13 Σεπτεμβρίου 2021

Αν εγκωμιάζουν τον Χίτλερ σε σχολικό βιβλίο είναι εντάξει;

Αυτοχειρία στην Κύπρο με τον Μουσταφά Κεμάλ
 
 
Είναι απίστευτο πόσοι έτρεξαν να υπερασπιστούν τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, με αφορμή αυτή την ιστορία με το βιβλίο των αγγλικών. Και δεν μιλώ γι΄ αυτούς που για λόγους αρχής καταδικάζουν οποιαδήποτε επίθεση εναντίον βιβλίων, όπως κάποιοι τίμιοι μυαλωμένοι πανεπιστημιακοί ή και το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κύπρου, που καλά έκανε και τοποθετήθηκε. Μιλώ για ένα σωρό ανεγκέφαλους, όπως και Μακάβριους συναδέλφους μου, οι οποίοι στην αγραμματοσύνη τους θεωρούν βλάκες όσους αναφέρονται στον Ατατούρκ ως σφαγέα και διώκτη του Ελληνισμού και όλων των μειονοτήτων στην Τουρκία που αποδεκατίστηκαν υπό την ηγεσία του. 
 
Αυτούς δεν τους ενδιαφέρει το ότι είναι πραγματικά σκοταδισμός τη σήμερον ημέρα ένα κράτος να σχίζει σελίδες από βιβλία. Τους ενδιαφέρει μόνο το ότι αυτή η σελίδα αφορά τον ήρωα των Τούρκων, τον Ατατούρκ. Είμαι βέβαιος, μάλιστα, ότι ενοχλήθηκαν πολύ που εξέδωσε ανακοίνωση και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να καταδικάσει την ενέργεια του υπουργείου Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ταράχθηκε το είναι τους. Ίσως και να χειροκροτούσαν, να έλεγαν μέσα τους «μπράβο, Μεβλούτ» όταν διάβαζαν στην ανακοίνωση ότι αυτή η ενέργεια «αποκαλύπτει το ριζοσπαστικό επίπεδο της στρεβλής νοοτροπίας που έφτασε η ελληνοκυπριακή διοίκηση κατά της χώρας μας και της τδβκ». Στρεβλή νοοτροπία κατά της κατοχικής Τουρκίας και της «τδβκ». Μπράβο, Μεβλούτ! Σιχαμένοι άνθρωποι. 
 
Λέω ότι το πρόβλημα τους δεν είναι τα βιβλία γενικά, αλλά ειδικά το ότι το βιβλίο που αποσύρθηκε αφορά τον Ατατούρκ, και άρα θα ενοχληθούν οι Τούρκοι, διότι πολλοί από αυτούς επιχειρούν αυτές τις μέρες να στρεβλώσουν και την ιστορία. Τρέχουν να εξηγήσουν ότι είναι λανθασμένη η ιστορική γνώση μας ότι ο Ατατούρκ ευθύνεται για τις γενοκτονίες και επικαλούνται και το ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος τον πρότεινε για Νόμπελ Ειρήνης. Που είναι γεγονός. Αλλά, πολιτική ήταν κι αυτό, μάλλον πολιτικό ξέπλυμα της εποχής κι όχι ιστορικό ξέπλυμα.  
 
Επειδή, όμως, επικαλούνται όλοι το ότι ακόμα κι αν διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενο ενός διδακτικού βιβλίου πρέπει να το δίνουν στους μαθητές για να αναπτυχθεί η κριτική σκέψη τους, ήθελα νάξερα τι θα έλεγαν αν δινόταν στους μαθητές βιβλίο που εκθείαζε τον Χίτλερ. Ο οποίος Χίτλερ θεωρούσε τον Ατατούρκ δάσκαλο του. Θα έλεγαν πάλι ότι είναι για να αναπτυχθεί η κριτική σκέψη; Θα έλεγε πάλι ο Χρ. Χριστοφίδης, εκ μέρους του ΑΚΕΛ, όπως έλεγε προχτές για τις αναφορές στον Ατατούρκ, ότι «ακόμα κι αν υπάρχουν αναφορές, οι οποίες είναι λανθασμένες ή απαράδεκτες, στα πλαίσια της καλλιέργειας της κριτικής σκέψης των εκπαιδευτικών και των παιδιών μας, αυτό που πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να απαντάται με επιχειρήματα η οποιαδήποτε απαράδεκτη αναφορά». Αν αυτές οι αναφορές ήταν για τον Χίτλερ; Για τον Μουσολίνι; 
 
Το θέμα, λοιπόν, είναι που οι αναφορές αφορούν τον Ατατούρκ, τον ήρωα των Τούρκων. Και νομίζουν στην αφέλεια τους ότι προς τους Τούρκους πρέπει να είμαστε δουλικοί, να μην τους ενοχλούμε. Αν είναι πατέρας τους ο Ατατούρκ με γεια τους με χαρά τους. Θα τους σεβαστούμε όταν μας σεβαστούν κι εκείνοι. Προς το παρόν έχουμε ανοικτές πληγές που εκείνοι δεν αφήνουν να κλείσουν. Κι όσο είναι ανοικτές, δεν επιτρέπεται να κλείνουμε τα μάτια και να παριστάνουμε τους δήθεν μοδέρνους διανοητές. Έχουμε γραμμή αντιπαράταξης με τους Τούρκους, έχουμε στρατούς απέναντι ο ένας στον άλλο, έχουμε φαντάρους να λιώνουν στις σκοπιές απέναντι στους Αττίλες. Δεν θα τα σκεπάζουμε αυτά κάτω από μεταξωτές κορδέλες δήθεν εκσυγχρονισμού, λες και θα εξαφανιστούν αν κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε. 
 
