9 Σεπτεμβρίου 2021

Ποια αόρατη δύναμη στηρίζει τις ΜΚΟ και υπερισχύουν των κρατών;

Η κυβέρνηση αντί να κλείσει τις ΜΚΟ, τις εξισώνει με το Λιμενικό με νόμο
 
 
Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη
 
Είναι πλέον σε όλους γνωστό το πως δουλεύει το επιτελικό κράτος της ΝΔ. Είναι ένα υπερσυγκεντρωτικό ολοκληρωτικό σύστημα, το οποίο έχει φτάσει στο σημείο να συντάσσεται κεντρικά το σύνολο σχεδόν των υπουργικών νομοσχεδίων.  
 
Ένα τέτοιο νομοσχέδιο είναι και αυτό που ψηφίσθηκε στην άφωνη και «ανίσχυρη» πολιτικά Βουλή και το οποίο αφορούσε θέματα των παράνομα εισβαλλόντων στη χώρα αλλοδαπών (άσυλο, διεθνή προστασία, άδειες διαμονής κ.λ.π.). ενόψει προφανώς και της αναμενόμενης νέας εισβολής στη χώρα δεκάδων χιλιάδων Αφγανών, μετά την κατάρρευση του εκεί φιλοαμερικανικού καθεστώτος.  
 
Πριν πούμε μερικά πράγματα για το ίδιο το νομοσχέδιο, να πούμε ότι μαζί με το νομοσχέδιο κατατέθηκαν, όπως το συνηθίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και τέσσερις τροπολογίες, όπου σε μία (με αρ. 1055) νομοθετήθηκε η χορήγηση μεταλλίων (!) σε εκείνους που ασχολούνται με τα θέματα των παράνομων μεταναστών και σε μια άλλη (με αρ. 1054) νομοθετήθηκε η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη θέση του ανεμβολίαστου προσωπικού που τίθεται σε αναστολή εργασίας, καθώς και απευθείας συμβάσεις για πρόσληψη διοικητικού προσωπικούστα νοσοκομεία, για ιατρικές εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια και για χρήση ιδιωτικών ασθενοφόρων.  
 
Επανερχόμενοι στο κεντρικό νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε, αυτό μπορεί να χωριστεί σε δύο βασικά μέρη.  
 
Στο ένα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτρέπει στις ελληνικές και διεθνείς ΜΚΟ, καθώς και στα μέλη, τους υπάλληλους και τους συνεργάτες τους, να δραστηριοποιούνται σε χώρο αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την περισυλλογή των παράνομων μεταναστών. Δηλαδή, αυτό που γινόταν μέχρι τώρα έτσι κι αλλιώς, τώρα ο κ. Μητσοτάκης το κάνει νόμο. Για να ρίξει όμως «στάχτη στα μάτια» αφελών ψηφοφόρων, ορίζει απλά ότι οι ΜΚΟ θα πρέπει τάχα να είναι εγγεγραμμένες στο σχετικό Μητρώο και να συνεργάζονται δήθεν με το Λιμενικό. Και αν δεν τα κάνουν αυτά, προβλέπονται κάποιες ποινές «χάδια», για τις αόρατες ελληνικές και ξένες ΜΚΟ. Δηλαδή «πιάσε το αυγό και κούρευτο». Με λίγα λόγια, ο νόμος της ΝΔ εξισώνει τις ΜΚΟ με το Λιμενικό, αντί να απαγορεύσει κάθετα οποιαδήποτε δράση τους και να κλείσει όλες τις σχετικές ΜΚΟ.  
 
Το άλλο μέρος, αν και το νομοσχέδιο επιγράφεται ως «Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, κ.λ.π.» είναι ένα καθαρά προπαγανδιστικό νομοσχέδιο για τα μάτια αφελών ψηφοφόρων που έχουν αγανακτήσει με την όλη κατάσταση.
 
Η αλήθεια είναι πικρή. Καμία απέλαση δεν θα γίνει γιατί κοστίζει πολλά χρήματα και γιατί δεν το επιτρέπει ο διεθνής παράγοντας, αλλά αυτό δεν θα το ακούσετε να το λέει κανένα ΜΜΕ, κανένας γκλομπαλιστής πολιτικός. Τι γίνεται λοιπόν στην πράξη; Εκείνοι των οποίων απορρίπτονται τα αιτήματα ασύλου, τελικά καταλήγουν να περιφέρονται στη χώρα παράνομα και ανεξέλεγκτα.  
 
Επομένως οι λύσεις που υπάρχουν είναι αφενός, να γίνει η Ελλάδα μη ελκυστικός προορισμός, με τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά και αφετέρου να βρεθεί τρόπος να μπορέσουν να φύγουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μόνοι τους προς τους πραγματικούς προορισμούς τους που οι ίδιοι επιθυμούν.  
 
Το ψηφισθέν νομοσχέδιο έρχεται να τροποποιήσει και να συμπληρώσει δύο προηγούμενα της ίδιας κυβέρνησης, τα οποία τότε που τα ψήφιζε τα διαφήμιζε ως τα καλύτερα. Τελικά όμως, το παρόν νομοσχέδιο περισσότερο βολεύει τις ΜΚΟ και σε τελική ανάλυση γίνεται πιο φιλικό προς τους λάθρα εισβάλλοντες στη χώρα.  
 
Αντί η κυβέρνηση να κάνει πρόληψη με την αποτροπή της εισόδου στη χώρα των παράνομων μεταναστών ή να κάνει τη χώρα μη ελκυστικό προορισμό, αντιθέτως στην ουσία προχωρά κεκαλυμμένα στον εποικισμό της χώρας και την καταστροφή της εθνικής ελληνικής κοινωνίας, όπως προφανώς θέλουν και ξένα κέντρα.  
 
το είδαμε ΕΔΩ
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Λαθρομετανάστες λέγονται κ Χασάπη.... Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.