30 Απριλίου 2021

Γιατί παράλυσε η αυτοκρατορία του χάους

Γράφει ο Pepe Escobar.
 
Δέστε τις ζώνες σας! 
 
Αυτό που πρόκειται να διαβάσετε είναι μέρος μιας εσωτερικής αναφοράς που γράφτηκε από μια από τις καλύτερες πηγές μου στο κόσμο των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών πληροφοριών τα τελευταία 15 χρόνια. Μεταξύ των αναγνωστών που το έχουν λάβει είναι ο Jamie Dimon του JP Morgan, η Evelyn de Rothschild και η σύζυγός της Lynn, ο Larry Fink της Blackrock, ο Michael Bloomberg – που δεν θα με πρόσλαβε ποτέ ως αρθρογράφος της Bloomberg … -, ο Stephen Schwartzman της Blackstone, ο Jeff Bezos της Amazon και άλλοι Κυρίαρχοι του Σύμπαντος. Έλαβα ένα αντίγραφο με όλες τις διευθύνσεις τους – τις οποίες δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω για προφανείς λόγους. 
 
Πρόκειται για μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ βόμβα – με την έννοια ότι οι Οικονομικοί Κυρίαρχοι του Σύμπαντος γνωρίζουν πλέον πλήρως ευαίσθητες πληροφορίες που δεν κοινοποιούνται στους μη στρατιωτικούς παίκτες. Το ερώτημα είναι, τι πρόκειται να κάνουν με αυτές. 
 
Η ενότητα αναφορών ξεκινά εδώ: 
 
«Καθώς καίεται η Ρώμη, την οποία χρησιμοποιώ ως εκτεταμένη μεταφορά για τις εκατοντάδες αμερικανικές πόλεις που καήκαν το περασμένο καλοκαίρι, και επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν εσωτερική διάλυση, το Πεντάγωνο παραδέχεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν πόλεμο σε δύο μέτωπα. 
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν μόνες τους να αντιμετωπίσουν έναν πόλεμο σε ένα μέτωπο στην Ευρώπη και θα ηττούνταν σε πέντε έως δέκα λεπτά. Είναι ελάχιστα γνωστό ότι το μέσο-κλειδί που επέλεξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να υπερασπιστούν την Ευρώπη με συμβατικό τρόπο ήταν η ανώτερη αεροπορική τους δύναμη που ξεπερνά εκείνη των Ρώσων. Ωστόσο, αυτό που επίσης δεν είναι πολύ γνωστό στο ευρύ κοινό είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα νικηθούν στην Ευρώπη από τους Ρώσους σε πέντε έως δέκα λεπτά από ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους που θα καταστρέφουν όλα τα εμπορικά αεροδρόμια του ΝΑΤΟ και της Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Αγγλίας, ενώ οι Βρετανοί στέλνουν χαρούμενοι τα πολεμικά τους πλοία στη χερσόνησο του Κερτς. 
 
Το κατά πόσον όλα τα F-35 μας, που κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια, θα καταστραφούν επίσης σε πέντε λεπτά, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να τα βγάλουν εκτός κινδύνου σε μια ξένη ακτή. Το ερώτημα-κλειδί που παραμένει τότε είναι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να εκκενώσουν την Ευρώπη αρκετά γρήγορα μέσω μιας εξόδου όπως το Ντάνκιρκ της Γαλλίας για να διαφύγουν προς την Αγγλία ή εάν όλες οι αμερικανικές δυνάμεις θα ενταχθούν στους συντρόφους τους του ΝΑΤΟ σε ένα ρώσικο στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου. 
 
Η απάντηση είναι ότι δεν μπορούν να διαφύγουν επειδή θα χρειάζονταν περισσότερό από δύο εβδομάδες για να εκκενωθούν. Αυτό μου επιβεβαιώθηκε από τις υψηλότερες αμερικανικές στρατιωτικές αρχές ». 
 
Η χρήση των πρόσφατων κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Ρωσίας είχε ως στόχο να μεταδώσει το μήνυμα ότι ο δολοφόνος των εθνών που ονομάζουν SWIFT-CHIPS βρίσκεται στην εργαλειοθήκη των Ηνωμένων Πολιτειών ως απάντηση των ΗΠΑ σε εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών. (Είναι αυτονόητο ότι το Nord Stream 2 θα ολοκληρωθεί και ότι ο τρέχων αγωγός από τη Ρωσία προς την Ευρώπη θα κλείσει). Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν συνεπώς σε αυτό το παιχνίδι πόκερ, με τη βεβαιότητα ότι οι Ρώσοι δεν θα τολμήσουν να εισβάλουν στην Ουκρανία, κάτι που θα τους οδηγήσει να τραβήξουν τη σκανδάλη για να αποβάλουν τη Ρωσία από το σύστημα πληρωμών SWIFT-CHIPS, κάτι που θα τους οδηγήσει στην καταστροφή τους α-λα-ιρανικά. 
 
Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δει ακόμη τα χαρτιά που έχουν οι Ρώσοι στα χέρια τους, τα οποία θα ήταν να ασκήσουν το οικονομικό τους σούπερ όπλο κλείνοντας το Στενό του Χορμούζ με το σύμμαχό τους το Ιράν που είναι έτοιμο να συνεργαστεί, σύμφωνα με τις καλύτερες πηγές πληροφοριών μας. 
 
