20 Σεπτεμβρίου 2021

Οι ΛΟΑΤΚΙ και οι… άλλοι!

Όλοι, πλην ολίγων εξαιρέσεων, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα οποιουδήποτε να ορίζει τη σεξουαλική του επιλογή.
 
Από τον Δρα Πρόδρομο Εμφιετζόγλου*
 
Ομοίως ότι όλοι, ανεξαιρέτως, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις, ως άλλωστε ορίζει και το Σύνταγμα των Ελλήνων στο Άρθρο 4, παρ. 2: «Oι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις». 
 
Τελευταία, όμως, παρατηρείται μια τάση των ανηκόντων στους ΛΟΑΤΚΙ (ήτοι, Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Trans, Queer, Intersex) για αυτοπροβολή. Είναι περήφανοι για ό,τι είναι και το διαδηλώνουν με περισσότερη αυτοπροβολή παρά υπερηφάνεια. Ακόμη, σε κάθε περίπτωση επιδιώκουν να εμφανισθούν ως οι καλύτεροι. Γιατί, π.χ., πρέπει να μας δηλώνουν υπουργοί και σύμβουλος του πρωθυπουργού ότι είναι ΛΟΑΤΚΙ; Αν είναι οι καλύτεροι για τη δουλειά, καλά έκανε ο πρωθυπουργός και τους διάλεξε, και ας είναι ό,τι θέλουν. 
 
Φοβάμαι όμως ότι δημιουργείται μια αλληλοϋποστήριξη, ένα είδος μασονίας που προωθεί τους ανήκοντες στους ΛΟΑΤΚΙ. Αυτή η τάση είναι μερικές φορές επικίνδυνη, διότι δημιουργεί εξαρτήσεις και κάποτε καταναγκασμούς. 
 
Σχεδόν όλοι μας στην Ελλάδα είμαστε σε κάποιον βαθμό κομπλεξικοί, έχουμε τις μειονεξίες μας. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Πολλές φορές βοηθά στην ανάπτυξη ιδιαίτερων ικανοτήτων, στη δημιουργία, στο να γίνεσαι καλύτερος. 
 
Η αξιοποίηση όμως της συγκεκριμένης ή άλλης ιδιαιτερότητας για ειδική μεταχείριση ή αξιολόγηση αντιστρατεύεται την αρχή ίσης μεταχείρισης του Αρθρου 4 του Συντάγματος. Εκπλήσσει ακόμη και η πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας ονομαστικά στους ΛΟΑΤΚΙ, στην εκδήλωση της 24ης Ιουλίου. Να καλέσει όλους όσοι το αξίζουν ή, έστω, όποιους θέλει. Γιατί, όμως, η συγκεκριμένη διάκριση; 
 
Θα διηγηθώ περιστατικό που κάνει τα παραπάνω περισσότερο κατανοητά. Συγκεκριμένα, μπροστά στο κτήμα μου στο Αγράρι Μυκόνου υπάρχει μία από τις ελάχιστες παραλίες χωρίς ομπρέλες. Πολλές οικογένειες με τα παιδάκια τους έρχονται να κολυμπήσουν και να παίξουν ελεύθερα, χωρίς οι γονείς να αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβά για ομπρέλες και άλλες παρόμοιες παροχές. 
 
Ένα μεσημέρι, πηγαίνοντας προς τη θάλασσα, είδα έναν γυμνό άνδρα να προσπαθεί να στερεώσει στην άμμο ένα κοντάρι με τη γνωστή πολύχρωμη σημαία τους. Τον φώναξα και του είπα ότι δεν είναι σωστό να υψώνει τη σημαία του μπροστά από το σπίτι μου. Αφού με περιέλουσε με τα γνωστά, ότι είμαι καθυστερημένος, κομπλεξικός κ.λπ., μου ζήτησε τον λόγο γιατί και εγώ έχω υψώσει τη σημαία μου. «Δεν είναι η σημαία μου, κύριε», του απήντησα, «είναι η ελληνική σημαία, στον δικό μου τον χώρο, δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου». 
 
