013%, 0,0088%, 0,021%, 0,042%, 0,14% και 0,65%, σε 0-19, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, και 60-69 ετών ακόμη και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οροαναστροφή). 
 
Συμπεράσματα Το IFR του Covid-19 σε ηλικιωμένους που κατοικούν στην κοινότητα είναι χαμηλότερο από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως. 
Πολύ χαμηλά IFR επιβεβαιώθηκαν στους νεότερους πληθυσμούς. 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.