30 Απριλίου 2021

ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Η Κύπρος εδώ και 47 χρόνια στο σταυρό σταυρωμένη από τον τουρκικό Αττίλα και ακόμη δεν έγινε η αποκαθήλωση της. Αντίθετα, ηθικοί συνεργοί (Αγγλοι, Αμερικανοί, Ρώσοι) με τους Τούρκους και τους Έλληνες αυτουργούς και εκτελεστές, συνεχώς την καρφώνουν στο σταυρό. Τώρα βρίσκονται στη φάση του διαμελισμού της για να πάρει ο καθένας το μερίδιο του, όπως χωρίζουν το αρνί στο κρεοπωλείο.
 
Η Τουρκία θέλει να πάρει ολόκληρο το σφάγιο και εδώ γίνεται τώρα ο καυγάς. Οι Κύπριοι δέχονται αρκεί να καθίσουν και αυτοί στο τραπέζι για φαγητό. Η Αθήνα αδιαφορεί γιατί « η Κύπρος είναι μακριά», γιατί να στενοχωρήσει άλλωστε τη φίλη Τουρκία;
 
Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση μετά την πενταμερή της Γενεύης. Ο ΟΗΕ σε ρόλο του Πόντιου Πιλάτου «νίπτει τα χείρας», κλίνοντας πονηρά το μάτι στον τούρκο σφαγέα. 
 
Δεν θα αναφερθώ στην προδοσία των δύο «Εθναρχών»(Κωνσταντίνου Καραμανλή και Μακαρίου Β’), ούτε στην προδοσία των χουντικών: Γ. Παπαδόπουλου που απέσυρε την Μεραρχία από τη μεγαλόνησο, και στο άφρον πραξικόπημα Ιωαννίδη, που άνοιξε την πόρτα στον Αττίλα. Ξεκινάμε από την επομένη του Αττίλα με τα αμφίσημα και αόριστα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την «αποκατάσταση της ειρήνης στο νησί». 
 
Ελλάς και Κύπρος αντί να εμείνουν στην καταδίκη του Αττίλα για την εισβολή και κατοχή δέχθηκαν ένα συνταγματικό τερατούργημα αγγλικής εμπνεύσεως, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας(ΔΔΟ). Τούτο είναι στην ουσία μεταμφιεσμένη διχοτόμηση με μελλοντικές βλέψεις της Τουρκίας και στην ελεύθερη Κύπρο. Και το δέχθηκαν χωρίς να εξετάσουν τι ήταν και που οδηγούσε η ΔΔΟ; Αν βάλεις 100 πρωτοετείς της Νομικής να σου δώσουν ερμηνεία του τραγελαφικού όρου θα βγάλουν 100 διαφορετικές γνώμες. Αν ο Σωκράτης θεωρείται ο μέγιστος φιλόσοφος είναι γιατί είπε τα πράγματα με το όνομα τους (έθεσε όρους στην αοριστία) 
 
Από εκεί και πέρα το Κυπριακό κατρακυλά στον βάραθρο και η κατάληξη του είναι η Ομοσπονδία (διάβαζε συνομοσπονδία) και έλεγχος εφ’ όλης της Κύπρου από την Τουρκία. Τώρα η Τουρκία σε πλήρη συνεννόηση με την Αγγλία έβαλε την πρόταση της διχοτόμησης όχι διότι αυτή είναι η τελική της λύση αλλά για να παζαρέψει τη ΔΔΟ στα μέτρα της με μιά νέα αγγλική φόρμουλα που δεν θα αργήσει. Και εμείς οδηγούμαστε σαν τα πρόβατα επί σφαγήν. 
 
Ωρα για αντιστροφή του παιχνιδιού. Το πρόβλημα της Κύπρου ξεκίνησε με τη στρατιωτική εισβολή και κατοχή του Αττίλα και συνεχίζεται με 40.000 τουρκικό στρατού βαριά οπλισμένο επί της νήσου. Η μόνη λύση είναι να ελευθερωθεί η μεγαλόνησος απο τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και τις εγγυήσεις. Αυτή είναι η λύση. Τα άλλα έπονται. 
 
Αμφικτύων 
30/4/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.