11 Σεπτεμβρίου 2021

Εύγε στην Κύπρο! Απόσυρση σχολικού βιβλίου εκμάθησης αγγλικών «λόγω» Κεμάλ Ατατούρκ

Στην απόσυρση βιβλίου διδασκαλίας της Αγγλικής που χρησιμοποιείται στη B’ Λυκείου, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, εξαιτίας αναφοράς στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
 
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως μόλις χθες εντοπίστηκε αναφορά στο βιβλίο μέσα από την οποία εκθειάζεται και προβάλλεται ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ως υπόδειγμα «ηγεσίας».
 
Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου σημειώνει πως «το όνομα του Ατατούρκ και των Νεοτούρκων ταυτίζεται με εγκλήματα όπως είναι η Γενοκτονία των Αρμενίων, η οποία καταδικάζεται απερίφραστα τόσο από τη χώρα μας όσο και από μεγάλες δημοκρατικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και πολλές άλλες. Όπως ακόμα και με τη γενοκτονία των Ποντίων και Ασσυρίων, αλλά και την εγκληματική “εκκαθάριση” του ελληνισμού στη Σμύρνη και αλλού».  
 
Επομένως, δεν είναι δυνατόν να γίνονται αποδεκτές μέσα στα σχολικά βιβλία αναφορές που προβάλλουν ή και εκθειάζουν την προσωπικότητα και την «ηγεσία» του. Πολύ περισσότερο ενόψει της επετείου, το 2022, 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή και τους διωγμούς κατά του ελληνισμού, αναφέρει.  
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «το σύγχρονο σχολείο, που εδράζεται στον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των δικαιωμάτων των λαών, δεν συμβιβάζεται με απόπειρες εξωραϊσμού τέτοιων ιστορικών εγκλημάτων. Εξάλλου, το μάθημα Αγγλικής Γλώσσας δεν προσφέρεται ούτε και αναμένεται να διεκπεραιώνει τέτοια θεματολογία ή και να έχει χώρο για κριτική ανάλυση».  
 
Ανεξάρτητα από δημόσια σχόλια που ακούστηκαν σήμερα ή και τάσεις κάποιου άκριτου ή/και επιφανειακού «διεθνισμού», δεν χωρά στην εκπαίδευση της ημικατεχόμενης Κύπρου παράβλεψη ή και έμμεση αποδοχή των ειδεχθών ιστορικών εγκλημάτων της Τουρκίας κατά των λαών της περιοχής, προστίθεται.  
 
Για τους λόγους αυτούς, καταλήγει η ανακοίνωση, «το βιβλίο, ως προς αυτό το εντελώς άτοπο και απαράδεκτο -έστω και περιφερειακό- απόσπασμα, κρίνεται ακατάλληλο και αποσύρεται προσωρινά έως ότου να δοθεί κάποια λύση».  
 
ΠΗΓΗ: euronews 



Share

2 σχόλια:

Α.Α. είπε...

Πολύ καλώς έπραξε η Κυπριακή Δημοκρατία, πάρα πολύ καλώς, για την αφαίρεση επαίσχυντης σελίδας από σχολικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ βιβλίο, που εγκωμιαστικά αναφερόταν στον γενοκτόνο του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Κεμάλ Αττατούρκ...... Όταν αποστέλλονται βιβλία από ΚΔ, για τα εγκλωβισμένα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ της Καρπασίας, το ΤΚ Ταταρικό καθεστώς δεν αφαιρεί μια-δυο σελίδες, αλλά ξεσκίζει ότι θεωρεί ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και τότε οι όψιμοι εκ των έσω συνοδοιπόροι των Τούρκων ΕΚ δημοσιογράφοι δεν ομιλούν... ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΓΑΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΟΣ ΕΣΤΙ ΣΟΥ ... δόλιοι....
Πραγματικά τα πυρά, που δέχθηκε ο Υπουργός Παιδείας από πλευράς ΕΚ δημοσιογράφων και κάποιων πολιτικών κομμάτων είναι ομοβροντία πολύ ισχυρότερη από αυτή των Τούρκων .... ΑΙΔΩΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΝΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΚΑΚΟ ΤΖΙΑΙΡΟ, ΚΑΛΟ ΤΖΙΑΙΡΟ ΝΑ ΜΕΝ ΤΟΝ ΘΩΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΖΙ Ο ΘΕΟΣ ...... ΤΖΙΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ .....
Και μαζί τους μιλά και ο θρασύς Τατάρ και οι συν αυτώ .... Ακόμη και ο Τούρκος Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Κύπριος μουσουλμάνος ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ. που δεν χάνει την ευκαιρία να κατηγορεί θρασύτατα την ΚΔ. και όλοι ξεχνούν σκόπιμα τις γενοκτονίες, που διέπραξε ο γενοκτόνος Αττατούρκ σε συνεργασία με τους Βαυαρούς Λίμαν Φον Σάντερς κ.ά. Ούτε δείγμα χριστιανών δεν υπάρχει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ......Τους κατέσφαξε ΟΛΟΥΣ το Κεμαλικό καθεστώς ..... Στη δε Κύπρο το 1974 5000 αμάχους εξόντωσαν, 300000 εκτόπισαν, 1619 αγνοούμενοι, 500 εκκλησίες σύλησαν, 37% των πατρίων εδαφών με την βία κατέκτησαν, 800 γυναίκες ομήρους από 12 έως 82 χρόνων κακοποίησαν βάναυσα ..... Τίποτα ΟΡΘΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΆΦΗΣΑΝ ...Και εμείς στην ελεύθερη Κύπρο, έχουμε σε άψογη κατάσταση ΟΛΑ τα τεμένη τους ΟΛΑ ... Και το χείριστο διατηρούμε Τουρκικές ονομασίες οδών με ονόματα σφαγέων του Ελληνισμού ....
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και αντικατασταθούν με ονόματα πεσόντων ηρώων του 1974 και ΑΝ «επιστρέψουν» τα ..."αδέλφια" μας ΤΚ στους παλαιούς τουρκικούς μαχαλλάδες με τα χαμόσπιτα τους ... ας τα επαναφέρουν ... ΟΥΤΕ ΔΕΙΓΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ .....ΦΕΥ..... Αντί να τρίζει το αμάξι, τρίζει ο αμαξηλάτης ......
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ..(ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ ... , ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΚΑΖΙΝΟ, ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ .....ΚΛΠ ....ΝΤΡΟΠΗ....
ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ... ΔΙΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ "ΑΜΠΑΡΙΖΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ .... ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ ....
ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΑΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ... ΘΑ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΕΥΣΗΜΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ .... ΑΝΤΕ .....

