26 Απριλίου 2021

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Μη ασφαλής χώρα η Ελλάδα κύριε Μπάιντεν; 
 
Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
 
Η Τουρκία είναι η πλέον πολεμοχαρής χώρα του πλανήτη, η οποία δεν δίστασε εν ονόματι του τάχατες κυριαρχικού της δικαιώματος περί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να πραγματοποιήσει γενοκτονίες λαών που αμφισβητούσαν αυτό το παράνομο “δικαίωμά της”! 
 
Το 1894-1896 επί Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, σφαγιάσθηκαν περί τις 80 με 300 χιλιάδες Αρμένιοι! Αλλά οι πλέον εκτεταμένες σφαγές Αρμενίων έγιναν από την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου! Όπου το κίνημα των Νεότουρκων (1908- 1918) απαγχόνισε χιλιάδες Αρμένιους της Κωνσταντινούπολης και άλλοι τόσοι φυλακίστηκαν στα τουρκικά μπουντρούμια!  
 
Πάντως ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας λογίζεται συμβολικά η 24η Απριλίου 1915 και οι τουρκικές πηγές κάνουν αναφορά για 600-800 χιλιάδες νεκρούς Αρμενίους, ενώ η Δύση αναφέρει ότι υπήρξαν – τουλάχιστον – 1500000 νεκροί!  
 
Προχθές λοιπόν, είχαμε ένα συγκλονιστικό παγκόσμιο γεγονός, που δημιούργησε μεγάλη νέα αναταραχή στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων!  
 
Πολλοί το θεώρησαν ως δεδομένο γεγονός, από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν το είχε υποσχεθεί προεκλογικά! Από τη στιγμή που είχε δεσμευθεί στην Αρμενική Κοινότητα της Αμερικής και η οποία τον στήριξε ποικιλοτρόπως! Ωστόσο, πόσες και πόσες φορές πολιτικοί – όταν εκλεγούν Πρόεδροι ή Πρωθυπουργοί – ξεχνούν τις υποσχέσεις τους;  
 
Για τον λόγο αυτό θεωρώ, πως πρωτίστως ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, για να μπει περισσότερο στο “ρουθούνι” του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν. Αφού ο Τούρκος Πρόεδρος με τα στρατιωτικά ανοίγματα προς την Ρωσία και κυρίως για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400, έχει ενοχλήσει όχι μόνο τους “Δημοκρατικούς” των ΗΠΑ, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα της Αμερικής. Αυτή η κίνηση ματ του Αμερικανού Προέδρου ήλθε να προστεθεί στην ακύρωση του προγράμματος πώλησης του μαχητικού αεροσκάφους F-35 στην Τουρκία. Ενέργεια από την οποία συνεπάγεται μεγάλη απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χειμαζόμενη τουρκική οικονομία.  
 
Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή από την Αμερικανική κυβέρνηση να κλείσουν για ένα 2ήμερο (26-27 Απριλίου) η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, το Αμερικανικό Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης και των Αδάνων, αλλά και το Προξενικό Γραφείο στη Σμύρνη, από τον φόβο επεισοδίων που θα προκαλέσουν φανατικοί Τούρκοι! Μάλιστα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα έστειλε τηλεφωνικά μηνύματα (SMS) σε Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στην Τουρκία, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν καθημερινώς τις πολιτικές εξελίξεις!  
 
Αυτές οι ενέργειες του Αμερικανού Προέδρου πανηγυρίστηκαν από πολλούς στην Ελλάδα!  
 
Αλλά είναι άλλο να πανηγυρίζεις κι είναι άλλο να εκτιμάς ως αναγκαία και αδιαμφησβήτητα θετική την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ!  
Διότι αυτή η αναγνώριση, δεν έγινε με αποδέκτη την Ελλάδα, αλλά έγινε όπως παραπάνω ανέφερα, για την εξυπηρέτηση των Αμερικανικών συμφερόντων!  
Άσχετα αν ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στην Πόλη λέγοντάς την “Κωνσταντινούπολη”, αφού έτσι ονομαζόταν τότε η Βασιλεύουσα! Είναι όμως σημειολογικής αξίας αυτή η αναφορά – χρήσιμη για μας – και για την οποία έγινε ιδιαίτερα αιχμηρός ο Τούρκος ισλαμοφασίστας Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν στην απάντησή του προς τον Τζο Μπάιντεν!  
 
Αλλά δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, πως δηλαδή είναι φιλέλληνας ο Τζο Μπάιντεν! Και για του λόγου το αληθές, θα σας παραθέσω παρακάτω το ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS) που στάλθηκε στις 24 Απριλίου 2021 σε Αμερικανούς υπηκόους που ζουν σε Ευρωπαϊκές χώρες, από την Αμερικανική κυβέρνηση (και την πρεσβεία των Αθηνών), με τίτλο: Ελλάδα – Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε! 
 
Που επί της ουσίας η κυβέρνηση των ΗΠΑ μποϋκοτάρει την Ελλάδα ως ασφαλή τόπο για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα λόγω της συνεχιζόμενης επιδημίας του COVID-19! 
 
«Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα λόγω του COVID-19. Διαβάστε τη σελίδα COVID-19 του Υπουργείου Εξωτερικών προτού προγραμματίσετε διεθνή ταξίδια. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν εκδώσει μια Ειδοποίηση Υγείας Ταξιδιού Επιπέδου 4 για την Ελλάδα λόγω του COVID-19, υποδεικνύοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο COVID-19 στη χώρα. Επισκεφθείτε τη σελίδα COVID-19 της Πρεσβείας. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το COVID-19 στην Ελλάδα διαβάστε τη σελίδα πληροφοριών χώρας. Εγγραφείτε στο Πρόγραμμα εγγραφής Smart Traveller (STEP) για να λαμβάνετε μηνύματα ασφαλείας και διευκολύνετε τον εντοπισμό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακολουθήστε το Υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook και το Twitter. Ανατρέξτε στην Έκθεση για το έγκλημα και την ασφάλεια για την Ελλάδα. Οι πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στο εξωτερικό πρέπει πάντα να έχουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ελέγξτε τη λίστα ελέγχου του ταξιδιώτη. Τελευταία ενημέρωση: Επανέκδοση με ενημερώσεις στις πληροφορίες COVID-19.»!  
 
Ναι, μη ασφαλής χώρα η Ελλάδα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, όταν το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) που ελέγχει και καταγράφει την επιδημία του κορωνοϊού στα κράτη – μέλη της ΕΕ, στους αναθεωρημένους χάρτες που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη το βράδυ (22 Απριλίου), η Ελλάς βρίσκεται με χρώμα πράσινο (ασφαλής ζώνη), που σημαίνει ότι βρίσκεται σε πολύ ευνοϊκή θέση. 
 
Επίσης αμερικανικά πρακτορεία τουρισμού (tours operation) ανακοινώνουν ότι ο Αμερικανοί προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές στην Ευρώπη! 
 
Είναι λοιπόν, τόσο φιλέλληνας ο Τζο Μπάιντεν, που επιχειρεί να πλήξει την βαριά ελληνική βιομηχανία, δηλαδή το τουριστικό ρεύμα στην Ελλάδα; 
 
Έτσι πιστεύω πως πρέπει να πάψει η εδώ θριαμβολογία προς τον Τζο Μπάιντεν και να κρατήσουμε ως πολύ χρήσιμη, ιστορικά χρήσιμη, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Αμερικανική κυβέρνηση!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.