2 Σεπτεμβρίου 2021

Το 60% των ηλικιωμένων άνω των 50 που πεθαίνουν από COVID είναι διπλά εμβολιασμένοι

Γράφει ο Δρ. Joseph Mercola 
 
Το συχνά επαναλαμβανόμενο ρεφρέν αυτή τη στιγμή είναι ότι βρισκόμαστε σε «πανδημία των μη εμβολιασμένων», πράγμα που σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν λάβει το εμβόλιο του COVID αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των νοσηλευόμενων και πεθαίνουν από τη μετάλλαξη Delta. Για παράδειγμα, στις 20 Αυγούστου 2021, ο επικεφαλής ιατρικός αξιωματικός της Αγγλίας Chris Whitty έγραψε στο Twitter(1,2):
 
«Τέσσερις εβδομάδες εργασίας σε θάλαμο COVID καθιστά την πραγματικότητα ότι η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID δεν είναι εμβολιασμένοι και μετανιώνουν για την καθυστέρηση. Μερικοί είναι πολύ άρρωστοι, συμπεριλαμβανομένων των νέων ενηλίκων. Παρακαλώ μην καθυστερήσετε το εμβόλιο σας.«  
 
Περιέργως, αν αφιερώσετε χρόνο για να δείτε πραγματικά τα δεδομένα, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η γενική δήλωση είναι μάλλον παραπλανητική. Ακολουθεί ένα γραφικό που δημοσιεύτηκε στο Evening Standard, προερχόμενο από το Public Health England: (3)
 
Όπως μπορείτε να δείτε, από τις 15 Αυγούστου 2021, το 58% των ασθενών με COVID που εισήχθησαν στο νοσοκομείο και ήταν άνω των 50 ετών είχαν λάβει δύο δόσεις εμβολίων COVID και το 10% είχαν λάβει μία δόση. Έτσι, μερικώς ή πλήρως «εμβολιασμένα» άτομα αποτελούσαν το 68% των νοσηλειών.  
 
Μόνο στην κατηγορία των 50 και νεότερων ήταν η πλειοψηφία, 74%, των νοσηλειών μεταξύ των μη εμβολιασμένων. Ο Whitty, ωστόσο, παραμέλησε εντελώς τη διαφοροποίηση μεταξύ των ηλικιακών ομάδων. Το ίδιο ισχύει και για τους θανάτους. Οι μη εμβολιασμένοι αποτελούν μόνο την πλειοψηφία των θανάτων από COVID στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 50 ετών. Στην ομάδα άνω των 50 ετών, η σαφής πλειοψηφία, το 70%, είναι είτε μερικώς είτε πλήρως «εμβολιασμένη».  
 
Είναι επίσης ασαφές εάν τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο (και αλλού) εξακολουθούν να ορίζουν οποιονδήποτε εισάγεται και βγαίνει θετικός με τεστ PCR ως «ασθενή COVID». Αν ναι, τα άτομα με σπασμένα οστά ή οποιοδήποτε άλλο αριθμό προβλημάτων υγείας που δεν έχουν καθόλου συμπτώματα COVID-19 ενδέχεται να μπουν άδικα στο σύνολο του «μη εμβολιασμένου ασθενούς COVID».  
 
Ισραηλινά δεδομένα δείχνουν ότι το COVID Jab αποτυγχάνει σε άνω των 50 ετών
 
Στο Ισραήλ, όπου η πρόσληψη εμβολίου ήταν πολύ υψηλή λόγω περιορισμών στην ελευθερία για όσους δεν συμμορφώνονται, 4 τα δεδομένα δείχνουν ότι όσοι έχουν λάβει το εμβόλιο για τον COVID έχουν 6,72 φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν απ’ ότι τα άτομα με φυσική ανοσία. (5 , 6 , 7)
 
Τα πλήρως «εμβολιασμένα» αποτελούν επίσης το μεγαλύτερο μέρος των σοβαρών κρουσμάτων και των θανάτων που σχετίζονται με τον COVID τον Ιούλιο του 2021, όπως φαίνεται στα παρακάτω γραφήματα. (8) Το κόκκινο είναι μη «εμβολιασμένο», το κίτρινο αναφέρεται σε εν μέρει «εμβολιασμένο» και το πράσινο πλήρως «εμβολιασμένο» με δύο δόσεις. Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, το 59% των σοβαρών περιπτώσεων ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν λάβει δύο ενέσεις COVID, (9) που αντικατοπτρίζουν τα δεδομένα που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.  
 


Σε άρθρο του Science στις 16 Αυγούστου 2021, (10) ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz αναφέρει ότι το έθνος έχει εισέλθει σε μια «κρίσιμη περίοδο» στον αγώνα ενάντια στην πανδημία. Ο Horowitz φέρεται να έλαβε μια τρίτη ενισχυτική δόση 13 Αυγούστου 2021, την ημέρα που άρχισαν να προσφέρουν μια τρίτη δόση σε άτομα άνω των 50 ετών.  
 
Από τα δεδομένα της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, γινεται σαφές ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου για τον COVID δεν καταφέρνουν να προστατεύσουν άτομα άνω των 50 ετών ούτε και στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε πιθανότατα είναι θέμα χρόνου να κυκλοφορήσουν και εκείνες οι ενισχυτικές δόσεις. Και, υπό την προϋπόθεση ότι τα εμβόλια για τον COVID είναι τα ίδια ανεξάρτητα από τη χώρα, υπάρχει κάθε λόγος να υποθέσουμε ότι οι ίδιες τάσεις θα εμφανιστούν σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.
 
