11 Σεπτεμβρίου 2021

Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Φαράγγι "Πάντα Βρέχει" της Ευρυτανίας.

Φωτογραφίες Γιάννης Κατσέας
Κείμενο απόσπασμα από ΕΔΩ 
 


Η Ελλάδα έχει κρυμμένους θησαυρούς κι όσο εσύ νομίζεις ότι τους έχει ανακαλύψει όλους, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σε διαψεύδει. Ένα από αυτά είναι και το φαράγγι “Πάντα Βρέχει” που βρίσκεται στο νομό Ευρυτανίας. Μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά ή διαφορετικά Στουρνάρα (Δολιανά και Στουρνάρα είναι το χωριό) νότια του νομού θα συναντήσετε ένα θαύμα της φύσης
 


Η ονομασία του οφείλεται στο ότι σε μία περιοχή του φαραγγιού η οποία δεν ξεπερνά σε μήκος τα 80m παγωμένα νερά που έρχονται από το βουνό της Καλιακούδας στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας εντυπωσιακούς καταρράκτες, λόγο του μεγάλου ύψους τους όμως η ροή τους δεν συνεχής και συμπαγής αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες δημιουργώντας μία συνεχή τεχνητή βροχή μετατρέποντας το ήδη πανέμορφο τοπίο σε μαγευτικό.  
 


Μπορείς να πας με τρεις τρόπους ακολουθώντας τρεις διαφορετικές διαδρομές. Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι για να το προσεγγίσεις πρέπει να έχεις τζιπ και άνετα ρούχα και παπούτσια για πεζοπορία μέσα στο ποτάμι (river trekking). Μπορεί να σου φαίνεται ότι θα ταλαιπωρηθείς αλλά να ξέρεις ότι το τοπίο θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω. Είναι από τις διαδρομές που δεν κάνεις καθημερινά οπότε αξίζει τον κόπο.  
 



Η πεζοπορία στον Κρικελιώτη ξεκινάει από την γέφυρα Στουρνάρας Ροσκάς. Πρόκειται για μία διαδρομή 40 περίπου λεπτών περπατώντας πότε μέσα στο ποτάμι, πότε πάνω σε βράχους (οι οποίοι θέλουν ιδιαίτερη προσοχή ειδικά όταν είναι βρεγμένοι καθώς είναι ιδιαίτερα γλιστεροί). Εννοείται ότι θα πρέπει να προμηθευτείτε τα ανάλογα παπούτσια και ρούχα.  
 




Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η στάθμη του νερού δύσκολα ξεπερνά το ύψος της μέσης ενός ενήλικα και αυτό συμβαίνει σε μερικά σημεία μόνο, κάνοντας την διάσχιση του σχετικά εύκολη ακόμη και για παιδιά. 
 





Στην αρχή της διαδρομής σας προς στο φαράγγι θα αντικρίσετε την κρεμαστή γέφυρα του Κρικελιώτη, συνεχίζοντας θα θαυμάσετε κάποιους μικρούς καταρράκτες και πηγές, που χύνονται στον ποταμό προμηνύοντας το φαντασμαγορικό θέαμα της βροχής με τα μικρά ουράνια τόξα του σημείου Πάντα Βρέχει.
 




Στην βάση των καταρρακτών του Πάντα Βρέχει δημιουργούνται μικρές φυσικές πισίνες που βρέχονται με παγωμένα αλλά και συνάμα κρυστάλλινα νερά, οι οποίες προσφέρονται για όσους είναι τολμηροί για κολύμπι. Αν σας αρέσει το κρύο νερό, μην διστασετε να βουτήξετε! 






Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ, Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΑΚΕΡΑΙΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ .... Η ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΣΕΒΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΑΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΑ ... ΣΑΝ ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟ ... ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΔΕΛΦΙΑ ....ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ..... ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.... SOSTE ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .... ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ....ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ ...

ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Α ! ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΦΑΟΥΛ ...ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΡΟΣΕΡΑ Κ ΤΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ 40 ΑΡΙΑ ! ΤΩΡΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ...ΔΙΟΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ Κ ΠΑΝΤΟΥ ΒΡΟΧΕΣ ...ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ !
ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΣΑΜΠΑ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ !!!!

Giannis Katseas είπε...

Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και τους δυο σας, η Πατριδα μας ειναι το καλυτερο οικοπεδο του κοσμου να γιατι εχουν σκυλιασει ολοι "φιλοι και εχθροι" να μας το παρουν αλλα εχουν γνωση οι φυλακες ...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.