29 Νοεμβρίου 2020

Προχωρά – επιτέλους – το θέμα της Εθνοφυλακής! Τι προβλέπεται και πότε

Στην ενίσχυση και την αναβάθμιση του θεσμού της Εθνοφυλακής σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Άμυνας που κατατέθηκε στη Βουλή. Ειδικότερα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, απαντώντας γραπτώς στις 18/11/20 σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, υπογραμμίζει πως «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) στο πλαίσιο της αναβάθμισης και της στήριξης του θεσμού της Εθνοφυλακής ενθαρρύνει τους εθνοφύλακες να υποβάλουν νέες προτάσεις και ιδέες, οι οποίες αξιολογούνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και αξιοποιούνται κατάλληλα». Προαναγγέλλει μάλιστα την ενίσχυση της Εθνοφυλακής με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.
 
«Στο προαναφερθέν πλαίσιο και με αφορμή την ανακήρυξη του 2020 σε έτος Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.), εκδόθηκαν οδηγίες προς τις Μείζονες Διοικήσεις και τους Μείζονες Σχηματισμούς για την υποβολή καινοτόμων ιδεών από τους εθνοφύλακες προς ενίσχυση του αποτυπώματος της Εθνοφυλακής στον Στρατό Ξηράς και στις Ε.Δ. γενικότερα», αναφέρεται ακόμα στην απάντηση του κ. Στεφανή στη Βουλή, κάποιες εκ των οποίων θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί τον Ιανουάριο.
 
Το νομοσχέδιο Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Political», το νομοσχέδιο για την Εθνοφυλακή είναι στο μπουκέτο τριών νομοθετικών πρωτοβουλιών του Πενταγώνου που είναι στα σκαριά. Κατά πληροφορίες, το νομοσχέδιο βρίσκεται στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του υπουργείου Άμυνας, ενώ έχει σημαντικές προβλέψεις προκειμένου τα στελέχη της Εθνοφυλακής στις ακριτικές περιοχές να μην αντιμετωπίζονται με μια ad hoc λογική, κάτι που θα λύσει και τα χέρια των υπηρεσιών του Πενταγώνου για μια σειρά ζητημάτων. Για παράδειγμα, μεταξύ των προνοιών του νομοθετήματος είναι η ενεργοποίηση και εφέδρων αξιωματικών της Εθνοφυλακής προκειμένου να συμμετέχουν σε ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας.  
 
Ακόμα, ένα ποσό της τάξης των 200 ευρώ που δίνεται ως αποζημίωση στα στελέχη της Εθνοφυλακής θα προβλέπεται στα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα, εφόσον το χρειάζονται, να μπορούν να έχουν παράλληλη απασχόληση ή να δικαιούνται επίδομα ανεργίας από το ΟΑΕΔ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όπως προκύπτει τόσο από την ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου όσο και από την απάντηση του κ. Στεφανή, δεν αποκλείεται το σώμα της Εθνοφυλακής να εφοδιαστεί και με ειδικά οχήματα.  
 
Μάλιστα, ο κ. Βελόπουλος αναφέρεται σε συγκεκριμένο όχημα-πατέντα που κατασκεύασε μέλος της Ελληνικής Εθνοφυλακής. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως «ενεργό στέλεχος Εθνοφυλακής και μέλος της ΛΕΦΕΔ κατασκεύασε χειροποίητο αυτοκίνητο όχημα χωρίς εργοστασιακό σασί και με κινητήρα Mitsubishi 2000 κ.ε. Το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιπολίες και σε ποικίλες αποστολές, αφού μπορεί να μετακινηθεί σε κάθε είδους έδαφος. Διαθέτει πύργο περιστροφής 360 μοιρών, είναι δυνατόν να συνοδεύεται από drone, έχει ενσωματωμένη συσκευή tablet, με “εγκατεστημένους” χάρτες, ενώ σύντομα θα διαθέτει και δική του θερμική κάμερα».  
 
Ο υφυπουργός από την πλευρά του. απαντώντας γραπτώς επ’ αυτού, δεν απέκλεισε τη χρήση του συγκεκριμένου οχήματος, εάν και εφόσον περάσει την αξιολόγηση των αρμοδίων φορέων. «Η πρόταση του εν λόγω οχήματος υποβλήθηκε από εθνοφύλακα του ΤΕΘ Ξάνθης την 7η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Η υπόψη πρόταση θα αξιολογηθεί από τους αρμόδιους φορείς του ΓΕΣ στη βάση των διαδικασιών που προβλέπονται από τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα», επεσήμανε ο υφυπουργός Άμυνας.  
 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.