Α.Α. είπε...

Προσθέτω και ένα τελευταίο ερώτημα σεναρίου ιστορικής ουτοπικής φαντασίας ......

Διανοηθήκατε αν σε κάποιο τουρκοκυπριακό ή τουρκικό βιβλίο Μ. Εκπαίδευσης, κατά λάθος καταχωρείτο η φώτο π.χ. του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ¨"λέω" , με εγκωμιαστικά σχόλια; "Εθνάρχης" ήταν και αυτός.....( Και πάλι λέω ...Πόσον μάλλον αν βάζανε την φώτο του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγανή;;;) Για πέστε μας, εσείς οι δι..ΑΣΗΜΟΙ δημοσιογράφοι, που ισχυρίζεσθε ότι τον 21ο αιώνα δεν επιτρέπεται η λογοκρισία και αφαίρεση σελίδων από βιβλίο εκπαιδευτικό... για παιδιά εφήβους, που παραπληροφορεί και λέει την μισή αλήθεια.... Και η μισή αλήθεια βέβαια είναι χειρότερη από ολόκληρο ψέμα ....Τι θα γινόταν ;;; Σημ. ΤΟ ΤΑΤΑΡΙΚΟ ΤΚ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΈΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΛΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ, ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ... ή ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ!
Όσον αφορά Αττατούρκ, μπορεί οι Τούρκοι να τον θεωρούν εθνάρχη και πατέρα, αλλά οι Έλληνες Πόντιοι, Αρμένιοι, Ασσύριοι , Κούρδοι, Λιβανέζοι, Κόπτες, Μαρωνίτες Χριστιανοί και όλες οι Χριστιανικές μειονότητες της Ελληνικής Μ. Ασίας τον θεωρούν γενοκτόνο .... (Ακόμη και οι Εβραίοι. της μεγάλης φυλής των Ντονμέδων, εξαφανίσθηκαν από τους νεότουρκους...- Σε τάγματα εργασίας ) Απόδειξη.... ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ...... Και στο δια ταύτα, οι αναγνωρισμένες γενοκτονίες του Κεμαλικού καθεστώτος, ήδη καταχωρήθηκαν και χαράχθηκαν ανεξίτηλα στην παγκόσμια αδέκαστο ιστορία..... ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Σε λίγο θα μας σερβίρουν και εδάφια του Κορανίου ... και ο σιωπών (θα) δοκεί συναινείν, αφού η Κύπρος, όπως και η Ελλάδα ήδη άρχισαν να έχουν το υψηλότερο ποσοστό μουσουλμάνων μεταναστών ..... στην ΕΕ. Ποιός θα το απαγορεύσει .... Εντός των πλαισίων της ανεξιθρησκείας θα είναι ... και της ενσωμάτωσης .... Όπως και τα εγκωμιαστικά σχόλια, για Αττατούρκ είναι αναγκαίες εγκυκλοπαιδικές ( μισές) γνώσεις!!!
ΘΑΡΣΕΙ. ΛΕΓΩΝ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, ΟΥ ΣΦΑΛΕΙ ΠΟΤΕ......

ΚΟΡΑΝΙ:«Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε» (2: 190-193).

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.