29 Νοεμβρίου 2020

Περί ακροδεξιάς

Η αγαπημένη λέξη της Αριστεράς, του Κέντρου και της γενικότερης προοδευτικίλας, δηλαδή της ανοησίας ενδεδυμένης τον μανδύα της προόδου, είναι ακροδεξιός.
 
Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*
 
Δεν συμφωνείς με τις παλαβομάρες των συριζαίων; Είσαι ακροδεξιός. Ονομάζεις εποικισμό τον εποικισμό, την πληρωμένη δηλαδή εγκατάσταση αλλοδαπών συγκεκριμένης θρησκείας και κουλτούρας; Το κάνεις γιατί είσαι ακροδεξιός. Διαμαρτύρεσαι γιατί η περιουσία σου και η ζωή σου έχουν καταστραφεί από τη λαθρομεταναστευτική πολιτική; Αφού είσαι ακροδεξιός, αυτά θα λες. Σε ενοχλεί που στο κέντρο της Αθήνας δεν έχεις ποιότητα ζωής, δεν μπορείς να απολαύσεις τις πλατείες σου, δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις με ασφάλεια; Μα είναι πράγματα αυτά που λες, ακροδεξιέ; Ασκείς κριτική σε όσους παρέχουν αλληλεγγύη μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες και αυτό κατόπιν αμοιβής; Παλιάνθρωπε ακροδεξιέ. Δεν σε ενόχλησε η προβολή εικόνων του Στρατού και της Παναγίας στο κτίριο της Βουλής; Μόνο ένας ακροδεξιός δεν θα είχε πρόβλημα. 
 
Μπορώ να αναφέρω άπειρες περιπτώσεις που πολίτες με νοημοσύνη και αξιακό κώδικα χαρακτηρίζονται ως ακροδεξιοί από ανήθικους, ανόητους και εντελώς παράλογους τύπους, μόνο και μόνο γιατί δεν συμφωνούν με τις γελοίες απόψεις τους. Οι συκοφάντες είναι άνθρωποι που προφανώς είτε δεν γνωρίζουν επαρκώς την ελληνική γλώσσα είτε σκοπίμως παρακάμπτουν το γεγονός ότι το άκρο σημαίνει βία. Το άκρο δεν σημαίνει αυτό που είναι αντίθετο από τις δικές μας απόψεις, αλλά αυτό που ασκεί βία για να επιβάλλει τις απόψεις του. Το να στολίζουν διάφοροι, εντελώς σκόπιμα, τον κόσμο ως ακροδεξιό, γιατί διαφωνούν μαζί του τύποι που πιστεύουν ότι ο γάιδαρος πετάει, δεν είναι απλά γελοίο. Είναι και επικίνδυνο. 
 
Η ακροδεξιά ή η ακροαριστερά ή η ριζοσπαστική αριστερά -άκρο είναι και αυτό- έχουν τάγματα εφόδου, ομάδες που τραμπουκίζουν με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Ο τραμπουκισμός δεν έχει να κάνει μόνο με τη σωματική άσκηση βίας. Τα απειλητικά μηνύματα, οι καταδρομικές επιχειρήσεις σε κατοικίες ή χώρους εργασίας, ο διαδικτυακός διασυρμός είναι βία. Δεν μπορεί πολιτικοί χώροι που καταφεύγουν σε αυτές τις μεθόδους και βρίσκονται και εντός Κοινοβουλίου να χαρακτηρίζουν πολίτες ως ακροδεξιούς, γιατί αυτό βολεύει το αφήγημά τους. Τι ακριβώς είναι ακροδεξιό; Το να μπαίνουν εκατομμύρια μουσουλμάνοι σε ευρωπαϊκές χώρες και να ανησυχούν οι λαοί ευλόγως και για τη συμβίωση μαζί τους και για την επιβίωσή τους είναι ακροδεξιό; Τι το ακραίο έχει η λογική αυτή σκέψη; Το να αντιμετωπίζεις κριτικά τα παράλογα που μας σερβίρουν είναι ακροδεξιό; 
 
Πίσω από την ευκολία με την οποία αποδίδονται απεχθείς χαρακτηρισμοί σε ιδεολογικούς αντιπάλους βρίσκεται η ένδεια επιχειρημάτων της προοδευτικίλας. Δεν έχουν τι να πουν, δεν έχουν την ικανότητα να σκεφτούν, έχουν μάθει πέντε λέξεις και με αυτές μιλούν. 
 
*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle
 



Share

3 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Ρε παιδι μου ...τελικα ημουν στην δεξια της ακροδεξιας του κεντρου κ δεν το ηξερα ...
Διοτι οσοι αγαπουν την χωρα αυτη πρεπει να ειναι απλα Ελληνες χωρις να τους διακρινει το χρωμα του πολιτικου πιστευω τους κ να ζουν με την ματια τους στην ιστορια μας την σημαια μας την θρησκεια μας στα ηθη κ εθιμα μας, την καθαρη ψυχη κ το φιλοτιμο της φυλης μας ....
Εαν ειναι ακροδεξια ολα αυτα ...ευχαριστω πολυ τον Θεο που τα πιστευω .

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ειναι διασκεδαστικό φίλε μου Δαναέ το να μιλας για πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια και να σε αποκαλούν ακροδεξιό...
Μετά να μιλας κατα των πλουσίων και των απατεώνων και να σε αποκαλούν ακροαριστερό...
Δηλαδη ουτως ή άλλως οτι και να λεμε αυτοί που θα θέλουν να πουν την μπαρουφα τους θα την πουν στο τελος...
Αρα... θα κανουμε και θα λεμε κι εμεις αυτο που θελουμε και δε πα να λενε.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Θανο φιλε μου ....... δεν υπαρχει αριστερα δεν υπαρχει δεξια πολιτικη ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ .
Υπαρχει δεξια τσεπη αριστερη τσεπη σε ανθρωπους με θεο τους το χρημα κ που τους καθοριζει απο ποια γωνια θα γελανε ,με τα ζωντοβολα που τους πιστευουν .
Οτι κ να λενε ειναι απλα τα λογια που ανακατευθυνουν τις μαζες ψηφοφορους σε στοχους που αυτοι ωφελουνται .
Οι πλουσιοι κλεβουν το καρβελι κ μοιραζουνε τα ψιχουλα
Οι φτωχοι κλεβουν τα ψιχουλα ο ενας απο τον αλλον κ τα ξαναδινουν στους πλουσιους ....
Οσοι ηταν πραγματικοι κ απο καρδιας πατριωτες δεν ξεχωριζαν τις λεξεις ,απλα αγαπουσαν πατριδα με ολα οσα συνεπαγεται αυτο. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΑΝ ΟΠΟΥ Κ ΝΑ ΑΝΗΚΑΝ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.