27 Απριλίου 2021

Μια μικρή (και πικρή) ιστορία.

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης
 
Αρχές του περασμένου χρόνου έσκασε η ιστορία του covid-19, γνωστού και ως κορωνοϊού, με κρούσματα, διασωληνώσεις και θανάτους.
 
Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις εισηγήσεις «ειδικών» μας επέβαλε αυστηρό περιορισμό μετακινήσεων, γνωστό και ως «lockdown», απαγόρευσε τον εορτασμό και της Αποκριάς, προκειμένου να περάσουμε ένα καλό καλοκαίρι.  
 
Για το λόγο αυτό δεν μας επιτρέψανε να γιορτάσουμε το Πάσχα παραδοσιακά, αλλά μόνο με τηλεοπτική παρακολούθηση και ψήσιμο του οβελία στα μπαλκόνια και τις πιλοτές.  
 
Ήρθε το καλοκαίρι, με σαφώς μειωμένες αφίξεις τουριστών παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις των «αρμοδίων» αλλά και τις μετακινήσεις των ημεδαπών λόγω του covid-19, που μετά το καλοκαίρι εμφάνισε υψηλή μεταδοτικότητα.  
 
Η κυβέρνηση πάλι επέβαλε περιορισμό μετακινήσεων (lockdown), μετά από τις ίδιες εισηγήσεις των ίδιων «ειδικών», με την αγορά να λειτουργεί με πρωτόγνωρα συστήματα (click away, click in shop και click inside) προκειμένου –λέει- να περάσουμε καλά τα Χριστούγεννα.  
Ορολογίες που ακούγοντάς τις οι υπερήλικες κλειστήκανε περισσότερο στα σπίτια τους καθώς νόμιζαν ότι ήταν καινούργιες αρρώστιες.  
 
Δυστυχώς η έξαρση του ιού δεν περιορίστηκε, χάσαμε τα Χριστούγεννα, περάσανε (ως απαγορευμένες) και οι Απόκριες με τους περιορισμούς να ισχύουν για να περάσουμε καλύτερα το φετινό Πάσχα.  
 
Όμως πάλι οι προβλέψεις των «ειδικών» δεν επαληθεύτηκαν, τα κρούσματα αντί να μειώνονται αυξάνονται, αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι, αυξάνονται και οι θάνατοι με αποτέλεσμα οι ίδιοι «ειδικοί» να εισηγούνται πάλι τον πασχαλινό εγκλεισμό κατά τα περσινά πρότυπα, με τον εορτασμό να μας τον συνιστούν πάλι σε μπαλκόνια και πιλοτές, ενώ η Ανάσταση εισηγούνται οι «ειδικοί» να γίνει στις 9 η ώρα αντί στις 12 τα μεσάνυχτα όπως εξ απανέκαθεν γίνεται. Και αυτό χωρίς να ερωτηθεί ο Κύριος αν θέλει να επανέλθει στη ζωή τρεις ώρες νωρίτερα.  
 
Και όλο αυτό για να περάσουμε –λένε- καλά το καλοκαίρι που αναμένουμε να μας επισκεφτούν τα μιλιούνια οι τουρίστες για να μας πλουτίσουν.  
 
Αυτά προς το παρόν και καθώς θα έχουμε μια από τα ίδια, εγώ σαν μη ειδικός συνιστώ ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να απαλλαγούμε από τους «ειδικούς».
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.