19 Σεπτεμβρίου 2021

Από την ιατρική χούντα στην κλιματική χούντα, χωρίς ανάσα…

Πάνε σχεδόν δύο χρόνια που η ιατρική χούντα έχει γίνει ο βραχνάς της ανθρωπότητας. Σχεδόν δύο χρόνια που οι κυβερνήσεις των πέντε ηπείρων (ευτυχώς όχι όλες), έχουν βάλει την μπότα στο πρόσωπο της ανθρωπότητας υπό μορφήν μάσκας. Δύο σχεδόν χρόνια που η ανθρωπότητα χορεύει στους ρυθμούς της Agenda 2030
 
Σε αυτά τα δύο χρόνια, οι αντιφάσεις ήταν τόσο εμφανείς που έκαναν την αξιοπιστία αυτών των κυβερνήσεων να βρεθεί υπό του μηδενός. Από τη μία «οι μάσκες είναι επικίνδυνες» και από την άλλη «οι μάσκες σώζουν ζωές». Από τη μία «ο covid είναι μία μορφή γρίπης» και από την άλλη «ο covid είναι θανατηφόρος». Από τη μία «τα εμβόλια σώζουν» και από την άλλη δεκάδες έρευνες και αναφορές δείχνουν ότι δεν προλαβαίνουμε να μετράμε νεκρούς και παρενέργειες από τους εμβολιασμούς. Κι όπως απέδειξε το έγγραφο που διέρρευσε από την Αυστραλία, ούτε τις παρενέργειες μπορούμε να μετρήσουμε.
 
Ταυτόχρονα, αποκαλύφθηκαν σκάνδαλα που έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τους δικτάτορες με τις λευκές ζακέτες. Το σκάνδαλο της ψεύτικης έγκρισης του εμβολίου, η τραγική διαπίστωση ότι τα παιδιά κι οι έφηβοι που εμβολιάζονται πεθαίνουν σωρηδόν, το σκάνδαλο όπου οι θάνατοι των εμβολιασθέντων από covid καταχωρούνται ως θάνατοι ανεμβολίαστων είναι μόνο μερικά από αυτά, τα οποία σε συνδυασμό με τα παρατεταμένα lockdown, τις απαγορεύσεις, τους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς, οδήγησαν την (νοήμονα) ανθρωπότητα στο να γυρίσει την πλάτη στην ιατρική χούντα.  
 
Βλέποντας όμως ότι αυτό το παιχνίδι έχει χαθεί, προχώρησαν από την ιατρική χούντα, στην κλιματική χούντα. Και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, ώστε να μην προλάβουμε να πάρουμε ανάσα.  
 
Την έναρξη της κλιματικής χούντας, σφράγισε η «Διακήρυξη των Αθηνών» στη συνάντηση της EUMED9, δηλαδή των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου (Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα, Πορτογαλία και Σλοβενία). Κατά «σύμπτωση» αυτές είναι και οι χώρες που έχουν λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα κατά της αποκαλούμενης «πανδημίας»!  
 
Στη συνάντηση αυτοί, οι συμμετέχοντες ανανέωσαν τον όρκο τους στη «Συμφωνία των Παρισίων«, τονίζοντας την αναγκαιότητα του να μεταβούν από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις τεχνολογίες με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα. Δηλαδή ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κλπ.  
 
Το «tweet» (τιτίβισμα) του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι χαρακτηριστικό: 
The Athens Declaration, adopted at today's #EUMED9 Summit, will accelerate our efforts to protect the Mediterranean from the climate crisis and pool resources to tackle future challenges. As the danger presented by this crisis is common to us all, so too must be our defenses. 
(Μετάφραση: Η Αθηναϊκή Διακήρυξη που εγκρίθηκε στην σημερινή συνεδρίαση θα επιταχύνει τις προσπάθειές μας να προστατέψουμε την Μεσόγειο από την κλιματική κρίση και να συγκεντρώσουμε πόρους για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων. Καθώς ο κίνδυνος που παρουσιάζει αυτή η κρίση είναι κοινός για όλους μας, έτσι πρέπει να είναι και οι άμυνές μας.)
 