Συζητήσαμε αυτό το σενάριο με τους ειδικούς στα παράγωγα χρηματιστικά προϊόντα της Goldman Sachs, οι οποίοι προβλέπουν ότι η τιμή του πετρελαίου θα έφτανε τα $ 500 έως τα $ 1.000 ανά βαρέλι κατά τη διάρκεια τέτοιου κλεισίματος, προκαλώντας την έκρηξη της αγοράς παραγώγων, η οποία αντιπροσωπεύει μεταξύ 600 δισ. και 2,5 τρισεκατομμυρίων, και θα κατάστρεφε ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. 
 
Ο κατακλυσμός που θα χτυπούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες θα οδηγούσε, όπως στη Γερμανία το 1933, σε ποσοστό ανεργίας 50% ή περισσότερο, προκαλώντας την πλήρη ανατροπή της αμερικανικής κυβέρνησης που δεν κρέμεται παρά μόνο από ένα νήμα μετά τις ταραχές του καλοκαιριού, όταν ο αμερικανικός στρατός αρνήθηκε να παρέμβει με το φόβο ότι οι δυνάμεις του, όπως στη Ρωσία το 1918, θα αποσυντεθούν με φυλετικά κριτήρια. 
 
Η ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη θα σήμαινε το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας, όπως όταν ο Αλάριχος Α΄ κατέλαβε και λεηλάτησε την ίδια τη Ρώμη, σηματοδοτώντας την αρχή της πτώσης του δυτικού ρωμαϊκού κράτους, και ολόκληρος ο κόσμος θα χειροκροτούσε. 
 
[Τώρα εδώ είναι το κομμάτι που σκοτώνει και με άφησε άφωνο]. 
 
«Ο μύθος των ρωγμών μεταξύ Ρωσίας και Κίνας θα έπρεπε να διαλυθεί με το ακόλουθο άρθρο, το οποίο εμφανίστηκε στους Asia Times , στο οποίο βλέπουμε επάνω στο γραφείο του Πούτιν μια μεγάλη προσφορά από μια μεγάλη εταιρεία για τη χρηματοδότηση της ανακατεύθυνσης προς την Κίνα όλου του πετρελαίου και του φυσικού αέριου που πηγαίνει σήμερα στην Ευρώπη μέσω ενός αγωγού...
 
Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη εμπορική συναλλαγή στην παγκόσμια Ιστορία. Η Κίνα θα μπορεί στη συνέχεια να υπολογίζει στη λήψη από τη Ρωσία των φυσικών πόρων που έρχονται σήμερα δια θαλάσσης και η Ρωσία θα μπορεί να αντικαταστήσει όλες τις ευρωπαϊκές εισαγωγές προς τη Ρωσία με αντικατάσταση και όπου αυτό δεν είναι δυνατό από την Κίνα. Αυτό το πολύ βαθύ άρθρο πρέπει να διαβαστεί πολύ προσεκτικά. Οι εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για αυτό το σχέδιο διατίθενται σήμερα σύμφωνα με τις υψηλότερες πηγές πληροφοριών ». 
 
Εδώ είναι ένα σημαντικό απόσπασμα από το άρθρο: 
 
«Ένα καλά φιλαγμένο μυστικό στη Μόσχα είναι ότι αμέσως μετά τις γερμανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε σχέση με την Ουκρανία, ένας μεγάλος παγκόσμιος φορέας ενέργειας πλησίασε τη Ρωσία για να της προσφέρει να παρακάμψει προς τη Κίνα όχι λιγότερο από 7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτή η εκπληκτική πρόταση βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι του Shmal Gannadiy, ενός από τους κύριους συμβούλους του προέδρου Πούτιν για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ». 
 
[Και στη συνέχεια η έκθεση συνδέεται με το άρθρο μου]: «Η οριστική συμμαχία της Ευρασίας είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζετε».  
 
CODA: Ο περσικός στρατός των UAV Ο στρατηγός Frank McKenzie, επικεφαλής της CENTCOM – υπεύθυνος για τις αμερικανικές δυνάμεις στη Δυτική Ασία – έκανε μια εκπληκτική εομολόγιση κατά τη διάρκεια γραπτής μαρτυρίας ενώπιον της επιτροπής ένοπλων υπηρεσιών της Βουλής. 
 
Παραδέχτηκε την απόλυτη αδυναμία του Πενταγώνου μπροστά σε ένα σμήνος μικρών και μεσαίων ιρανικών UAV που χρησιμοποιούνται για την επιτήρηση και επιθέσεις: «Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο της Κορέας, επιχειρούμαστε χωρίς πλήρη υπεροχή στον αέρα». 
 
Και πρόσθεσε, ανησυχητικά – για την Αυτοκρατορία, φυσικά: «Μέχρι να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και να θέσουμε σε λειτουργία δίκτυα για τον εντοπισμό και την κατάρριψη των UAV (μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα), το πλεονέκτημα θα παραμείνει με τον επιτιθέμενο». 
 
Πέστε καλημέρα σας στον περσικό στρατό UAV: ένα πραγματικό, αποσταθεροποιητικό παράγοντα, 24/7, για την αυτοκρατορία και τα σκυλάκια της στον Περσικό Κόλπο και πέρα. 
 
 
μεταφράστηκε από το Διεθνές Δίκτυο 
Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.