Αυτό ακριβώς είπε ο Ran Balicer, επικεφαλής υπεύθυνος καινοτομίας στην Clalit Health Services, ο μεγαλύτερος οργανισμός συντήρησης της υγείας του Ισραήλ (HMO), στην Science: «Αν μπορεί να συμβεί εδώ, πιθανότατα μπορεί να συμβεί παντού». (11)  
 
Τα ισραηλινά δεδομένα θεωρούνται τα καλύτερα που έχουμε 
 
Τα δεδομένα που προέρχονται από το Ισραήλ θεωρούνται από πολλούς τα καλύτερα που έχουμε και μπορούν να μας δώσουν μια εικόνα του τι να περιμένουμε κι αλλού. Όπως εξηγείται από το περιοδικό Science: (12) 
 
«Το Ισραήλ παρακολουθείται στενά τώρα επειδή ήταν μια από τις πρώτες χώρες που προχώρησαν γρήγορα σε εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο του 2020 και πέτυχε γρήγορα έναν βαθμό κάλυψης πληθυσμού που ζήλευαν άλλα έθνη – για ένα διάστημα.  
 
Το έθνος των 9,3 εκατομμυρίων έχει επίσης μια ισχυρή υποδομή δημόσιας υγείας και έναν πληθυσμό πλήρως εγγεγραμμένο σε HMO (Οργανισμός Συντήρησης Υγείας) που τα παρακολουθεί στενά, επιτρέποντάς του να παράγει υψηλής ποιότητας, πραγματικά δεδομένα σχετικά με το πόσο καλά λειτουργούν τα εμβόλια.  
 
«Παρακολουθώ [τα ισραηλινά δεδομένα] πολύ, περισσότερο γιατί είναι μερικά από τα απολύτως καλύτερα δεδομένα που βγαίνουν οπουδήποτε στον κόσμο», λέει ο Ντέιβιντ Ο’Κόνορ, ειδικός ακολουθίας ιών στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, Μάντισον.  
 
«Το Ισραήλ είναι το πρότυπο», συμφωνεί ο Έρικ Τοπόλ, γιατρός-επιστήμονας στην Scripps Research. «Είναι καθαρά εμβόλια mRNA. Είναι εκεί από νωρίς. Έχει πληθυσμό πολύ υψηλού επιπέδου [πρόσληψης]. Είναι ένα πειραματικό εργαστήριο για να μάθουμε από αυτό».  
 
Οι HMO του Ισραήλ… παρακολουθούν δημογραφικά στοιχεία, συννοσηρότητες και μια πληθώρα μετρήσεων για τον κορωνοϊό σε λοιμώξεις, ασθένειες και θανάτους. «Έχουμε πλούσια δεδομένα ατομικού επιπέδου που μας επιτρέπουν να παρέχουμε στοιχεία σε πραγματικό κόσμο σε σχεδόν πραγματικό χρόνο», λέει ο Balicer …  
 
Τώρα, οι επιπτώσεις της εξασθένισης της ανοσίας μπορεί να έχουν αρχίσει να φαίνονται στους εμβολιασμένος Ισραηλινούς από τις αρχές του χειμώνα. ένα έντυπο 13 που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα… διαπίστωσε ότι η προστασία από τη μόλυνση από τον COVID-19 κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου μειώθηκε αναλογικά με το χρονικό διάστημα από τότε που ένα άτομο εμβολιάστηκε. Οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο είχαν 2,26 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για μια σημαντική μόλυνση από αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Απρίλιο».  
 
Πού θα τελειώσει;  
 
Σύμφωνα με το περιοδικό Science, οι πρωτοποριακές περιπτώσεις πολλαπλασιάζονται τώρα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. «Υπάρχουν τόσες πολλές πρωτοποριακές λοιμώξεις που κυριαρχούν και οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι εμβολιασμένοι«, δήλωσε στην Science ο Uri Shalit, βιοπληροφορικός στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ. (14)  
 
Σχεδόν 1 εκατομμύριο Ισραηλινοί άνω των 50 ετών έχουν λάβει τώρα μία τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου mRNA της Pfizer. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτό θα επιδεινώσει το ποσοστό των πρωτοποριακών υποθέσεων ή θα το κατευνάσει.  
 
Ο Ντβίρ Αράν, επιστήμονας βιοϊατρικών δεδομένων στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ δεν φαίνεται πολύ αισιόδοξος, λέγοντας στο Science ότι η αύξηση είναι ήδη πολύ απότομη, «ακόμη και αν λάβετε τα δύο τρίτα αυτών των 60 και πλέον [που έχουν λάβει ενισχυτική δόση], απλώς θα χρειαστεί μια ακόμα εβδομάδα, ίσως και δύο εβδομάδες μέχρι να πλημμυρίσουν τα νοσοκομεία μας»και πάλι. (15)  
 
Το προφανές ερώτημα είναι, τι τότε τι;! Η απάντηση θα είναι μια τέταρτη ένεση πριν τελειώσει το έτος; Θα εξετάσουμε τριμηνιαίες ενέσεις; Μηνιαίες ενέσεις; Ανά δύο εβδομάδες; Εβδομαδιαίως; Πού και πότε τελειώνει; Είναι αρκετά εύκολο να προβλέψουμε ότι αυτό μπορεί να τελειώσει πολύ άσχημα.  
 
Πηγές και αναφορές  
 
 
Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)  
 
πηγή: τα άρθρα του Δρ. Mercola αναρτώνται για 48 ώρες στην ιστοσελίδα του, προς αποφυγήν λογοκρισίας. Διατίθενται ωστόσο σε μορφή pdf. 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.