Η αντιπαράθεση είχε ενταθεί και πολλοί είχαν πλησιάσει και παρακολουθούσαν τους διαξιφισμούς. Συνέχισε ισχυριζόμενος ότι έρχεται πολλά χρόνια στη Μύκονο, έχει ξοδέψει πολλά στο νησί και δεν δέχεται να του στερούν την ελευθερία του. Με απείλησε, μάλιστα, και με καταγγελία. 
 
Όταν τον ρώτησα αν αυτή τη σημαία την έχει μπροστά στο σπίτι του στη Γερμανία και αν θα δεχόταν να έρθω να τοποθετήσω όποια σημαία θέλω δίπλα, μου τόνισε έντονα ότι δεν θα το ανεχόταν και ότι εδώ είναι Μύκονος. 
 
Πολλοί είχαν πλέον εκνευριστεί με τη συμπεριφορά του. Ενας οικογενειάρχης Μυκονιάτης τού απήντησε στα αγγλικά: «Εδώ είναι το νησί μου και η ελευθερία σου δεν μπορεί να καταπατά τη δική μου και της οικογένειάς μου». 
 
Το παραπάνω περιστατικό αποτυπώνει γλαφυρά την επιθυμία ή, ενίοτε, και την απαίτηση των ΛΟΑΤΚΙ να ξεχωρίζουν, να υπερβάλλουν και να επιζητούν ειδική μεταχείριση. 
 
Αυτή η επιθυμία ή και απαίτηση αντίκειται στις βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Συντάγματος της Ελλάδας, και δεν είναι δυνατόν, ούτε πρέπει να γίνεται καν ανεκτή. 
 
Άρα, καμιά ειδική μεταχείριση ή προτεραιότητα τόσο στους ΑΛΛΟΥΣ όσο και στους ΛΟΑΤΚΙ. Και την επιταγή του Συντάγματος οφείλουμε να την τηρούμε όλοι, με πρώτους βέβαια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. 
 
*Πρόεδρος Δ.Σ. 
Ομίλου Εταιρειών Μηχανικής
 

ΣΧΟΛΙΟ

Κι εγώ προσθέτω και κάτι ακόμα...
Από που και ως που να γίνεται προπαγάνδα υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ στα ανήικα παιδιά μας στα σχολεία;
Και κάτι τελευταίο....
Η Εκκλησία μας (ως διοίκηση εννοώ) γιατί δεν απαιτεί από την Πολιτεία να αναφέρεται στ ασχολικά βιβλία η θέση της ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί όχι μια απλή σεξουαλική διαφορετικότητα αλλά μια ψυχικά θανάσιμη αμαρτία και σοβαρό διεστραμμένο σαρκικό πάθος που οδηγεί τον αμετανόητο ομοφυλόφιλο μακρυά από τον Θεό...
Η μήπως η διοίκηση της Εκκλησίας μας έχει άλλη άποψη....
Γιατί αν είναι έτσι, να αρχίσουμε και τα θεολογικά μαθήματα....



Share

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

..."δικαίωμα να ορίζει την σεξουαλική του... επιλογή"(!)...

...ή αλλιώς...
το δικαίωμα στην π α ρ ά ν ο ι α...

...

το οτι οι άνθρωποι παρασύρονται σε πάθη...
που συχνά, η κοινωνία
-και ιδιαίτερα η δική μας...
η...πολυαγαπημένη .."κανονικότητα"-

τα καλλιεργούσε
ως προτερήματα...

όπως... ας πούμε
η φιλαρχία...
η φιλαργυρία...
η λαιμαργία...
και άλλα τραγικά...

έδωσε φυσικά την αφορμή, σε κάθε
πονεμένο και ταλαίπωρο, βουτηγμένο στά κάθε είδους ρυπαρά πάθη, να διεκδικήσει

την μερίδα του, στον λασπόλακκο
που θεωρούσαμε φυσιολογική ζωή...

όμως τα ημίμετρα τελείωσαν...

και πρέπει να διαλέξουμε πλευρά

η με το ..."ρηστάρτ" τους...
ή... με το καινούριο πλήρωμα
τής εκκλησίας τού Χριστού μας...

γιατί άλλος δρόμος... μισο...καλός...
δεν υπάρχει,
μονον ο...
μισόκαλος που μας έφερε
ύπουλα ως εδώ...

και κρυφά μεσα μας...

ισως να τον νοσταλγούμε...!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.