27 Νοεμβρίου 2020

Η νέα «ατσάλινη γροθιά»: Η ελίτ των Ελλήνων κομάντος.

Με μια εντυπωσιακή επίδειξη η οποία θα δίνει το στίγμα των δυνατοτήτων των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων και συνολικά των επίλεκτων Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων της χώρας θα σφραγίσει το ΓΕΕΘΑ όταν οι συνθήκες-λόγω Covid 19- το επιτρέψουν τη νέα εποχή που ξεκινά για τις Ένοπλες Δυνάμεις με την ίδρυση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.
 
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο Σχηματισμό σε πρότυπα ΝΑΤΟ και στη λογική των σύγχρονων στρατών σε όλο τον κόσμο ειδικά σε ‘’θερμές’’ περιοχές. Εκεί όπου η ανάγκη για μια πανίσχυρη δύναμη άμεσης επέμβασης ικανή να επιφέρει μέσα σε ελάχιστο χρόνο ‘’χειρουργικά’’ χτυπήματα υψηλής στρατηγικής σημασίας σε εχθρικούς στόχους HVT (High Value Targets) είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. 
 
Η ταχύτητα, η αυτονομία, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και η αμεσότητα εκτέλεσης κάθε αποστολής όπου απαιτηθεί με διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της ΔΕΠ η οποία ουσιαστικά θα αποτελεί έναν ακόμη πυλώνα ισχύος ανεξάρτητο από τους τρεις κλάδους. Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου διαμορφώνεται με βάση τις ιδιαιτερότητες του Εθνικού Χώρου και με έμφαση στην υπεράσπιση των ‘’ευαίσθητων’’ περιοχών όπως μικρά νησιά και νησίδες αλλά ταυτόχρονα και με επιθετικό προσανατολισμό αν απαιτηθεί σε επιχειρήσεις ακαριαίων χτυπημάτων ανορθόδοξου πολέμου. 
 
Η ίδρυση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου έχει ήδη αποφασιστεί έπειτα από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) από τον περασμένο Απρίλιο και από τότε έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ώστε το συντομότερο να καθίσταται πλήρως επιχειρησιακή. 
 
Το ΓΕΕΘΑ οργανώνει τη νέα Διοίκηση σε Αμερικανικά πρότυπα έχοντας ήδη αναπτύξει στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ τη χώρα που διαθέτει χωρίς αμφιβολία τις κορυφαίες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων στον κόσμο όπως οι Seals, η Delta και οι Rangers. Μονάδες με μεγάλη εμπειρία σε Ειδικές Επιχειρήσεις και σε ανορθόδοξο πόλεμο σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 
 
Βασικός στόχος του Επιτελείου με την ίδρυση της ΔΕΠ είναι η επαύξηση της διακλαδικότητας, του πλέον απαραίτητου χαρακτηριστικού στο σύγχρονο θέατρο επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα ζητούμενο είναι η απόλυτη αυτοδυναμία σε προσωπικό και μέσα-τόσο πλωτά όσο και εναέρια- ώστε οι αποστολές να εκτελούνται με την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα από τα πλέον εξειδικευμένα στελέχη. 
 
Σύμφωνα με το οργανόγραμμα στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου θα ανήκουν: 
- Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ). 
– Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ). 
- Οι Μοίρες Καταδρομέων. 
- Οι Μοίρες Αλεξιπτωτιστών. 
– Οι πεζοναύτες 
- Τμήμα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). 
– Το Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ). 
- Ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς (ΝΗ-90 και CH-47DG Chinook). 
 
Τα εναέρια μέσα μάλιστα θα αποτελέσουν ξεχωριστή Μονάδα την Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων SOATG (Special Operations Air Task Group). 
 
Τα οφέλη για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την ίδρυση της ΔΕΠ όπως εκτιμά το ΓΕΕΘΑ εκτός από επιχειρησιακά θα είναι και σε ζητήματα οργάνωσης και εξοικονόμησης πόρων και αυτά εστιάζονται κυρίως στους εξής τομείς: 
- Ενιαία εκπαίδευση. 
- Ενιαίες προμήθειες μέσων, υλικών και οπλισμού. 
- Ενιαία επιχειρησιακή σχεδίαση. 
 
Η ίδρυση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου αποτελεί όραμα αλλά και προσωπικό ‘’στοίχημα’’ του ‘’πρασινοσκούφη’’ Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Από την εποχή που βρισκόταν στο ‘’τιμόνι’’ της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων αλλά και ως Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ είχε βάλει τα θεμέλια της ίδρυσης ανεξάρτητου Σχηματισμού ο οποίος θα συγκέντρωνε το σύνολο των επίλεκτων Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων. 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Μακάρι αυτήν την φορά να λειτουργήσει η νέα Διοίκηση διότι από το 2018 την ετοίμαζαν αλλά φαίνεται ότι βάλτωσε...
 
Δείτε σχετικό βίντεο του 2018!!!
 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.