Βασιζόμενο σε όλους αυτούς τους Μακάβριους, που θα αναπαράγουν την προπαγάνδα τους ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους, το «υπουργείο» εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος ανακοίνωσε προχτές ότι είναι συκοφαντίες και ψέματα ότι το κατοχικό καθεστώς απαγορεύει βιβλία για τους Ελληνοκύπριους μαθητές του Ριζοκαρπάσου. «Το αντίθετο», έλεγε, «με καλή πρόθεση επιδεικνύονταν μια εποικοδομητική προσέγγιση στα βιβλία που διδάσκονται». Κάθε χρόνο απαγορεύουν βιβλία, ειδικά ιστορίας, ακόμα και ποίησης άμα δεν τους αρέσει, απαγορεύουν εκπαιδευτικούς, μια χρονιά κατάσχεσαν στο «τελωνείο» τα 204 βιβλία θρησκευτικών κι έχουν το θράσος να διαψεύδουν λες και ζούμε σε άλλον πλανήτη. Εκεί ζουν μερικοί, για να λέμε την αλήθεια, αλλά όχι όλοι. Κατάλαβες, γελοίε; 
 
Φιλελεύθερος
 



Share

1 σχόλιο:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

Αγαπητέ Άριστε
ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΙ ΠΟΔΚΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΟΛΟΠΡΟΣΩΠΗ ΝΑ ΦΟΡΑ, ΝΑ ΜΕΝ ΤΟΝ ΘΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΖΙΑΙ ΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΆ ΠΑΝΤΑ ΚΑΚΟ ΤΖΙΑΡΟ, ΚΑΛΟ ΤΖΙΑΡΟ ΝΑ ΜΕΝ ΤΟΝ ΘΩΡΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΤΖΙΑΙ Ο ΘΕΟΣ ... ΤΖΙΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ....

Πολύ καλώς έπραξε η Κυπριακή Δημοκρατία, πάρα πολύ καλώς, για την αφαίρεση επαίσχυντης σελίδας από σχολικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ βιβλίο, που εγκωμιαστικά αναφερόταν στον γενοκτόνο του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Κεμάλ Αττατούρκ…… που δεν άφησε ίχνος χριστιανών στην Ελληνική Μ. Ασία....Όταν αποστέλλονται βιβλία από ΚΔ, για τα εγκλωβισμένα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ της Καρπασίας, το ΤΚ Ταταρικό καθεστώς δεν αφαιρεί μια-δυο σελίδες, αλλά ξεσκίζει ότι θεωρεί ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και τότε οι όψιμοι εκ των έσω συνοδοιπόροι των Τούρκων ΕΚ δημοσιογράφοι δεν ομιλούν… ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΓΑΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΟΣ ΕΣΤΙ ΣΟΥ … δόλιοι….

Και μαζί τους μιλά και ο θρασύς Τατάρ και οι συν αυτώ …. Ακόμη και ο Τούρκος Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Κύπριος μουσουλμάνος ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ. που δεν χάνει την ευκαιρία να κατηγορεί θρασύτατα την ΚΔ. και όλοι ξεχνούν σκόπιμα τις γενοκτονίες, που διέπραξε ο γενοκτόνος Αττατούρκ σε συνεργασία με τους Βαυαρούς Λίμαν Φον Σάντερς κ.ά. Ούτε δείγμα χριστιανών δεν υπάρχει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ …… 1974 5000 αμάχους εξόντωσαν, 300000 εκτόπισαν, 1619 αγνοούμενοι, 500 εκκλησίες σύλησαν, 37% των πατρίων εδαφών με την βία κατέκτησαν, 800 γυναίκες ομήρους από 12 έως 82 χρόνων κακοποίησαν βάναυσα ….. Τίποτα ΟΡΘΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΆΦΗΣΑΝ …Και εμείς στην ελεύθερη Κύπρο, έχουμε σε άψογη κατάσταση ΟΛΑ τα τεμένη τους ΟΛΑ … Και το χείριστο διατηρούμε Τουρκικές ονομασίες οδών με ονόματα σφαγέων του Ελληνισμού ….
ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΑΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ … ΘΑ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΕΥΣΗΜΑ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΚΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΤΑΤΑΡ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ …. ΑΝΤΕ ….. ΑΚΕΛ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ .... ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ....
Διανοηθήκατε αν οι Τούρκοι έβαζαν κατά λάθος σε σχολικό βιβλίο πχ την φώτο του Μακαρίου και για να το παρατραβήξω ή του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Διγενή ...;;; Θα έκαιγαν και αυτούς που τις έβαλαν και όλο το τυπογραφείο με τα βιβλία ....
Όποιος μας προδίδει, δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ για την πράξη του αυτή.Ο Ελληνισμός θα τον αναθεματίζει αιώνια .... σαν εφιάλτη ...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.