28 Απριλίου 2021

Εθνική άγκυρα στην Άγκυρα

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Αισθάνθηκα ανακούφιση και κάποια εθνική ανάταση. Επιτέλους , στην Άγκυρα της Τουρκίας …. αγκυροβόλησαν οι ελληνικές θέσεις κατά τρόπο σαφή, εμφατικό, στέρεο, σταθερό, αμετακίνητο. Έριξε την άγκυρα των ελληνικών διευκρινήσεων και των αμετακίνητων ελληνικών θέσεων ο κύριος Υπουργός των Εξωτερικών μας. Εύγε!!!.  
 
Επί χρόνια το γυροφέρναμε, ρίχναμε μέχρι και ζεμπεκιές, α(γ)κυροβολιές, τσιφτεντελιζόμενοι και ευτυχισμένοι, επειδή οι Τούρκοι μας χτυπούσαν παλαμάκια (… αξέχαστες εποχές γελοιοποίησης). 
 
Για πρώτη φορά έπεσε η μασίφ άγκυρά μας εκεί, και ο παφλασμός ακούστηκε παγκοσμίως.  
Μείναμε εκεί, ακούνητοι, ακλόνητοι, αποφασισμένοι. Δεν είμαστε εμείς που ικανοποιηθήκαμε μόνον. Είναι οι Τούρκοι (βλ. τουρκικό Τύπο, ΜΜΕ και Αξιωματούχους) που τα έχασαν. Όχι ότι δεν τα ήξεραν οι αρμόδιοι. Αλλά τα άκουσε και ο παραπληροφορημένος τουρκικός λαός.  
 
Τα άκουσαν εκκωφαντικά και οι εταίροι και εταίρες της Ε.Ε, αλλά και οι έτεροι, πέραν του Ατλαντικού σύμμαχοι, ξεκάθαρα.  
 
Είναι άλλο να συζητούνται πίσω από κλειστές κάμαρες και κάμερες, ή να γίνονται τηλεοπτικοί μονόλογοι ανταλλαγής επιχειρημάτων –ακόμη και ψευδολογιών /προπαγάνδας- και διαφορετικό το ενώπιος ενωπίω. Ένα είδος άτυπου ντιμπέιτ ήταν, και οι θεατές (παγκοσμίως) έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.  
 
Θα ζητήσω από τον κ. Υπουργό και τον κ. Πρωθυπουργό, την προσεχή φορά που θα συναντηθούν με τους τούρκους ηγέτες, να θέσουν δημόσια και τα εξής ερωτήματα:
  1. Εσείς κάνατε τόσες (πχ 400) παραβιάσεις. Εμείς οι Έλληνες πόσες;
  2. Πως εξηγείται η συνοδεία των ερευνητικών σκαφών από πολεμικά σας, αφού –όπως ισχυρίζεστε – έχετε κάθε νόμιμο δικαίωμα ερευνών;   
  3. Απομακρύνετε τα στρατεύματά σας από τις ακτές της Μ.Ασίας που βρίσκονται απέναντι από τα νησιά μας. Εμείς τότε θα τα αφοπλίσουμε. Αλλά θα υπογράψετε (διεθνή) συνθήκη ότι ποτέ δεν πρόκειται να τους επιτεθείτε 
  4. Να εγγυηθείτε τον σεβασμό στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου τόσο ως προς τα σύνορα, όσο και ως προς τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο.  
  5. Ως προς τους Μουσουλμάνους της Θράκης για τους οποίους ισχυρίζεστε ότι αισθάνονται Τούρκοι, ρωτήστε τους: «Αισθάνεστε Τούρκοι και όχι Έλληνες πολίτες /υπήκοοι;» Αν ναι, τότε: Μήπως «θέλετε να έρθετε; Άλλωστε διαθέτουμε αχανείς εκτάσεις στην Τουρκία να σας φιλοξενήσουμε . Δεν υπάρχει λόγος τουρκαδέλφια μας να καταπιέζεστε και να υποφέρετε. Εμείς (η μαμά Τουρκία ) είμαστε εδώ». Είναι καιρός. Η αρχή, ευτυχώς έγινε. Πρέπει να εμμείνει η Ελλάδα στην γραμμή αυτή.   
  6. Γιατί παραμένουν ακόμη στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο, τόσα χρόνια; Γιατί ενώ διαφημίζετε ότι σέβεστε την διεθνή νομιμότητα, αγνοείτε τα ψηφίσματα που έχουν εκδοθεί; Και μάλιστα απειλείτε να προσαρτήσετε το βόρειο υπό την κατοχή σας κομμάτι της;  
  7. Πως θέλετε να γίνετε μέλος της Ε.Ε όταν κατέχετε μέρος εδάφους χώρας μέλους της Ε.Ε /Κύπρου; 
Οι Έλληνες προτιμούν να μην καταφύγουν σε συσσίτια προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για αχρείαστους και επικίνδυνους εξοπλισμούς. Ούτε είναι διατεθειμένοι να κάνουν επίδειξη δυνάμεως. Αν όμως προχωρήσετε περαιτέρω να θυμάστε ότι ισχύει πάντοτε το ελληνόπρεπο «Μολών λαβέ».  
 
ΥΓ Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Υπάρχουν και όρια στην εθνική μας αξιοπρέπεια τα οποία ουδείς δικαιούται να υπερβεί /παραβιάσει. 
Όλα τα Κόμματα οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν είναι ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις. Ο εχθρός είναι απέναντι, εκτός των τειχών.
Ας μην προσθέσουν και εσωτερικούς εχθρούς των εθνικών μας συμφερόντων.  
 
Εύχομαι σε όλους σας Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.