28 Απριλίου 2021

Καλό Πάσχα χωρίς ψευτομαγκιές και συγκρουσιακές διολισθήσεις

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
 
Αρκετά «μαζεμένοι» σε δηλώσεις, εμφανίσεις, παρεμβάσεις και διάφορες άλλες «προωθητικές» ενέργειες είναι τις τελευταίες ημέρες οι επαγγελματίες πλέον «διαμορφωτές κλίματος» της καθημερινότητάς μας με αποτέλεσμα να …δυσκολεύονται να βγάλουν θέματα (ή καλύτερα «θέματα») τα Μ.Μ.Ε. Ας είναι καλά ο αμήχανος Ερντογάν που όλο και κάπως τροφοδότησε την ειδησεογραφία με τις κορώνες του.
 
Έτσι, η δήλωση του πρώην Υπουργού Γιώργου Φλωρίδη ότι «Με πρόσωπα σαν τον «εκκαθαριστή» Τζανακόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει χρόνια στην αντιπολίτευση» να έχει ξεχωρίσει, αφού όμως προηγήθηκε η αιφνιδιαστική «κουμπουριά» του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει «εκκαθαρίσεις» στον Δημόσιο τομέα, όταν επανέλθει στην εξουσία. 
 
Βεβαίως ο Τζανακόπουλος μόνο «Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό» δεν έβαλε με τις δηλώσεις περί εκκαθαρίσεων στη δημόσια διοίκηση, στην περίπτωση επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία προφανώς γιατί περίπτωση επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ουδόλως συζητείται οπότε…. «άσ’ τον να λέει». Φράσεις όπως «Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν» προκαλούν αμηχανία μέχρι και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως ο Γιώργος Φλωρίδης έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο «εχθρό» του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως του Αλέξη Τσίπρα αλλά οι δηλώσεις του, πάντα στο ίδιο κλίμα, μόνον ερωτήματα του τύπου «που το πάει τώρα αυτός;» μπορούν να προκαλέσουν. Και ευτυχώς που στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί κάποια λογική, με μια ανακοίνωση ότι «Οι δηλώσεις Τζανακόπουλου, στη γραμμή Πολλάκη –Τσίπρα δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία». 
 
Είτε τα ξεσπάσματα Πολλάκη, Τζανακόπουλου, είτε -τέλος- Φλωρίδη, δεν απασχολούν σοβαρά την κυβερνητική παράταξη που καλά κάνει και τους αφιερώνει ανακοινώσεις 3-4 γραμμών. Υπό την προυπόθεση ότι κάποιοι στην κυβέρνηση, αφιερώνουν κάποιο χρόνο για να διερευνήσουν τι συμβαίνει και γιατί γίνονται τέτοιες δηλώσεις. 
 
Επιτρέψτε μου και κλείσω αρθρογραφικά τον Απρίλιο με ένα σοβαρό, υπαρκτό, τεράστιο, επίμονο, «ψυχοβγαλτικό» ερώτημα που απασχολεί χρόνια τους χέφρονες Έλληνες, ανεξαρτήτως κόμματος που υποστηρίζουν: Θα ασχοληθεί κάποτε, κάποιος με τα ανυπέρβλητα προβλήματα των χιλιάδων, δεκάδων χιλιάδων τυφλών στις αναγκαστικές συναλλαγές τους με τις τράπεζες; Είναι δυνατόν να μη υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ αρμόδιος που να ενδιαφέρεται να μελετήσει τα αιτήματα και τα προβλήματα, να ακούσει τη γνώμη και τις προτάσεις των ίδιων των τυφλών και να διορθώσει την κατάσταση; Μα κι αν δεν υπάρχει κανένας υπουργός, υφυπουργός, γενικός γραμματέας, σύμβουλος του πρωθυπουργού που να θέλει να το δει», να το ψάξει, να το διορθώσει, γιατί δεν «βγαίνει μπροστά» κάποια από τις «Μεγάλες» Τράπεζες που να πάρει την πρωτοβουλία; Κι ας συγκρουστεί βρε αδελφέ! 
 
Εντάξει, γίνονται βελτιωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση για άτομα με αναπηρία. Εντάξει, γίνονται κάποιες προσπάθειες στα ΚΕΠ. Αλλά πώς είναι δυνατόν τη σκέψη για τη δημιουργία μιας παιδικής χαράς για παιδιά με μειωμένη κινητικότητα να την κάνει – και να την υλοποιεί- ο δήμαρχος ενός , αγαπημένου και πανέμορφου αλλά μικρού νησιού, τη Σκιάθο, ο Θοδωρής Τζούμας και όχι –ας πούμε- η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης που θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να φτιάξουν είκοσι, τριάντα, σαράντα Ειδικές Παιδικές Χαρές; 
 
Κατά τ΄άλλα, περιμένουμε από τον μέσο Έλληνα, τώρα, τον όμορφο Μάιο να δείξει κάποια σοβαρότητα, κάποια «καλή διαγωγή» και να σταματήσει τις «κουραδομαγκιές» για να κοροιδέψει με φτηνά τεχνάσματα την αστυνομία και το Κράτος αφού πλέον έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι οι μαγκιές και τα φτηνά τεχνάσματα, μόνο τον ίδιο βλάπτουν και το περιβάλλον του. 
 
Καλό Πάσχα.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.