16 Απριλίου 2021

Δόγμα – Σοκ!

Η καθ’ οιονδήποτε τρόπο βίαιη, διά νόμου και συλλήβδην επιβολή μιας ιατρικής πράξεως, άνευ της συγκαταθέσεως του δρώντος υποκειμένου ή της αδηρίτως αναγκαίας προηγουμένης εμβριθούς και εμπεριστατωμένης ιατρικής πληροφόρησής του περί αυτής, πέραν του ότι είναι προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική, εν ταυτώ δε προσβάλλει βαναύσως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, διότι συνιστά μία επαίσχυντη και ωμή παρέμβαση του κράτους εις τη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής του προσώπου.
 
Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*
 
Η ως άνω καταχρηστική συμπεριφορά της Πολιτείας συνιστά μια μορφή κρατικής βίας, η οποία υποσκάπτει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και κλυδωνίζει τα θεμέλια του νομικού μας πολιτισμού, μείζον κεκτημένο του οποίου συνιστά, μεταξύ άλλων, η προστασία των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ως αντίπαλο δέος και αντίβαρο, έναντι ενός σιδηρούν ολοκληρωτικού καθεστώτος, το οποίο, δίκην της διατήρησης και γιγαντώσεώς του, αναστέλλει τις επίμαχες συνταγματικές διατάξεις περί των ατομικών ελευθεριών και θωρακίζει εαυτόν διά της αστυνόμευσης του ιδιωτικού βίου και της συνάλληλης απηνούς, πανί τρόπω, διώξεως των αντιφρονούντων, ως μιάσματα, στασιαστές και εχθρούς της κοινωνίας.
 
Η συνταγή του ολοκληρωτισμού καθίσταται χρονίως παγκοίνως γνωστή διά του πειθαναγκασμού και της άσκησης ιδεολογικής τρομοκρατίας των φοβισμένων μαζών όπου, διά του ωσεί εκάστοτε «δόγματος-σοκ», ήτοι μιας κατασκευασμένης ασύμμετρης απειλής, εν προκειμένω της πανδημίας, η κοινωνία υποτάσσεται γονυκλινής, αναμένουσα τη σωτήρια παρέμβαση της κρατικής εξουσίας, η οποία κατ’ ουσίαν εξυπηρετεί, δολίως και κεκαλυμμένα, αλλότρια από τα εμφαινόμενα συμφέροντα. 
 
Εις επίρρωσιν αυτής της καταστάσεως, καταλύονται σφόδρα το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και η ακώλυτη ελευθερία αποφάσεως σχετικώς με τη διάθεση της εν γένει υγείας και του σώματός μας, πράγμα το οποίο κατακρημνίζουν εκκωφαντικά το άρθρο 5, παρ. 2 και 5, το άρθρο 7, παρ. 2, το άρθρο 2, παρ. 1, το άρθρο 25 του Συντάγματος καθώς επίσης και ομοίως το άρθρο 5 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως των Δικαιωμάτων Ανθρώπου, αλλά και το «Δικαίωμα εις την προσωπική Ελευθερία και Ασφάλεια», καθώς και η Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία έχει κυρωθεί με τον Ν. 2619/1998, οι οποίοι έχουν υπερνομοθετική ισχύ κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος. 
 
Περαιτέρω, παραβιάζεται ο Ν. 2251/1994 περί προστασίας του καταναλωτή, ο Ν. 3418/2005, Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, και το Π.Δ. 216/2001, Κώδικας Νοσηλευτικής Δεοντολογίας. Η υποκρισία της παγκόσμιας κοινότητας έγκειται εις το ότι μας φαλκιδεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα αυτοδιάθεσης του σώματός μας, διά του στιλπνού αφηγήματος της αόριστης έννοιας δήθεν της δημόσιας υγείας, πλην όμως λησμονούν ή παρασιωπούν εσκεμμένως ότι εις την ευρεία έννοια του όρου υγεία συμπεριλαμβάνεται και ο όρος κοινωνική ευεξία, την οποία μας στερούν, διότι εν Ελλάδι, εισέτι και διαρκούσης της πανδημίας, ψήφισαν άρον άρον τον Πτωχευτικό Κώδικα καθώς και την επίσπευση του Νόμου Κατσέλη, πέραν της αναστολής της επαγγελματικής μας δραστηριότητας άνευ ουδεμίας μερίμνης. Εν κατακλείδι, η κατάστασις καθίσταται λίαν κρίσιμος, η πόλις εάλω εκ της κερκόπορτας… 
 
*Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.