26 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;

Γράφει ο Δαναός
 
 
Από ιστορία γνωρίζω τα του σχολείου, τα βασικά και μου αρκούν γιατί πάντα είχε και έχει και άλλες οπτικές και άλλες γωνίες ανάγνωσης.
 
Αυτό που έχω μέσα μου είναι ότι ό Έλληνας ανήκει σε σπάνιο και ευλογημένο έθνος. 
Το έχει αποδείξει σαράντα και πλέον αιώνες... σαν ένα από τα πιο πολιτισμένα και υγιή έθνη. 
Πως είναι δυνατόν να έχουν καταστρέψει τόση ομορφιά; 
Πως είναι δυνατόν να έχουν αλλοιώσει ότι μας κράτησε ζωντανούς τόσους αιώνες;; 
Πόσο λάθος πιά βαδίζουμε;; 
 
Αντί να τους τσουβαλιάσουμε όλους αυτούς για το σάπιο με σαράκι, χρονοντούλαπο της ιστορίας ... τους ακούμε τους πιστεύουμε τους ακολουθούμε ...και αυτοί γελάνε και κομπάζουν και συνεχίζουν.... μαζί με όλο τον συρφετό που τους υπηρετεί, που τον πληρώνουν από αυτά που και αυτοί πληρώνονται, με τα ψίχουλα από τα καρβελια που τρώνε τα αφεντικά τους. 
 
Πως είναι δυνατόν ένας λαός να κοιμάται που αυτός ξύπνησε τους άλλους λαούς που τώρα το παίζουν αρχηγοί; 
Πρέπει να σκεφτούμε δηλαδή ....περασμένα μεγαλεία και να κλαίμε διηγώντας τα;; 
 
Μήπως πρέπει έστω και ο καθένας από εμάς να κάνει το ελάχιστο δυνατόν;;; να δώσει λίγο ισσοροπία σε όλο αυτό πού μας έχουν στριμώξει;;... Και πρώτα από όλα στον εαυτό του;;; 
 
Εντάξει εγώ είμαι μεγάλος ...οι νέοι;; δεν έχουν την αξιοπρέπεια να πάρουν πίσω την ζωή τους χωρίς τα κωλόχαρτα των προνομίων της βλακείας;; 
Πόσο κρίμα....... πρέπει μέσα σου να μονολογάς και γιατί;;
  
Ας φωτίσει ο Θεός τις ψυχες και τις καρδιές των πραγματικών ελευθέρων και να τους δώσει δύναμη ανατροπής γιά τις χαμοζωές που τους ετοιμάζουν. 
Η γενιά μου δεν πολέμησε ...τα βρήκε έτοιμα από τον ιδρώτα των γονιών της, τα αυγάτησε τα συνέχισε ΑΛΛΑ και ΤΑ ΤΙΜΗΣΕ. 
 
ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ .... 
ΑΚΟΜΗ Η ΝΑΡΚΩΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ".....!!!
Ή ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ;....  
 
ΥΓ. ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ -- ΑΝΤΙΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ -- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ ...ΕΡΓΑΚΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ....ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ, ΣΕΒΑΣΤΟ ...ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ....ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΜΙΛΉΣΕΙ.



Share

11 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΦΕΥΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΜΠΟΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ .....
Η ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ Κ Η ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ .....

ΜΑΝΟΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ είπε...

Αδερφέ μου τα 400 χρόνια σκλαβιάς έχουν κάνει άσχημη ζημιά στην ιδιοσυγκρασια του έθνους. Το έχουν σαπίσει σε μεγάλο βαθμό και φαίνεται σε κάτι τέτοιες καταστάσεις όπως αυτές που ζούμε. Αρχίζω να πιστεύω πως τελικά η νάρκωση έχει γίνει πανδημία. Ελπίζω να μας διαψεύσουν οι συνελληνες.

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΝΑΕ ΦΙΛΕ,
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΙΜΟΝΑ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΞΟ ΟΛΕΤΗΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΝΟ ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ. Η ΠΙΣΤΗ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΜΠΟΛΙ.... Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ....
Συνέχισε φίλε, χωρίς φόβο, αλλά με ΕΥΤΟΛΜΊΑ...ΟΛΟΙ ΜΑΣ .... ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ... ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΑΨΑΜΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΑΜΕ ... ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ ΚΑΚΟΤΡΑΧΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ .... ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΝ .... ΝΕ ΚΟΠΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ..... ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ ...

“Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του” ΡΙΤΣΟΣ.

ΚΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΛΑΛΗΣΕ ...
Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.
(σε συνομιλία με τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη, λίγο μετά τον ερχομό του)

Εάν ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών.
(η πρώτη φράση από την πρώτη του ομιλία προς τον Ελληνικό λαό, Αίγινα, 1828)

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ....Α!... Ξεχασα συνομήλικε ..... Εντάξει είμαστε μεγάλοι αλλά.....

Αετού γήρας κορύδου νεότης.
– Του αετού τα γεράματα ισοδυναμούν με του κορυδαλλού τα νιάτα.
Αρχαιοελληνική παροιμία

Δις παίδες οι γέροντες.
– Οι γέροι είναι δυο φορές παιδιά.
Αρχαιοελληνική Παροιμία

Αμές ποκ’ ήμες άλκιμοι νεανίαι.
– Ήμαστε κι εμείς κάποτε ρωμαλέοι νέοι.
Τραγούδι από το χορό των γερόντων στις γιορτές της αρχ. Σπάρτης

Giannis Katseas είπε...