Στη διακήρυξη, συμφωνήθηκαν τα εξής, μεταξύ άλλων:  
  • άμεση και ενισχυμένη δράση για ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και τον περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα  
  • ανάπτυξη και υλοποίηση των πολιτικών της ΕΕ για το κλίμα και την ενέργεια  
  • μέτρα πρόληψης σε όλους τους τομείς που αναμένεται να επηρεασθούν σημαντικά από την κλιματική αλλαγή στην περιοχή της Μεσογείου  
  • δέσμευση στην τήρηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και την προώθηση συναφών νομοθετικών προσαρμογών, ως μέρος της δέσμης «Fit for 55» 
Ομως, το πιο αξιοπρόσεκτο ήταν αυτό:  
 
«(Οι EUMED9) Αναγνωρίζουν πως η Μεσόγειος είναι εξόχως ευάλωτη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς είναι επιρρεπής σε ακραία καιρικά φαινόμενα, και ήδη βιώνει εκτενέστερα, συχνότερα και εντονότερα κύματα καύσωνα, ξηρασίες, έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές. Ως αποτέλεσμα, η περιοχή υφίσταται τώρα πρωτοφανή οικολογική ζημιά και οι δυνατότητες απόκρισης φθάνουν στα όριά τους.»  
 
Κι όλα αυτά, ενώ ακόμα η γη της Εύβοιας, της Αττικής και της Ηλείας (και πολλών άλλων) ακόμα αχνίζουν από τις καταστροφικές πυρκαγιές για τις οποίες οι εντολές Χαρδαλιά στην πυροσβεστική ήταν «μην επέμβετε»! Αφησαν να καούν χιλιάδες στρέμματα δάσους για να έρθουν τώρα να μας πουν ότι για τις πυρκαγιές αυτές «φταίει» η «κλιματική αλλαγή», την οποία μόνο αυτοί και οι (χρηματοδοτούμενες) από το «Open Society Foundation» οικολογικές οργανώσεις βλέπουν, ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη.  
 
Επίσης, τονίζεται ότι οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, θα εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να αποκτήσει η Μεσόγειος… «ουδέτερο κλίμα«… Με απλά λόγια, μιλάμε για υβριδική μετάλλαξη του κλίματος, από εύκρατο σε… ουδέτερο! Αυτό όμως σημαίνει ταυτόχρονα και καταστροφή της παραδοσιακά εγχώριας χλωρίδας (αφού αυτή βασίζεται στο ήπιο και εύκρατο κλίμα της Μεσογείου), η οποία θα οδηγήσει και σε σταδιακό αφανισμό της πανίδας.  
 
Ολα αυτά, οδηγούν και πάλι στην Agenda 2030 και το «Great Reset»!  
 
Με απλά λόγια, οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια σε μία κλιματική χούντα, στην οποία οι κυβερνήσεις που παραμένουν πιστές στη «Συμφωνία των Παρισίων» και την «Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία», θα ξεκινήσουν μία σειρά χουντικών Νόμων αλλά και μία ατελείωτη σειρά δυσβάσταχτων φόρων οι οποίοι αναμένεται να γονατίσουν ακόμα περισσότερο την ανθρωπότητα. Κι αυτό, θα το δούμε σύντομα μπροστά μας.  
 
Εμείς, ενώ ετοιμάζουμε την αντίστασή μας και σ’ αυτήν τη χούντα, βλέπουμε κάπως έτσι την πορεία της «πράσινης ανάπτυξης»: 
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ Η ΑΜΑΛ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟ ΜΠΑΣΜΕΝΟ η Γκρέτα Τούνμπεργκ....
ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.