6 Σεπτεμβρίου 2021

Δέσποινα Αδάμη. Βρήκα φως (Παναγιά μου)

από το κανάλι Nikolaou Ioannis
 
Δέσποινα Αδάμη-Βρήκα φως (Παναγιά μου) 
Στίχοι: Μαρία Παπαδάκη
Μουσική- Ενορχήστρωση-Εκτέλεση οργάνων Γιάννης Νικολάου 
Ηχογράφηση-mix-mastering:Κώστας Σαββίδης studio 111 Αργυρίου 
Οπτικοποίηση: Κατερίνα Βασιλάκου 
 
ΒΡΗΚΑ ΦΩΣ 
 
Χθες το βράδυ στ’ όνειρό μου, ήρθ’ η Παναγιά 
κράταγε στα δυο της χέρια, κάτασπρα φτερά... 
και της είπα πως τα θέλω, να πετώ ψηλά 
δύσκολες στιγμές περνάω, μέσα στη φωτιά... 
 
Ψάξε... είπε στην καρδιά σου, δύναμη και φως 
όλα στα’ χει χαρισμένα, άφθονα ο Θεός..... 
Βόηθα... φώναξα, Μητέρα, δώσε μου φωνή 
να ξυπνήσω την ελπίδα, και τη δύναμη... 
 
Βρήκα φως και φωνή, βρήκα θάρρος 
είν’ ο Πλάστης οδηγός, είναι φάρος... 
Βρήκα φως κι ουρανό, στην καρδιά μου 
και τη χάρη Σου υμνώ, Παναγιά μου... 
 
Φόβος μέσα στην ψυχή μου, φώλιασε ξανά 
πάλι στα μισά του δρόμου, έμειν’ η χαρά... 
μα της Παναγιάς το χάδι, ένιωσα ζεστό 
κι από τα συντρίμια μέσα, βγήκα και πετώ... 
 
Θαύματα πολλά συμβαίνουν, αν θέλεις να τα δεις 
φόρα στην ψυχή να βάλεις, και να σηκωθείς... 
Σήκωσε το βλέμμα πάλι, πες μια προσευχή 
να τα δεις να ξεκινάνε, όλα απ’ την αρχή...
 
Λίγα λόγια για το τραγούδι "Βρήκα Φως", προς την Υπεραγία Θεοτόκο:
 
Στην καθημερινότητά μας βιώνουμε όλοι δυσκολίες. Ειδικά στη σημερινή εποχή που ζούμε, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές κ συχνά εξαιρετικά πιεστικές, δημιουργώντας στην ψυχή μια έντονη ανησυχία κ φόβο.  
 
Τρείς φίλοι, καλλιτέχνες, χριστιανοί ορθόδοξοι, αυτές τις δύσκολες ώρες, εκφράζουμε με την τέχνη μας την αγωνία της ψυχής μας κ την ανάγκη της επικοινωνίας κ της επαφής όσο ποτέ με τον Ουράνιο Πατέρα μας κ Μητέρα μας.
 
Η προσευχή μας γίνεται τραγούδι, οι στίχοι είναι τα λόγια μας κ η μουσική κ η ερμηνεία μας, καταθέτει ενώπιόν Τους την αλήθεια κ την ανάγκη της ψυχής μας. 
Ανάγκη κ ελπίδα για βοήθεια κ προσωπική αναγέννηση. 
 
Λίγα λόγια για τους συντελεστές: 
 
Γιάννης Νικολάου: Μουσικός, συνθέτης, τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής, με πολλές συνεργασίες (Παντελή Θαλασσινό, Ελένη Δήμου, Λένα Αλκαίου, Κώστα Μάντζιο κ.α) και επιτυχίες που έχουν μείνει για πάντα στο ελληνικό μουσικό στερέωμα ("Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε", "Ταξίδι στ΄ όνειρο", "Δε φταίω εγώ που μεγαλώνω", "Ανησυχώ για σένα ανησυχώ" ,"Του φεγγαριού", "Της αγάπης και του έρωτα", "Ιχνος", "Απόψε γίνε", κ.α) 
 
Επίσης ερμηνεύει ο ίδιος νεότερες δημιουργίες του με θρησκευτική ορθόδοξη θεματική: "Ο Ένας", "Αγία Σοφία", "Προσευχή" 
 
Μαρία Παπαδάκη: Συγγραφέας, ποιήτρια, στιχουργός, με σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό της και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Μυθιστορήματα: «Τι γυρεύω εγώ εδώ;», «Κλειστό λόγω αγάπης» .  
Ποιητική συλλογή: «Αγάπες δροσουλίτες».  
 