Ο καλος Θεος μας εδωσε φιλε και αδερφε Γιωρικα το αυτεξουσιο για να παιρνουμε μονοι μας τις αποφασεις μας και να γινομαστε σοφοτεροι μεσα απο αυτην την διαδικασια.
Και εδω κολλαει η αρχαια παροιμια "λαος που ξεχναει την Ιστορια του ειναι καταδικασμενος να την ξαναζησει".
Οποτε ψυχραιμια και ας μετρησουμε ξανα τις δυναμεις μας χωρις φοβο και παθος.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΜΑΝΟΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ
ΝΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ...400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ Κ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΜΕ ....200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Κ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ Κ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ....ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ...ΑΠΛΑ ΕΛΠΙΖΩ Κ ΠΙΣΤΕΥΩ Κ ΣΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ
Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου, 2021 20:20....... ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΣΑΙ Κ ΕΠΩΝΥΜΟΣ !

Δις παίδες οι γέροντες.
– Οι γέροι είναι δυο φορές παιδιά.
Αρχαιοελληνική Παροιμία
ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ....Κ ΝΑΙ ΕΛΠΙΖΩ “Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του” ΡΙΤΣΟΣ.
ΟΠΩΣ Κ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ .
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Giannis Katseas
ΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΔΩ Κ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ Κ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ή Κ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ....ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ Κ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ .... ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ....ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ .

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Φίλε και αδελφέ Δαναέ είναι τιμητικό να καταγράφονται από φίλους αποδέκτες σου τόσα συμβολικά και επίκαιρα σχόλια ....
Όσον αφορά εμένα ... για κανένα λόγο δεν επιθυμώ να θεωρείται παρέμβαση, όποιο σχόλιο μου .. δι...ΑΣΗΜΟΣ είμαι και ενίοτε γίνομαι δι..ΑΠΡΕΠΗΣ με τους απρεπείς.
Βεβαιώνω ότι όποιο συμπληρωματικό σχόλιο καταθέτω είναι σε ένδειξη σεβασμού και τιμής ένεκεν. Παρ όλα αυτά όμως εάν θεωρείται ότι τυχόν είναι εμβόλιμο στα εξαιρετικά σου άρθρα, θα αποφεύγω τα μακροσκελή και λακωνικά θα γράφω 5-6 λέξεις.
Νάσαι πάντα καλά.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο φίλος και αδελφός από Ελληνική Κύπρο.

Ανώνυμος είπε...

Ευγενώς θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση στο βαρυσήμαντο σχόλιο του αγαπητού Γιάννη Κατσέα. Απλά θα προσθέσω ταπεινά μια σταγόνα γνώσης, όσον αφορά γνωμικό ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ .... ΠΟΥ ΕΥΣΤΟΧΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ...ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΡΘΟ...
(Οι αρχαίοι ένδοξοι πρόγονοι μας δίδαξαν ιστορία και πολιτισμό σε όλους τους βαρβάρους και πας μη Έλλην βάρβαρος ...)

Το πιο πάνω γνωμικό το οποίο έχει αρχαιοελληνικές ρίζες, το ερανίσθηκαν όπως και μύρια άλλα, πολλοί ξένοι διαπρεπείς συγγραφείς και το αντέγραψαν σήμερα, όπως π.χ.

Αυτοί που δεν ξέρουν ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν.

Οι λαοί που δε βλέπουν τους προγόνους τους, δεν βλέπουν ούτε τους απογόνους τους.
Έντμουντ Μπερκ, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος κλπ

Με ιδιαίτερη εκτίμηση προς κ. Κατσέα, ανέφερα πληροφοριακά και τιμητικά τα πιο πάνω και παρακαλώ μη θεωρηθεί παρέμβαση.

Ο ΔΑΝΑΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΘΥΜΟΓΡΑΦΙΑΚΑ ΤΟΥ ... ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ....

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ...ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ...... ΣΕ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ Κ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΛΕΩ Κ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ Κ ΟΧΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ .... ΚΟΥΒΕΝΤΑ Κ ΠΑΡΕΑ ΜΙΑΣ Κ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ....ΜΕ ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ Κ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ....ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ Κ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ...ΘΑ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΑ Κ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ....
ΥΓ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Κ ΣΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΓΡΑΠΤΩΣ Κ ΟΥΤΕ ΚΡΥΒΩ ΛΟΓΙΑ ....ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
ΚΑΝΩ ΣΚΕΨΕΙΣ Κ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .....

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Επ΄ ευκαιρία, επειδή αναφέρθηκες και στο τιμημένο KOUKFAMILY, που σας αγκαλιάζει όλους, του εύχομαι ολόψυχα με επιτυχία να συνεχίσει να τιμά την Ορθοδοξία και Ελληνισμό και να συνεργάζεται πάντα με έντιμους διαπρεπείς αρθρογράφους και σχολιογράφους, που εμπλουτίζουν την αρθρογραφία του.
ΑΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.