8 Σεπτεμβρίου 2021

ΙΩΑΝΝΗΣ (ΙΩΝ) Μ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Γράφει η Μαίρη Καρά
 
Ο Συγγραφέας Ιωάννης Καρακώστας του Μιχάλη και της Φωτεινής γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Αλευράδα-Βάλτου του Δήμου Αμφιλοχίας. Συγγραφέας και στοχαστής με Νομική, Φιλοσοφική και Πολιτική Παιδεία. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διορίστηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Δημοσιολογικών Σπουδών και Ερευνών Αθηνών, όπου σπούδασε Φιλοσοφία, Δημοσιογραφία, Πολιτικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Κοινωνιολογία, και Ψυχολογία. Διατέλεσε Καθηγητής του Ποινικού και του Αστυνομικού δικαίου σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
 
«Έλληνες, ψηλά το κεφάλι, η Ελλάδα είναι των Ελλήνων και Έλληνας είναι εκείνος ο οποίος: Έχει Ελληνική συνείδηση και Παιδεία, ήτοι είναι γνώστης της Ελληνικής γλώσσας, της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού. Είναι εραστής και μελετητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας. Αγαπά την πατρίδα Ελλάδα και θυσιάζεται υπέρ αυτής.  
 
Πιστεύει σε αυτό που είπε ο Βυζαντινός Φιλόσοφος Γεώργιος Γεμιστός ή Πλήθων: «Έλλην ειμί, ως η φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί» και όχι αυτό που είπε, ο πρώτος Οικουμενικός πατριάρχης μετά την άλωση Κωνσταντινουπόλεως Γένναδιος Β΄, ο Σχολάριος: «Ουκ ειμί Έλλην, αλλά χριστιανός».  
 
Έλληνες πολιτικοί προσοχή! «Μη δότε τα ιερά τοις κυσίν». Η ζωή δεν έχει καμιά αξία μπρος στο καθήκον να υπερασπίζεται κάποιος την πατρίδα του και να πεθαίνει για την υπεράσπισή της, διότι: "Πατρός τε και μητρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον και σεμνώτερον και αγιώτερον εστίν η πατρίς και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν." Σημειώνω: «τοις νουν έχουσιν», δηλαδή αυτοί που έχουν μυαλό, λογική και παιδεία.  
 
Επιτέλους, ας συνειδητοποιήσουμε ότι σήμερα, δεν είμαστε ραγιάδες, ούτε στους Τούρκους, που ήμασταν κάποτε, ούτε στη σημερινή «Νέα τάξη πραγμάτων», που επιδιώκει να καταργήσει το «Έθνος-κράτος», με στόχο να υπουδουλώσει όλα τα μικρά Έθνη και τους λαούς του πλανήτη κάτω από τη μπότα μιας Παγκόσμιας Δικτατορικής Κυβέρνησης».  
 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.