28 Νοεμβρίου 2020

Ξένοι οι μισοί κάτοικοι σε γειτονιές της Αθήνας - Γκετοποίηση και απελπισία για τους κατοίκους (μας ετοιμάζουν εφιαλτική κοινωνία με πρόσχημα τον κορωνοϊό)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν εφημερίδες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας. Οι μισοί κάτοικοι σε Πατήσια, Πλ. Βικτωρίας και αλλού είναι αλλοδαποί, με αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές να έχουν μετατραπεί σε "γκέτο".
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η "Εστία" - που επικαλείται για τους ισχυρισμούς της μυστικές εκθέσεις των αρχών ασφαλείας- πρόκειται περί "βόμβας" που απειλεί την κοινωνική συνοχή της πρωτεύουσας. Αποδίδει μάλιστα τις ευθύνες γι' αυτό στις πολιτικές που υιοθετεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος για να "αποσυμφορήσει" τα νησιά, μεταφέρει τους μετανάστες στην Αθήνα.
 
Όμως η ζωή των κατοίκων της Αθήνας έχει μετατραπεί σε κόλαση και όπως οι ίδιοι τονίζουν σε κάθε ευκαιρία αισθάνονται αυτοί οι ξένοι στις γειτονιές που μεγάλωσαν. Ειδικά εάν λάβει κανείς υπόψιν του τις τελευταίες συλλήψεις μελών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και πλήθως άλλων συλλήψεων από "εξειδικευμένες μαφίες" καταλαβαίνει κανείς ότι αυτοί διατρέχουν καθημερινό κίνδυνο.  
 
Πέραν και αυτού όμως, υπάρχει και το πρόβλημα της μετατροπής των συγκεκριμένων περιοχών σε "μικρές Καμπούλ" καθώς η "νέα πλειοψηφία" μεταναστών δεν επιβάλλει απλά γλώσσα και αισθητική αλλά και ήθη και έθιμα. Τα οποία σίγουρα δεν συμβαδίζουν με τα δικά μας.  
 
 
Σχέδιο δράσης για τους αλλοδαπούς!
 
Και ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στον κορωνοϊό, παρουσιάστηκε σχέδιο δράσης για την ένταξη και την ενσωμάτωση χωρίς αποκλεισμούς των παράνομων μεταναστών για την περίοδο 2021-2027. Το σχέδιο εγκρίθηκε από το Κολέγιο των Επιτρόπων και το παρουσίασαν ο αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς και η αρμόδια επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον.
 
Όπως μεταδίδει το euronews, το πλάνο αποτελεί τμήμα της πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου και προτείνει στοχευμένη και προσαρμοσμένη υποστήριξη, που λαμβάνει υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά των παράνομων μεταναστών, όπως το φύλο ή το θρησκευτικό υπόβαθρο. 
 
Η Κομισιόν επισημαίνει ότι οι εθνικές κυβερνήσεις είναι μεν κατά κύριο λόγο υπεύθυνες για την δημιουργία και την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών, όμως η ΕΕ διαδραματίζει βασικό ρόλο στην στήριξη μέσω χρηματοδότησης, ανάπτυξης καθοδήγησης και προώθησης σχετικών εταιρικών σχέσεων. 
 
Οι κύριες δράσεις είναι του σχεδίου της Κομισιόν είναι:
  • Περιεκτική εκπαίδευση και κατάρτιση από την παιδική ηλικία έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εστιάζοντας στη διευκόλυνση της αναγνώρισης των προσόντων και της συνεχιζόμενης εκμάθησης γλωσσών, με υποστήριξη από κοινοτικούς πόρους. 
  • Βελτίωση ευκαιριών απασχόλησης και αναγνώρισης δεξιοτήτων για να εκτιμηθεί πλήρως η συμβολή των κοινοτήτων μεταναστών, και ιδίως των γυναικών, και να διασφαλιστεί ότι υποστηρίζονται για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.
  • Συνεργασία με κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους και εργοδότες για την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και θα διευκολύνει τους εργοδότες να αναγνωρίζουν και να αξιολογούν τις δεξιότητες.
  • Προώθηση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγειονομικής περίθαλψης. Εκτός από την ειδική χρηματοδότηση της ΕΕ, το σχέδιο δράσης επιδιώκει να διασφαλίσει ότι όλοι ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και αναγνωρίζουν τις συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, ιδίως κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Το σχέδιο δράσης υποστηρίζει επίσης τα κράτη μέλη για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.
  • Πρόσβαση σε επαρκή και προσιτή στέγαση που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Plus, το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης και το Invest EU, καθώς και πλατφόρμες χρηματοδότησης για την ανταλλαγή εμπειριών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο σχετικά με την καταπολέμηση των διακρίσεων στην αγορά κατοικίας και τον διαχωρισμό.
Το σχέδιο δράσης θα εφαρμοστεί κινητοποιώντας τη χρηματοδότηση της ΕΕ και δημιουργώντας συνεργασίες με όλους εμπλεκόμενους: παράνομους μετανάστες, κοινότητες υποδοχής, κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους, κοινωνία των πολιτών, τοπικές και περιφερειακές αρχές καθώς και ιδιωτικό τομέα. 
 
Στέγαση, δουλειά, υγεία και ό,τι θελήσουν!!! 
 
Δείτε το ρεπορτάζ του euronews:
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.