Συνεργασίες με συνθέτες: Βάσω Αλαγιάννη, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Νικολάου, Αντώνη Μιτζέλο, Ζωή Τηγανούρια, Αρετή Κοκκίνου, Πασχάλη Τόνιο, Βαγγέλη Σίμο, Γιώργο Βασιλάκη, Τάσο Ζαφειρίου, Δημήτρη Γαλίτη, Στέλιο Τζανετή, Γιώργο Γελαράκη, Χάρη Καλαμπακάκη, Παναγιώτη Κελάνδρια, Νάνσυ Κανέλλη, Ξένια Δικαίου, Αλέξη Καραβέργο κ. α.  
 
Εκτός Ελλάδας συνεργάστηκε με τον Ελληνοαμερικανό συνθέτη Daniel Alcheh, γράφοντας τους στίχους σε τέσσερα τραγούδια που ερμήνευσαν ο Βασίλης Λέκκας, ο Παντελής Θαλασσινός και η Σοφία Παπάζογλου, στο soundtrack της ταινίας του Χόλιγουντ “Τhe trouble with Bliss” που διακρίθηκε στα Media awards του Χόλυγουντ.  
 
Συνεργασίες με ερμηνευτές: Βασίλη Λέκκα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιώργο Νταλάρα, Παντελή Θαλασσινό, Λένα Αλκαίου, Μελίνα Κανά, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Παπάζογλου, Μιχάλη Κουνάλη, Ερωφίλη, Μπάμπη Τσέρτο, Μαρία Σουλτάτου, Δήμητρα Μαστορίδου, Μάκη Σεβίλογλου, Βασιλική Στεφάνου, Γιώργο Γελαράκη, Βασίλη Παϊτέρη, Ξένια Ροδοθεάτου, Αντιγόνη Κατσούρη. Αδάμη Δέσποινα κ. α.  
 
Αδάμη Δέσποινα: Μουσικός και τραγουδίστρια, με σπουδές ακκορντεόν στο Εθνικό Ωδείο και παραδοσιακού τραγουδιού στη σχολή του Αριστείδη Μόσχου. Απόφοιτος Δραματικής Σχολής Φωτιάδη. 
 
Τραγουδίστρια επι σειρά ετών, με συνεργασίες με επώνυμα, αλλά και λιγότερο γνωστά μουσικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα, σε μια μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου (παραδοσιακό, νησιώτικο, έντεχνο λαϊκό, ελαφρύ λαϊκό, Νέο Κύμα, ρετρό).  
 
Συνεργασίες με καλλιτέχνες: Πόπη Αστεριάδη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Λάμπρο Καρελά, Γιώργο Σαρρή, Μιχάλη Δημητριάδη, Άγγελο Καλαβρυτινό, Μαίρη Βάσσου, Σταμάτη Κόκκοτα κ.α 
 
Συνεργασίες με συνθέτες: Μιχάλη Τερζή, Δημήτρη Παναγόπουλο, Στέλιο Τζανετή, Δέσποινα Καρλή, Γιάννη Φακίρη, Γιάννη Νικολάου κ.α 
 
Γράφει στίχους και κείμενα για μουσικοθεατρικές παραστάσεις. 
Δισκογραφία (ενδεικτικά) : Πρωτοεμφανίστηκε στα συλλογικά CD «Στροφές Αθανασίας» και «Συνάντηση», ερμηνεύοντας τραγούδια σε στίχους Κώστα Παπαϊωάννου και μουσική Δημήτρη Παναγόπουλου.  
 
Συμμετείχε στο έργο «5 CD MEΓΑΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ», της FM RECORDS και συγκεκριμένα στα σεγόντα ολόκληρου του «CD2 Σταμάτης Κόκκοτας», σε ενορχήστρωση Μιχάλη Τερζή, όπως και σε vocals στο έργο «Γέφυρα Ρίου Αντιρίου» (soundrack) που συνέθεσε ο ίδιος συνθέτης. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
 
Tο CD ΚΑΝΕ ΜΕ ΦΩΤΙΑ: πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της παρουσία από την ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ - MUSICMIRROR, τον ΙΟΥΝΙΟ του 2010. Τραγούδια: “Κάνε με φωτιά”, "Με κούρασαν οι αγάπες", "Ξαφνιάζομαι", "Αν ξαναγύρναγες". 
 
"Νύχτα που ξέρεις" - 2021, "Βρήκα Φως " - 2021



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.