29 Νοεμβρίου 2020

«Τρικλοποδιές» στην προσευχή

Κάποιοι δεν αποδέχονται την Ορθοδοξία, τους θεσμούς μας και τις αξίες του ελληνικού έθνους 
 
Του παπα-Ανδρέα Κεφαλογιάννη
 
Και όλα τελικά φαίνεται πως είναι μια χαρά… και τόσο πολλές τρομάρες! Τι είναι ικανό να αποτραβήξει το βλέμμα μας και το ενδιαφέρον μας από τον κορονοϊό και τα τόσα προβλήματα, πνευματικά οικονομικά και κοινωνικά, που υπάρχουν; Μα, τι άλλο πέρα από την παρουσίαση της Μητρός μας Παναγίας και των δυνάμεών μας ως έθνους στην πρόσοψη του κτιρίου του Κοινοβουλίου. Και «ω, τι μέγα θαύμα» απόρησαν αρκετοί και φιλονίκησαν για το ευπρεπές της προβολής και της ανάδειξης, για τη χρησιμότητα των εικόνων και των βίντεο την ημέρα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Την ημέρα της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.  
 
Το πρόβλημα δεν είναι αν υπήρξε αποτύπωση ολιγόλεπτη της Παναγίας μας στο Κοινοβούλιο. Το πρόβλημα είναι πως και μόνο η παρουσία της Ορθοδοξίας, των θεσμών μας, των αξιών μας και της τιμής που αποδόθηκε δεν είναι ανεκτή, από κύκλους, ορισμένους κοινωνικούς και άλλους πολιτικούς. Δεν είναι ανεκτή, διότι χαλάει την καθιερωμένη οκνηρία, τον διαμελισμό όλων όσων μας στύλωσαν ως πατρίδα και ως έθνος. Χαλάνε το πρόσωπο της Παναγιάς μας, η προβολή των ιερών μας αγώνων και η παρουσία των μαχητών μας και προασπιστών σε γη, θάλασσα και αέρα την προσπάθεια, εδώ και χρόνια, αποπροσανατολισμού των Ελλήνων, των παιδιών μας, από τα ιδεώδη, τα ιερά, τα όσια και από όλα όσα αξιόλογα, αξιοπρεπή και γιγάντια διαθέτει η Ελλάδας μας. Από όλα εκείνα, δηλαδή, που εννοούνται και κουβαλιούνται μόνο με την προσφώνηση του ονόματος της Παναγίας και με το σημείο του Σταυρού σε κούτελο και μπέτι. Που είναι ικανά να μας κάνουν να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια, είναι ικανά να μας οδηγήσουν, έστω και μέσα από δύσκολους και αιματηρούς αγώνες, μέσα από δύσκολη και αγχωμένη καθημερινότητα, σε οδούς ανάπαυσης των σκέψεων, των ορμών μας των αρνητικών, όλων εκείνων που μας λυγίζουν, που μας πονάνε. 
 
Νιώθω λύπη για όλα όσα παρακολούθησα επί τριημέρου να διαδραματίζονται με φόντο την παρουσία της Παναγίας μας στο Κοινοβούλιο. Παίρνω, όμως, δύναμη για περισσότερη προσευχή και αγώνα, ώστε όλοι οι αρνητές, όλοι οι πλανεμένοι, όλοι όσοι λένε για να λένε να έχουν ευλογία Κυρίου, διαύγεια και σίγουρα υγεία. Ωστε να μπορέσουν να αντιληφθούν κάποια στιγμή ότι το εμπόδιό τους δεν είναι η Παναγιά μας, αλλά ο λάθος μπούσουλας τον οποίο ακολουθούν ως βαθιά εξαρτημένοι από την ύλη, τη δόξα, τα χειροκροτήματα, τη λήθη, το άτοπο και άδικο. 
 
Η λέξη ΕΝΩΜΕΝΟΙ ας γίνει τουλάχιστον η δική τους προσευχή, κι ας μην προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιά στη δική μας προσευχή, που είναι αφιερωμένη στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν, αδέρφια μου, αμήν.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.